Rusáci Ukrajinu ničí a Ukrajinci k tomu mlčí?

Začnu, zdánlivě bez souvislosti, tím rok starým případem z Egypta. Dvě ženy, tedy jedna žena a jedno dítě tam přišly „záhadným způsobem“ o život. Jak se později ukázalo, zrovna nic záhadného na té jejich smrti nebylo, byl to zcela prostý elektrošok. V běžné zločinecké detektivní praxi se takový elektrošok  provede tak, že se nic netušící oběti vhodí do vany zapnutý elektrospotřebič. Smrt je to rychlá a důkladná, tělo ponořené do vody klade elektrickému proudu jen nepatrný odpor a smrt to bude dozajista o dost příjemnější než ta v elektrickém křesle. Americký film Ples příšer a mnohé jiné to dozajista ukázaly důkladněji.

Ale zde ani tak nejde o způsob usmrcení, ale spíše o to, proč muselo zemřít i dítě. Můj bývalý tchán, dnes už po smrti, se asi před 40 lety na svou manželku tak rozčílil, že držel v ruce skleněnou láhev, třískal s ní do stolu a řval: „drž už tu hubu“.

Klouby mu přitom zbělely a já jen čekal, kdy vstane, a přistoupí k akci. Bohudík se tak nestalo, on byl v podstatě strašný dobrák. Ale chtěl jsem jen naznačit, že chuť „sejmout“ manžela či manželku dostane občas asi mnohý z nás.

Ale proč to dítě, proboha? Lámal jsem si v počátcích toho případu hlavu. A pak jsem nějaké řešení našel, tedy alespoň si to myslím. Pachatel sice rafinovaný, ale s nulovou sociální inteligencí, si třeba řekl: Nikdo nebude věřit tomu, že bych mohl zabít dítě.

A také tomu mnozí nevěřili, protože pořádali hromadné podpisové akce v jeho prospěch. A jakou to má souvislost s Ukrajinou? Jednoduchou. Lidskou psychiku.

Probleskly zprávy, že bylo ukřižované tříleté dítě. Mnozí z nás, a Tomasz Peszynski zvláště, to označili za tak morbidní výmysl, že to „nemůže být pravda“. Přesně tak, jak si to myslel onen „egyptský Peťka“.

A co když takový psychopat existuje? Co když existuje jeden nebo více pedofilních sadistů, orientovaných samozřejmě na děti? Copak jich v dějinách bylo málo a copak ty děti také strašlivě netrpěly?

Trpěly, pamatuji několik případů z „porevoluční doby“ a pamětníci jistě pamatují sadistického pedofilního vraha Papeže, promítače v kinu Metro.

V současnosti prostě nevíme, ale v žádném případě to nemůžeme vyloučit. Staly se i hrůznější a hůře pochopitelné zločiny.

Co je ale udivující, a je to také v titulku článku, je to, že podle Ukrajiny Rusové Ukrajinu ničí. Ani ne tak fyzicky, humanitárním bombardováním mostů, důležitých budov a jiných objektů, ale tím, že usilují o její jednotu.

Prostě a jasně, za tím neustávajícím bordelem na Východní Ukrajině stojí Rusko a ten zločinec Putin obzvláště. To tedy hlásá nejen ukrajinská, ale i naše propaganda. Dobře, mohlo by to tak být, ale jaktože Ukrajinci nemají ani jednoho „jazyka“?

Za půl roku ani jediného? Je to více než 50 let, co Rusáci, tedy SSSR, sestřelili americké špionážní letadlo U2 s Garry Powersem za „volantem“. A hned toho byly plné noviny tak, že si to dodnes pamatujeme.

A Ukrajina se za těch šest měsíců nezmohla ani na jediného ruského důstojníka, když jich tam údajně pobíhají celé stovky, ne li tisíce?

Mně to dává jediné řešení. Ukrajinská centrální vláda ovládá jenom vzduch. To tedy jenom občas. Občas jim ta jejich letadýlka také sundají, že? Třeba dnes. Ale pozemní prostor pod kontrolou asi nemá vůbec.

Možná tak z obrněného transportéru zmasakrovat něco civilistů a občas také nějakého vzbouřence, to asi ano. Ale aby pěší hlídky byly schopny procházet terén a lapit případného ruského záškodníka, tak na to si asi dlouho počkáme.

Klasik k tomu říká: „Bude to, až naprší a uschne“.

Autor: Jiří Hermánek | úterý 15.7.2014 20:20 | karma článku: 26,76 | přečteno: 1166x