Normalizační vtípky byly občas přes hranu a ve frontě se nepředbíhá...

Po návsi vesnice se řítí černá Tatra 613, dostane smyk a vletí do místního rybníka. Tři chlapci z vesnice osádku vozu zachrání a jediný pasažér, soudruh Milouš Jakeš se chlapců ptá, jak se jim může odvděčit.

První chlapec si přál opravit domek rodičů, druhý nové auto pro tatínka a třetí: "takový ten vozíček, co má jedna slovenská zpěvačka". A tak se Jakeš ptá, proč to a chlapec říká: "Až se táta dozví, koho jsem z rybníka vytáh', tak mě přerazí na dvě půlky".

A to myslím nyní, méně než rok a půl před další prezidentskou volbou, přesně charakterizuje vztah části elektorátu k voličům Miloše Zemana.

A protože jeho elektorát neboli souhrn voličů je poměrně značný, je třeba do něj kutat, dokud je čas a jeho odhodlání Zemana volit rozkutat či roklučit.

A tak jsme svědky řady, na sebe navazujících a rádoby náhodných incidentů z nichž každý má našeho prezidenta vykreslit jako neschopného, ale všeho schopného alkoholického gaunera, který nás prodává Východu.

Zatímco, samozřejmě, ze Západu nás čekají jen samé "milé věci", zvláště pak uprchlíci, které si Angela, zcela nezodpovědně natáhla do baráku a teď hledá, kdo ji s tím průserem pomůže. Ale nikdo se moc nehlásí a my jsme přímí sousedé toho uprchlického nesmyslu.

S jednou věcí bych se chtěl srovnat. A sice s těmi "klenoty". Velmi mě rozčílilo Kalouskovo tvrzení o "šavli". Tam Kalousek pouze exhiboval, ale jeho tvrzení padlo na velmi úrodnou půdu. Ovšem možnost jakési synergie, oslavy na ruské ambasádě a chladu v komnatách Hradu je nutno připustit.

A tak nikdo ze Zemanových odpůrců nesleduje soustavně prezidentovu práci, protože tu je samozřejmě možné a nutné stále sledovat a kritizovat, ale využívají každé záminky pro to, aby na prezidenta naházeli dost špíny:

  • Pohřeb Šimona Perese. Tam každý stát vyslal, dle své úvahy, svoji delegaci. Například, Velká Británie, která prezidenta nemá, vyslala ministra zahraničí a korunního prince a my, ministerského předsedu a ministra zahraničí. Zcela postačující a velmi reprezentativní.
  • Jako u nesvéprávných jsem si připadal, když zdejší diskutérská drobotina začala kdákat něco o zpoždění na pohřbu prezidenta Kováče, aniž by měli všechny podklady a hlavně, aniž by jim to jakkoli příslušelo.
  • A poslední incident je obzvláště maškrtný. A sice, "vyškrtnutí" Jiří Brady ze seznamu vyznamenaných.

Podle mých chabých znalostí to mohlo probíhat asi takto: Prezident Zeman na naléhání a prosby ministra Hermana zapsal dodatečně na schválený seznam vyznamenaných Jiřího Bradu a ten byl o této věci značně po termínu telefonicky informován.

Ovšem, poté se stal onen incident s dalajlámou, kdy prostě a jednoduše není pro naši stranu vůbec žádoucí udržovat s dalajlámou oficiální styk. Ministr Herman toto doporučení nerespektoval a je, podle mě, na demisi.

A prezident, který pane Hermanovi vyhověl a dodatečně zapsal pana Bradu na seznam, se rozčilil. Protože ministr velmi dobře věděl, že prezident si jeho setkání s dalajlámou nepřeje.
A každá nekázeň bývá potrestána.

Takže já si myslím, že blbě se zachovali oba, prezident i ministr. To ale pouze moje amatérské mínění, bez jakéhokoli přístupu k relevantním informacím. Pouze usuzuji podle hesla, že to co vypadá, chodí, kváká a plave jako kachna, je kachna.

P.S. Pokud někomu není jasné, co myslím předbíháním ve frontě, tak je to nejrůznější lobování za nejrůznější kandidáty na vyznamenání. Protože tím vlastně odsunují na pozdější termín jiné kandidáty, kteří by si, možná, to vyznamenání zasloužili více.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 24.10.2016 7:15 | karma článku: 36,60 | přečteno: 1948x