Přátelé, jděte už s tím Kosovem a Krymem do brusele…

Vždyť takový nesmysl není vůbec možný. To je totéž, jako srovnávat alkoholem hezky upraveného anglického gentlemana, s namol opilým ruským mužíkem. Anglický opilec zvrací vždy zpříma, zatímco Rus, naprosto hnusně a odporně, ve stoje.

Skotská či irská (zřídkakdy bývá i anglická) whisky je ušlechtilý nápoj z žita, ale vodka je prachsprostý nápoj z obilí, brambor a někdy i cukrové řepy.

Americká whiskey se dělá až z 50% kukuřice. A málokdo ví, že v rámci uvolnění napětí mezi USA a SSSR došlo také k výměně různých živočišných a rostlinných produktů, popřípadě i industriálních výrobků mezi těmito dvěma jadernými velmocemi.

Tak N.S. Chruščov poslal erotomanovi JFK kukuřici a několik ruských a ukrajinských děvoček k osvěžení jeho unaveného chtíče a JFK mu za to poslal americkou whiskey, občas zvanou též bourbon.

A rockovou špionážní skupinu U2, která létala opravdu high. Ale tehdejší sovětská obdoba dnešního ruského protiletadlového systému BUK, zvaná BERJOZKA 2, ji toho výškového rauše hladce zbavila.

A N.S.Chruščov omámen americkou whiskey, na kterou nebyl zvyklý a obzvláště jemnou pussy (bez jakýchkoli známek riotu) své ukrajinské manželky přepsal Krym na Ukrajinu. Později z toho také vznikla dopůlitělanaháskupina Vemen.

Ale zpět ke chlastu. Vodka a whisky, popřípadě whiskey jsou něco absolutně jiného. Nedají se vůbec srovnat. A nic na tom nemění fakt, že obojí se destiluje a po obojím bývá dobře až špatně a to čistě v závislosti na dávce.

Takže srovnávat tyto dva nápoje je takovou zvráceností, jako srovnávat kosovskou samostatnost a krymskou nezávislost. Dvě naprosto rozdílné věci, což dnes chápou již děti v MŠ.

Každé takové dítě z mateřské školy pochopí, že zatímco Srbsko bylo státem postkomunistickým, tak Ukrajina je státem postsovětským.

A bez jakýchkoli dotazů na Rádio Jerevan víme, že SSSR komunismus nikdy nevybudoval a proto jeho bývalá součást, Ukrajina, nemůže být, na rozdíl od Srbska, státem postkomunistickým.

A jaký v tom je úžasný rozdíl, to netuší ani pan Peszynski ve svém staromajdanském stanu, kde ve jménu starých bojových husitských tradic, v jejíchž stínu od Šalouna svůj stan rozbil.

Dále je třeba vidět to, že Kosovo se o odtržení od Srbska snažilo ihned po pádu komunismu a rozpadu Jugoslávie, zatímco Krym vůbec ne. Ten se jen asi čtyřikrát pokusil samostatnost vyhlásit, to ale s nezávislostí nemá vůbec co dělat.

Ty problémy jsou vždy etnického rázu. Málokdy se nějaký unitární stát, kde panoval jeden jazyk, štěpil. Sice jsem v osmdesátých letech minulého století zažil ve Francii hnutí Vive la Bretagne libre, ale nezdá se, že by dnes mělo nějaký význam či sílu.

On je v tom docela pěkný zmatek, že? A co takhle zcela jasně a na plná ústa říci, že samostatnost Kosova se nám hodila z několika důvodů.

Jednak oslabila proruské Srbsko, což se náramně hodilo. Je na to takové rčení: Oslabení přítele mého nepřítele dělá mého nepřítele slabším.

Kosovo se pak také nesmírně hodilo jako základna US Army (14. 5. 2014 - A U.S. soldier was reportedly shot and killed at an Army base in Kosovo on Friday, and now her family is demanding answers)

A zapomenout nelze ani na privátní business: Madeleine Albright: Balkan telecom tycoon

WMR has learned from a United Nations source who recently visited Kosovo that former Secretary of State Madeleine Albright has a more than fifty percent stake in Kosovo Telecom, also known as PTK.

No a Rusko nedopřálo USA ani tu pitomou námořní základnu v Sevastopolu, natožpak nějakou pozemní základnu na Krymu. Můžete se pak tomu kraválu kolem Ukrajiny obecně a Krymu konkrétně divit? Já tedy ne.

Autor: Jiří Hermánek | neděle 14.9.2014 14:15 | karma článku: 32,73 | přečteno: 1326x