Pussy Riot jsou předzvěstí konce naší civilizace

Starý Řím zahynul na dekadenci. To, co jsme četli v literatuře je asi jen slabý odvar toho, co se tam ve skutečnosti dělo. Každý souložil s každým, zvláště pak zralí mužové s chlapci, císař Caligula otevřel bordel, kde kurvami byly manželky Patriciů.Petroniova Hostina u Trimalchiona je klasické dílo a popisuje nesmírné obžerství tehdejších vyvolených a lze se důvodně domnívat, že realita byla ještě o stupínek, dva horší. Takže, Starý Řím se zcela otevřel Barbarům a neměl už žádnou schopnost se bránit.

Pak nastala éra křesťanství, která, jak se zdá, neodvratně končí. Věci, které ještě před sto lety byly zcela nemyslitelné nebo se odehrávaly v hlubokém soukromí, se dnes nejen dějí na veřejnosti, ale ještě požívají státní ochranu.

Tedy, nikoli, že by ruský stát nějak ochraňoval výtržnice typu Pussy Riot, to chraň Bůh, ale je víceméně osamocen. Měl by se na jedné straně „kultivovat“, což by asi mohl naprosto každý, ale na druhé straně je tlačen do tolerování netolerovatelných věcí.

Nemyslím, že „útlak“ v Rusku je takový, jak je zde tendenčně popisováno. Jistý Pjotr si přitloukl šourek k Rudému náměstí a prý posléze vyfasoval dva roky v lágru.

Jistě, to se stát může, ale je tím řečeno, že ty dva roky byly za tu show se šourkem? To by nebyl špatný verš: „šoumen šoupal šouravou šou se šourkem“, že?

Takže, ten rádoby „průlomový“ sex v Biologickém Muzeu, vůbec ničím průlomový nebyl a ani to rozmrazování kuřete žádný velký ohlas nemělo. Ale jsou věci, které se nedělají a které jsou netolerovatelné. Nebo by měly být.

A pokud chceme naši civilizaci zachovat, což je tedy velmi pochybné, ale snad to ještě chvíli vydrží, tak musí platit nějaké „odsamsaď pocamsaď“.

Já bych řekl, děvčata, narvěte si tam třeba parní lokomotivu nebo alespoň nějakou ojnici z ní, ale nechoďte s těma vašima ptákovinama (spíše pussynama, že?) do kostela. Kostel je míso posvátné, je to základ naší civilizace.

Já také nejsem žádný zuřivý věřící. Sice pokřtěny a církevně stále ženatý se svojí první manželkou, ale žádná pitomá přehnaná lidská práva, žádný Tibet, žádná homosexuální show jednou v roce, nic takového naši civilizaci neposiluje. Oslabuje ji to.

Tím jediným pojítkem mezi námi je stále ještě křesťanská víra a nikoli Islám. A Islám je pevný jako skála. Sice pískáme jako liška lapená do želez, že Islám je krutý a asi je. Ale je krutý i pro lidi, kteří v něm žijí? Nebo jen pro nás, pozorovatele zvenčí?

A Islám je netolerantní k bezvěrcům. Nemusí nás všechny zrovna vyvraždit, vždyť bezvěrci jsou levná pracovní síla, že?

Ve Vídni je velký vinný sklep, tzv. „Heuriger“, Esterhazykeller,  kde je na stěně velký nápis: Jako výraz vděku, že v roce 1683 hrabě Esterhazy zde zdarma čepoval víno pro obránce Vídně proti Turkům je mu navěky povoleno zde čepovat a prodávat víno.

A je zcela jasné, že toto území, které sahalo až skoro k nám, by Islám rád získal zpět. A proto si myslím, že, každá, jedna jediná, byť sebelépe míněna věta k obraně těchto provokujících und je jen dalším hřebíčkem do rakve naší civilizace.

Kdyby dnes ČT24 ve svých Zprávách neuvedla, že prezident Zeman URAZIL!!! Pussy Riot, už bych do těch čůz ani nekop..

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | středa 19.11.2014 15:05 | karma článku: 41,09 | přečteno: 3501x