Tak už to tam, pane premiére, konečně dejte...

A že je to moc krásný návrh, že? Autor by neměl vysvětlovat to, co napsal. Čtenář by měl sám pochopit, "wo co go". Ale často tomu tak není. Zrovna včera jsem musel vysvětlovat, co má choroba kapavka a oční kapky. Právě ty kapky.

A já ten nadpis nechtěl vysvětlovat do perexu, tam jsou admini přísní. Myslím, že většina z vás ten vtip zná: Tak už ho tam pane generální konečně dejte. Ale, vždyť ho tam přece dávno máte, Jiřinko. Ale, že to je macek, že?

Tak, takto krásná situace, kdy by pan premiér podal panu prezidentovi návrh na nového ministra financí, paní Alenu Schilerovou, ještě nenastala. Protože, jakmile by to udělal, tak by veškerá "erekce" spadla a situace by se vrátila do normálu.

Sobotka s Kalouskem a dalšími exoty by přestali mít jakoukoli příčinu hartusit na prezidenta a pomlouvat Andreje Babiše. Ano, pomlouvat, protože prakticky vše, co Babišovi socdemáci dnes vytýkají, věděli již před vznikem koaliční vlády.

Ale, byli vládnutí chtiví a tak nějaké chybějící lustrační osvědčení nehrálo žádnou roli, protože bez něj by (myšlen je Andrej Babiš) žádná koaliční vláda s většinovým potenciálem nikdy nevznikla. A ty záznamy?

Ty nemohly být příčinou současné "krize". Ty byly odposlechnuty a zaznamenány někdy v minulosti hluboké spíš rok a více, než pouhé měsíce a někdo je s nějakým úmyslem, a my velmi dobře víme jakým, vypustil do světa hned po začátku té šaškárny s demisí, nedemisí a odvoláním.

Kdyby prezidentovi kritici neměli hlavu pouze na klobouk, tak by se zamysleli nad tím, jaký je duch (a ten velmi dobře definoval Václav Havel), tedy účel a smysl zákonů a tedy i zákona nejvyššího, tedy naší Ústavy.

Takže, pokud si řekneme, že prezident má, zcela bez odkladu, provést to, co mu premiér navrhne, tak je pouhým automatickým podepisovačem a vůbec tam nemusí být. Jistě, musí jednat "bez zbytečného odkladu" a každý ví, co znamená slovo zbytečný.

Zbytečný, znamená úkon na nic. Úkon pouze formální, k získání času. A to se o úkonech prezidenta Miloše Zemana říci nedá. Všech sedm "odvoláníček", která neměla žádný význam a dopad, vyřídil promptně a bez odkladu.

A nyní, jako malé děti, chtějí socani a jejich šéf Sobotka, aby se toto dělo i v případě odvolání mimořádně závažného. Odvolání prvního místopředsedy vlády, předsedy koaliční strany a ministra financí. A to, bez jeho vědomí.

Jistěže o tom ví, ale není s tím srozuměn. Takže to 100% je bez jeho vědomí. A situaci lez vyřešit naprosto rychle a elegantně jmenováním nového, plně kvalifikovaného ministra financí, kterého sám odvolávaný ministr navrhl.

Dáma to je plně kvalifikovaná a dokonce není ani členkou hnutí ANO, i když by to hnutí mělo plné právo ze svých řad nového ministra nominovat. A profesionální prudič, nesnesitelný provokatér Miroslav Kalousek něco vykřikuje, ačkoli mu je do personálního složení vlády naprosté hovno.

Takže, pane premiére, cesta ze současné krize, kdy se ani neštěpí koalice a ani není vyslovena nedůvěra vládě, je velmi snadná. Stejně rychle, jako jste honil prezidenta Zemana k 9.květnu podepsat odvolání...

...tak podat k 15.květnu prezidentu republiky návrh na jmenování nového ministra financí, paní Aleny Schiilerové.

Elementary My Dear Watson.

Autor: Jiří Hermánek | neděle 14.5.2017 8:30 | karma článku: 36,50 | přečteno: 1228x