Selhal jsem, selhal. Přece bych Vám nelhal…

Hejna Biblogerů o tom velkým lidovým masám píší a pasáčci na mezích o tom hovoří. Tak na tom něco pravdy být musí, že? Ale vezměme to hezky po pořádku, od našich nejvyšších.

Na Masaryka žádnou hlášku neznám, ale to neznamená, že neexistuje. Ale vím, že ještě ve svých 80 letech měl milenku, což já tedy výrazně odsuzuji. Každý se má chovat přiměřeně věku a kdo přečuhuje, má dostat po rypáku.

Beneš? No, tam už je to pestřejší. Prý býval agentem Hitlera, Kterému prodal sovětského nejvyššího velitele maršála Tuchačevského a velmi mu tak usnadnil útok na SSSR. Pak se zase prý spolčil se Stalinem a zavlekl nás do područí SSSR. Otázkou ale je, zda, kdyby místo Edwarda Beneše byl prezidentem Jánošík či Frištenský, to dopadlo jinak a my po válce skončili v NATO nebo alespoň tak hezky jako Rakousko, co opilo Stalinovu delegaci.

Gottwald? No, tam o nějakém napojení na Moskvu netřeba vůbec pochybovat. To nebyl žádný agent Moskvy, to byl její loajální a oddaný zaměstnanec. Vždyť také, když se začalo kácet, rychle předhodil Slánského a spol. aby se sám zachránil. Ale ne nadlouho, syfilidou prolezlý organizmus let na Stalinův pohřeb nevydržel.

A další vejlupek z této party, Zápotocký? Tak ten samozřejmě byl, ostatně jako všichni komunisté, agentem Moskvy. Ale v koncentračním táboře Sachsenhausen-Oranienburg působil jako kápo. Zda týral spoluvězně netuším, sám si tou funkcí ale zcela nepochybně dopomohl k pohodlnějšímu a bezpečnějšímu životu v koncentráku.

Antonín Novotný? Býval to hezký chlap, vyjímal se na známkách. Na něj, samozřejmě kromě toho, že byl komunistou, nic nevím. Hrával prý vášnivě rád mariáš a byl to takový celkem normální chlap. Plusové body získal, když k nám nechtěl vpustit sovětskou armádu a vtírá se myšlenka, že Dubček s sebou nechal tak manipulovat, aby se ten zásah v roce 1968 stal nevyhnutelným a armáda zde již zůstala.

A generál Svoboda? Skvěle vypadající voják, hrdina SSSR, ale také prý také tajný člen a agent KSČ. Mnozí ho brali jako závan nového větru, ale myslím, že to byla falešná naděje. K posledku se pak té prezidentské funkce držel jako hovno košile a to k jeho pověsti vůbec nepřidalo

Jeho následník Husák, i když ho mnozí proklínají, byl chytrý a vzdělaný člověk. Samozřejmě také komunista, který měl z války vroubek kvůli Katyňskému případu, zdědil po Dubčekovi zcela, promiňte mi ten výraz. „rozesranou“ zem. A ať si říká, kdo chce, co chce, tak za Husáka se podle mého tady toho postavilo nejvíc. Metro a jiné věci, hlavně pak velká spousta bytů.

A Václav Havel, umělec a intelektuál. Podle mě ho Správa pro boj s vnitřním nepřítelem (StB) využila a zneužila jako vábničku na rozptýlené, jinak smýšlející komunisty a bezpartijní, a vytvořila s ním skvělé krytí pro dohled na činnost a řízení disentu. Nemyslím, že on v tom aktivně spolupracoval, ale osobnostně i profesně se k tomu skvěle hodil. Ale rozebírat Chartu 77, útulek převážně vyhozených komunistů je nošením sov do Athén.

And last but not least: Václav Klaus. Popsaly se o něm mraky obrazovek i tištěných médií. Prý Pružinskij. Může být, spousta lidí si po válce změnila jméno. Tatínek prý byl funkcionářem KSČ. I to může být, ba je to dokonce pravděpodobné. Kdo nebyl? A často se říká: „agent Moskvy, protože dostal Puškinovu medaili“. Tato agentománie je absolutně na nic. Kromě malých čudel, které se ocitly v Cibulkových seznamech,, žádný stát na světě jména svých agentů neprozradí. Ani my ne.

Takže pro ty, kdo se chtějí dozvědět pravdu o Klausovi mám jednoduchý recept. Prodejte byt nebo dům, jeďte do Londýna a tam vsaďte v kurzu 50:1 vše na to, že se dožijete 100 let. A až vyhrajete, budete nejen bohatí, ale také se určitě dozvíte něco více o Klausovi. A nebojte, když budete chudí, nebudete se přejídat a hravě se té stovky dožijete.

P.S. Chtěl jsem vlastně napsat něco o nám „mladých“ (za normalizace), ale už není místo. Tak snad příště.

 

Autor: Jiří Hermánek | pátek 12.4.2013 12:15 | karma článku: 15,49 | přečteno: 1100x