Odpůrci D.J.Trumpa chtějí, stejně jako komunisté, aby voda tekla do kopce...

Což není nic jiného, než snaha naroubovat na lidskou společnost určitá ideologická pravidla. Podle nějakých pravidel žily lidské civilizace vždy a zbožňování panovníka bylo nepsanou povinností. A samozřejmě, také vliv náboženství.

Ale, myslím, že až do tzv Velké říjnové socialistické revoluce se nejednalo o nějakou ucelenou ideologii, sepsanou a podporovanou jejich tvůrci, která se pak, víceméně nuceně rozšířila na velké masy, na celé národy.

Ono, tak trochu, vůbec není divu. U nás v roce 1946 získali komunisté okolo 40% hlasů, což je pro dnešní politické strany nesplnitelný sen. Zdatný propagandista by, po vzoru Krymu, mohl namítat, že lidé hlasovali "pod hlavněmi samopalů".

Ovšem, stejně jako v případě Krymu to nebyla pravda. Lidé si tu cestu prostě vybrali dobrovolně proto, že nebyli spokojeni s dosavadním vývojem a přáli si změnu. Ale, na rozdíl od Krymu, byla v roce 1948 všechna demokratická pravidla zapomenuta a popřena a nastal vláda jedné strany.

Ale i přesto je vidět, jak šikovně prezentovaná ideologie může ovlivnit i celé národy. Idea socialismu, tedy vlády komunistů, i přes záchranné pokusy v roce 1968 prohrála a ve většině států Evropy a samozřejmě i Severní Ameriky, byl nastolena liberální demokracie.

Ovšem, čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. Prakticky okamžitě se vynořily nové ideologické směry, které mají za svůj smysl a účel zotročit lidskou společnost. Samozřejmě, nikoli doslova, ale obrazně. Bojuje se za Práva žen.

Co to je? Den po inauguraci nového amerického prezidenta byly s tímto heslem mohutné demonstrace. A jaké právo by v USA mohlo být vyšší, než právo stát se hlavou státu, prezidentem? Nevím o žádném jiném takovém právu.

A Hillary Clinton nejenže vůbec nikdo ve vykonávání tohoto práva nebránil, ale naopak byla ze všech stran podporována a bylo jí nadržováno. To, proč se nakonec 45. prezidentem USA je prostě v americkém volebním systému, který platí pro všechny kandidáty.

A další. Třeba Práva homosexuálů. Proboha, co to je? On snad homosexuální jedinec, přičemž jejich "homosexualita" není v 99% případů vůbec objektivně zjištěna a Evropská Unie toto dokonce zakazuje a jde vlastně o jakési "svobodné prohlášení jedince" nemá stejná práva jako heterosexuál?

Právo na život, právo nabývat majetek, volit, atd. Nechci to všechno vyjmenovávat. Ono je něco z toho homosexuálům upíráno? Je jim upíráno právo ženit se a vdávat? Není. Pokud tak touží po dětech, mohou to klidně udělat a žádný zákon jim v tom nebude bránit.

A k tomu ještě Práva rasových menšin. Jaká práva to jsou? Nejsou snad všechny menšiny v naší západní euroatlantické společnosti rovny před zákony a dokonce silně zvýhodňovány? A možná se ty menšiny teď bojí, že toto zvýhodňování ubere na intenzitě. A proto ten odpor proti DJT.

Kdybych si myslel, že to k něčemu bude, tak založím platformu Proti diskriminaci seniorů a já sám se budu delegovat za figuranta. S pomocí matky Šabatové si vyhledáme inzerát s volným místem, já se budu ucházet, splním všechny požadavky a nebudu přijat.

A matka Šabatová tam potom pošle o 30 let mladšího "zájemce", tedy figuranta, který přijat bude. A ombudswomanka té firmě vysolí 100.000,- pokuty za diskriminaci a ještě je dá k soudu. Myslíte si, že to je ptákovina? Ano je. Ale přesně tak to s "rasovou diskriminací" funguje.

Prostě a jednoduše, spousta výmyslů moderní liberální společnosti má ten samý charakter, ale menší intenzitu nežli ona Marx-leninská ideologie. Neposílá sice lidi do gulagů, popřípadě na šibenici, ale snaží se ovlivnit život společnosti velmi podobným způsobem.

A já si myslím, že jak pro komunismus, tak i pro tyto všechny, jak říkal V.Klaus, tzv. "ismy" platí jediné. jejich propagátoři se snaží ovlivňovat život lidské společnosti tak, že v podstatě chtějí tento život otočit tak, aby voda tekla do kopce.

 

Autor: Jiří Hermánek | neděle 22.1.2017 11:00 | karma článku: 36,73 | přečteno: 1115x