Premiér si naběhl. Nemůže vést vládu, finance a kampaň současně. Zeman si ho vychutná

Zatímco úřednické a třeba i rétorické schopnosti Bohuslava Sobotky jsou docela dobré, žvaní o ničem určitě lépe, než Andrej Babiš, tak jeho schopnosti kombinační, předvídavosti, strategie a taktiky jsou zcela mizerné.

Umí zpracovat laminární proudění, tedy, pokud je tok věcí uspořádaný. Ale, jakmile se tok věcí, a to zcela jeho vinou, stane turbulentním, pak ztrácí půdu pod nohama a vrší chybu za chybou.

Žije naivně v naději, že prezident ministra odvolat musí. Jediné, co prezident Zeman opravdu musí je to, co každý smrtelník a po čem také mnoho jeho kritiků touží. Že se nedožije druhé volby. To je ale věc Boha a nikoli naše, abychom to řešili.

Jistěže Ústava říká, že prezident, na návrh premiéra, jmenuje a odvolává ministry. Nepamatuji se na žádný takový precedent z prezidentství Václava Havla, ale velmi dobře se pamatuji, jak prezident Klaus odmítal jmenovat nějakého subalterního ministra.

Nakonec ho, samozřejmě, jmenoval. Ale předtím byly různé hrátky, chtěl ho zkoušet z angličtiny a podobně. A Ministerstvo financí? To je, možná, důležitější, než celý zbytek vlády dohromady. Jinými slovy, je to klíčové ministerstvo.

A Bohuslav Sobotka se teď těší a tleská ručkama, že až se prezident vrátí z Číny, že mu odvolá ministra Babiše a on bude mít volné ruce pro své další pikle. Velké kulové rozmazané a smradlavé, pane premiére. Prezident nikoho neodvolá.

A proč neodvolá a bude se všem poskakujícím ústavním právníkům vysmívat? No prostě proto, že za Andreje Babiše jste mu nenavrhl žádnou relevantní náhradu a k tomu se ještě blbě vymlouváte.

Bylo snad zdůvodnění návrhu na odvolání ministra Babiše takové, že chcete zamezit vlivu Agrofertu na ministerstvo financí nebo takové, že ministra Babiš má určité problémy a proto chcete, aby z ministerstva odešel?

A nyní jste odmítl nanejvýš povolanou, kvalifikovanou a také nezávislou a odůvodněním, že Alena Šeredová chodila, jako náměstkyně, s ministrem Babišem na různá jednání? Vyhodit by náměstkyně zasloužila, kdyby to nedělala.

Musím ten expresivní výraz použít. Nasral jste si do bot, pane premiére a jednoznačně taháte za kratší konec provazu. Protože prostě, na prezidenta nemáte ani funkcí a ani intelektem. Prezident si s Vámi - jak se to správně říká?

Jeden politik z VŠ CEVRO dnes předpověděl, že tato tahanice bude trvat až do data řádných voleb. Prezident prostě Vás vedením Ministerstva financí z výše uvedených důvodů nepověří a Vy nebudete akceptovat nikoho, navrženého hnutím ANO.

Poťouchlík Kalousek Vám mydlí schody, protože Vás zcela nenápadně vede k tomu, abyste nikoho z hnutí ANO neakceptoval a tím tuto krizi prodlužoval. A on bude tím třetím vzadu, který se směje, protože se stále a zadarmo zviditelňuje.

Jak jsem řekl a ještě to zopakuji. Na vedení vlády v klidných dobách možná máte, na charismatické vítězství ve volbách už ale ne.

A řešíte to od začátku nepromyšlenými, hlasitě komentovanými tahy, kterými s propadáte stále hlouběji do politického zapomnění.

P.S. Vir RANSOM neboli VÝKUPNÉ. Proboha, proč nikdo veřejně nehlásí tu starou známou pravdu:

Neotvírejte přílohy z neznámých zdrojů !!!

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 15.5.2017 12:05 | karma článku: 37,67 | přečteno: 1432x