Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prague Pride: Na jedné lodi s Václavem Králem?

Pravda, jde spíše o vratkou loďku, z níž si každý koupeme nohy na jedné straně bortu. Ale zažil jsem případ, kdy jsme jako parta zapluli z nepozornosti s několika kanoemi do náhonu mlýna a když jsme to zjistili, tak nejenže naše tříletá dcera Kateřina přejala můj výkřik „a sme v čudu“, který pak celý ten výlet opakovala, ale k tomu ještě… Naši přátelé Pavel se svojí manželkou udělali tu modrou věc, že si jeden z nich přehodil pádlo na stranu toho druhého a při prvním záběru se koupali.  

Takže, ani záběr na téže straně nemusí být zárukou štěstí, loďka se může opravdu velmi snadno zvrhnout.
I Když se to Václavu Králi nebude líbit, tak s jeho dnešním článkem v zásadě souhlasím. A nechci se vytahovat, ono by to v mých písemných projevech přece jen často našlo.

Vždy jsem tento festival považoval za jakousi show exhibicionistů, kteří s „pravou homosexualitou“, s jejími projevy a průběhem a s pocity lidí „na okraji společnosti“ nemají absolutně co do činění.

A v tom je totiž ten zakopaný pes. Homosexualita byla až donedávna (do 50. let minulého století) trestná a v Německu ještě asi o dvacet let déle. Je to samozřejěm nepřesné, ani pedofilie, ani homosexualita trestné nebyly, pouze činy vyšlé z tohoto zaměření trestné byly.

U pedofilie je tomu až doposud, i když každý znalec potvrdí, že pachatelem většiny trestných činů na dětech nejsou žádní, klinicky diagnostikovaní pedofilové.

A, podle logiky Václava Krále, je pedofilie normální, protože se v celých dějinách lidstva též vyskytuje, stejně jako homosexualita.

Ta argumentace o „normálnosti“ homosexuality se podobá mnoha jiným lidskoprávním mantrám, kdy se vlastně snažíme zdůvodnit, že něco je tak a je to tak dobře, i když to vlastně dobře není.

Homosexualita je běžná, to ale neznamená, že je „normální“. To je prostě jen snaha napravit dlouholeté ústrky, kterých se homosexuálům dostávalo, jejich protěžováním. Prostě a jednoduše, z extrému do extrému, z odsuzování k vyvyšování.

A ani jedno není dobře. Pokud budu z nějakého důvodu, a těch možných je mnoho, impotentní, nepoběžím s tím na veřejnost a nezačnu kolem sebe punktovat jiné impotenty, a věřte, že kdyby to přinášelo nějaké výhody, našlo by se jich hodně.

To, co chci říci, je, že v tom, že pokud je někdo impotent a nemůže vůbec nebo je homosexuál a chce se mu pouze s někým, není zas až tak veliký rozdíl. Výsledek je tentýž, nechci nebo nemohu obcovat se ženami.

Ženskou impotenci neberu v potaz, slyšel jsem o ní pouze v jednom italském filmu, kdy devadesátiletý hrabě akceptoval anulaci manželství, nikoli však z důvodů jeho ipmotence, ale jeho krásná ženuška mu v průhledné noční košilce zpívala hezké ukolébavky.

A prostě a jednoduše, je to moje soukromá věc a to se již opakuji, nepolezu s tím na ulici.

Nebo alespoň nebudu poskytovat prostor a ideologické krytí jedincům, kteří takto vůbec postiženi nejsou, ale vítají tu možnost jednou za rok se vyblbnout a mít přitom zaručeno, že nejenže se mi nic nestane, ale ještě budu slavným.

Z důvodů jakési bezbřehé svobody a liberality jsme se, v průběhu života několika málo generací, dostali z jednoho extrému do druhého. Jeden extrém byl opovržení a tresty a ten druhý nesmírné protežování a vynášení do nebes.

Nejsem sám, který pozoruje, že jak v nějakém uměleckém díle není nějaký homosexuál, tak je minusově hodnoceno. A ne, že bych byl proti každému dílu s homosexuální tematikou. To vůbec Některá jsou velice vtipná. Jiná však velmi násilná, ve snaze zalíbit se trendu.

A to, že je možné natočit takové filmy, bez všenárodní homofilní hysterie, ukázali filmaři již daleko dříve než tato hysterie vůbec vypukla a dostala své nynější obrysy:

Ten americký film se v Německu kdysi jmenoval „Pod schody“ a hlavních role v něm ztvárnili Richard Burton a Rex Harrison, představitelé Marka Antonia a Caesara ve světoznámém filmovém hitu Kleopatra.

Takže, vidíte, že to jde. Královsky jsme se tehdy bavili a nikoho z nás ani nenapadlo, že nám někdo cpe homosexualitu do krku jako, husám šišky, až k naprostému zadávení.

A zde odkaz na ten film, který asi málokdo z vás viděl:

Charles Dyer and Harry Leeds are a couple that have been living together for nearly 20 years. Both earn a living as hairdressers in the West End of London and both care deeply for their ..

 

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 11.8.2014 12:45 | karma článku: 3,45 | přečteno: 150x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Měl by Miloš Zeman vyhrát prezidentskou volbu?

Mnozí hlasitě vykřikují, že by ve vlastním zájmu ze zdravotních důvodů kandidovat neměl. Otázkou ale je, zda to opravdu je zájem Miloše Zemana nebo spíš zájem těch kruhů, které ho z duše nenávidí a jeho vítězství si nepřejí...

10.6.2017 v 14:00 | Karma: 28,76 | Přečteno: 918x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proč byli Havel a Obama "ti dobří" a proč jsou Trump a Zeman "ti špatní"?

Psaní o V. Havlovi je zatíženo závažným problémem. Pokud to není "chvalozpěv do nebe vynášející a bustu v Kongresu USA opěvující", tak si autor může být naprosto jist, že se dozví, že "velikánovi nesaháte ani po podrážky bot"

9.6.2017 v 10:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 1829x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Miloš Zeman a Donald Trump: Tak různí a přece tak stejní...

Nejsem vystudovaným lékařem, který jako Baťa cvičky vyrábí lékařské zprávy o opilosti prezidenta a jiných veličin podle toho, co vidí na televizní obrazovce, potažmo na monitoru PC. tabletu nebo mobilu. To prostě neumím.

8.6.2017 v 9:50 | Karma: 24,82 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Buď práci čest - to zase bude průšvih, Zuzanko....

Myslím, s tím nadpisem. Buď práci čest. Taková pitomost, vždyť to zneužili komunisti a dokonce se tak zdravili. Fuj, třikrát fuj. Ale, mezi námi děvčaty, bez práce bychom asi žili v jeskyních a hryzali nějaké zelené výhonky...

7.6.2017 v 14:00 | Karma: 20,06 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

21. srpen 1968: Stále spolehlivá protiputinovská munice...

Ono se říká, že kdybyši jsou jen kdybyši a nic neznamenají. Ale, přesto je třeba říci, že kdyby Rusko bylo Jelcinovské, kdyby Jelcinův následník Vladimír Vlaidmirovič Putin byl tak slabým a vůči USA tak povolným prezidentem...

7.6.2017 v 11:01 | Karma: 28,77 | Přečteno: 907x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.