Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skandál: Prezident Zeman prodal krtečka do Sovětského svazu...

Ano, je to skutečně tak. Zeman, ta obluda jedna rusofilná, utloukl na své zahradě chudáka malého krtečka pytlíkem s polystyrenovými kuličkami, tak, jak ho to učili v KGB, který ho vyslal do Prognostického ústavu.

Ne krtečka, ale Zemana vyslal, aby tam spolu s dalšími sovětskými agenty, shodou okolností jakoby klony na K. podrýval socialismus a pracoval pro vítězství Karla Schwarzenberga v privatizaci Becherovky a též, spolu s velkým Václavem i na restituci Barrandovské Lucerny, zabavené státem dle Benešových dekretů.

Chudáka utlučeného krtečka, pak to bestie jedna necitlivá, která kupčí s naší loajalitou k Bruselu a tím s pěknými příjmy mnoha českých Bruselanů, naložil do soli, aby se nekazil a vezl ho v ceremoniálním relikviáři svému velkému vzoru, ruskému prezidentovi V.V. Putinovi.

Tento despotický východní vladař, horší součtu všech carů, co Rusko nosilo plus ještě Džugašviliho navrch, pod jehož okovanou botou denně úpí desítky miliónů Rusů a který ani slušně oblečeným děvčatům nepovolí si v kostele zazpívat.

Tak tento vladař se ke ke své moci dostal tak, že pro smrti Džugašviliho (J. V. Stalina) byl poukrančilým Rusem Nikitou Sergejevičem Chruščovem požádán, aby, díky své malé postavě, propašoval do zasedací síně sovětského Politbyra samopal československé výroby Škorpión, kterým pak Chruščov, tu saň dvanáctihlavou, Lavrentije Beriju odpravil.

Od té doby měl plnou důvěru jak Chruščova, tak ale i tehdejšího šéfa KGB, Vladimíra Jefimoviče Semičastného, který pro změnu zase toho trpalzlíka Putina pověřil odstraněním Chruščova. Ale protože již byla jiná doba, tak byla zvolena tzv "soft verze.

O tom, jak odstranil svého předchůdce Jelcina, ví v Rusku snad každý. Podstrojoval mu vodku nejlepších značek, dobře vychlazenou, s rybičkami, okurčičkami a samozřejmě též kaviárem. A chudák Jelcin neodolal, že pak byl po cestě přes Atlantik tak vožralej, že ani nevylez z letadla.

A tento skřet, který se trůnu zmocnil horší intrikou než "botička" Caligula vyžaduje od všech návštěv zvláštní protokolární poklek. Pokud je někdo o hlavu menší, což je ale velmi řídký jev, tak poklekat nemusí.

Pokud je ale stejně vysoký nebo dokonce, nedejbože vyšší, pak musí návštěvník pokleknout na jakousi vypolstrovanou stoličku, kterých má Kreml několik velikostí. A pro Zemana samozřejmě to XXXL, která je tak malá, že už to ej pouze jen takový malý polštářek na dřevěném soklu.

A na ten Zeman poklekl, předal ruskému carovi ten skvělý dar, krtečka kandovaného v soli, se slovy: "Gosudare. S prazdnikom pabědy ve velikoj otěčestvěnoj vojně (dál už to rusky neumím), přijmi ode mě tento dar jako výraz mé nehynoucí úcty a obdivu"

A gosudar Milošovi pokyne, aby povstal a řekne mu: "Miloši, já děkuji tobě za ten skvělý dar, za krtečka, který i vesmírem létal. Na to je ale opravdu dost zachovalý".

Tak a konec pitomostí. Nemohli bychom se zde prosím vás, alespoň mezi sebou dohodnout, že si vždy rozmyslíme, co píšeme, zda to neodporuje zdravému rozumu?

Dnes jsem zde někde četl, autora nebudu jmenovat, že "Zeman prodal krtečka Číňanům". Dobře, kdyby to bylo myšleno v nadsázce, v žertu, tak budiž.

Ale ono to bylo myšleno zcela vážně s dodatkem, že prezident také prodal několik vzácných nemovitostí.

Krtečka může, samozřejmě, prodat každý, kdo ho má doma. Knížku nebo audio či video nosič s krtečkem může zcizit (to není ukrást) každý, kdo ten předmět s krtečkem vlastní. Ale to, co se v Číně snad prodávalo jsou práva.

Číňané si dřív s autorským právem moc hlavy nelámali. Prostě to, jak se říká, "obšlehli" a bylo vymalováno. Takže, jestliže nějaký podnik chce práva na krtečka, tak si je prostě má koupit a používat je dle smlouvy.

K čemuž samozřejmě také patří, výplata autorských odměn, řekněme tantiém. A tak to chodí se vším uměním. Chcete zde promítat film? Tak si na něj kupte práva. Chcete v nějakém filmu použít hudbu? Tak ji zaplaťte.

Ale, nikomu nic neubude. Když se u nás promítá třeba Titanic, tak to neznamená, že se kvůli tomu v Americe promítat nesmí.

A jestliže se v Číně bude komerčně využívat krteček, tak to neznamená, že zde bude zakázán. I když v extrémním případě by taková smlouva vzniknout mohla.

P.S. Kdyby se někomu mohlo zdát, že jsem při psaní nějak moc blbnul, tak upozorňuji, že inspirace zdejšími diskuzemi je ještě hutnější a výživnější.

Že, moji milí přátelé, které jsem před pár týdny v článku vyjmenoval a skákali jste do luftu jako tajtrdlíci?

 

Autor: Jiří Hermánek | sobota 5.9.2015 16:01 | karma článku: 28,06 | přečteno: 888x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Měl by Miloš Zeman vyhrát prezidentskou volbu?

Mnozí hlasitě vykřikují, že by ve vlastním zájmu ze zdravotních důvodů kandidovat neměl. Otázkou ale je, zda to opravdu je zájem Miloše Zemana nebo spíš zájem těch kruhů, které ho z duše nenávidí a jeho vítězství si nepřejí...

10.6.2017 v 14:00 | Karma: 28,76 | Přečteno: 918x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proč byli Havel a Obama "ti dobří" a proč jsou Trump a Zeman "ti špatní"?

Psaní o V. Havlovi je zatíženo závažným problémem. Pokud to není "chvalozpěv do nebe vynášející a bustu v Kongresu USA opěvující", tak si autor může být naprosto jist, že se dozví, že "velikánovi nesaháte ani po podrážky bot"

9.6.2017 v 10:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 1829x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Miloš Zeman a Donald Trump: Tak různí a přece tak stejní...

Nejsem vystudovaným lékařem, který jako Baťa cvičky vyrábí lékařské zprávy o opilosti prezidenta a jiných veličin podle toho, co vidí na televizní obrazovce, potažmo na monitoru PC. tabletu nebo mobilu. To prostě neumím.

8.6.2017 v 9:50 | Karma: 24,82 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Buď práci čest - to zase bude průšvih, Zuzanko....

Myslím, s tím nadpisem. Buď práci čest. Taková pitomost, vždyť to zneužili komunisti a dokonce se tak zdravili. Fuj, třikrát fuj. Ale, mezi námi děvčaty, bez práce bychom asi žili v jeskyních a hryzali nějaké zelené výhonky...

7.6.2017 v 14:00 | Karma: 20,06 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

21. srpen 1968: Stále spolehlivá protiputinovská munice...

Ono se říká, že kdybyši jsou jen kdybyši a nic neznamenají. Ale, přesto je třeba říci, že kdyby Rusko bylo Jelcinovské, kdyby Jelcinův následník Vladimír Vlaidmirovič Putin byl tak slabým a vůči USA tak povolným prezidentem...

7.6.2017 v 11:01 | Karma: 28,77 | Přečteno: 907x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.