Tak, už jsem, Martine, také "hovado"...

Chápu, že se někdo rozčílí a takovýto výraz ve víru diskuze použije. S tím se nedá nic dělat, slovo někdy ulítne. I slovo "dobytek", které jsem od falešného (fake) kamioňáka Franty Veselského vyfasoval včera. Odkaz bohužel není.

Tento výlev diskusní vášně byl bystrými administrátory obratem smazán. Ale, moje diskuzní příspěvky k tomuto článku by měly být, až na jeden, zachovány.

Adam Mikulášek

Papeži Františku, jak to bylo se znásilňováním a halal stravou v Osvětimi?

Papež v sobotním rozhovoru s běžencem přirovnal uprchlické tábory ke koncentrákům. Tak nevím..., ale v opravdickém koncentráku si hladový vězeň nemohl dovolit utrácet životní sílu rvačkami a šikanou jinověrců!http://adammikulasek.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170425_600708_blogidnes

Diskuze má teď 57 příspěvků, ale jen Bůh ví, kolik jich padlo za oběť politické a jiné korektnosti. Já znám bezpečně jenom tento můj

25. dubna 2017 12:13 -
Důvod smazání: Neetický příspěvek.

A upřímně řečeno, vůbec netuším, proč by mělo být neetické ilegální běžence držet až do rozhodnutí o udělení azylu pod zámkem. Spíš, než neetické, zdá se mi to, vzhledem k těm obrovským  počtům špatně realizovatelné.

Zvláště pak proto, že příslušným soustřeďovacím táborům by nešlo odlehčovat způsoby známými z nacistických koncentráků. Hladem, nemocemi, plynem a střelbou nebo jinými druhy poprav, při kterých prý, jako kápo, vynikl náš "druhý socialistický prezident".

Jako obvykle jsem nestudoval všechny vyjádření. Ani papeže Františka a ani jeho kritiků. Ale jen myšlenka, že by někdo srovnával Osvětim, Treblinku a další továrny na smrt s nějakými utečeneckými lágry na Lesbosu, či kde, je zarážející.

Buď byl papežův výrok špatně interpretován nebo to papež tak skutečně myslel. A pokud to tak skutečně myslel, tak nevím, zda se nemám začít stydět, že jsem katolíkem. Je populární "stydět se za svého prezidenta", tak proč ne za svého papeže?

A něco veselejšího a z reálného světa. Někdy na jaře roku 1971 jsem svoji rodinnou limuzínu zaparkoval u nádraží ve Františkových lázních, vyzvedl DDR skupinu, jel s nimi do Mariánek a tam, i když bylo krásně slunečno jsem litoval, že nemám pršiplášť.

Po několika dnech jsem si pro auto přišel a vedle něj stepovala mladá žena s dotazem, zda jedu do Prahy. Vzhledem k pražské SPZ to bylo reálné až pravděpodobné a já ji dovezl až na nádraí Praha Střed a protože byla plonková, půjčil jsem ji na dráhu.

Moc jsem nevěřil, že peníze přijdou, ale přišly. Sice v listovní zásilce, což se nemá, ale přišly. A teď si představte, že na základě toho mého dobrého skutku budou na nádraží ve FL stát stovky, tisíce nebo až statisíce lidí a všichni budou chtít svézt do Prahy a nějaké peníze k tomu.

To je samozřejmě nereálné, ale myslím, že to naprosto přesně ilustruje situaci s tzv. "uprchlickou krizí". Ti uprchlíci, ve své velké většině, neutíkají před něčím, ale spíš za něčím. A pokud to je před něčím, tak prostě před chudobou za dávkami.

A jedna zásada platí zcela 100%. Čím víc člověk (nebo Evropa) dává, tím více dlaní je natažených.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | středa 26.4.2017 9:05 | karma článku: 39,40 | přečteno: 1923x