Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak vám ušlo, že v určitém období (zhruba v období prezidentování Jelcina) ty negativní emoce vůči Rusku z naší strany dost opadly. Vybudil je znovu až Putin svojí agresívní politikou vůči Ukrajině. Dal nám tak znovu pocítit, že Rusku se nedá věřit ani dobrý den. :-/

9 0
možnosti
Foto

O nové studené válce se hovořilo hodně dlouho už před Ukrajinou? A ukrajinský problém jde shrnout do jedné otázky: Proběhlo snad na územích připojených k Ukrajině od r. 1917 někdy nějaké referendum, které by toto připojení legitimizovalo?

0 3
možnosti

O čem se hovořilo hodně dlouho před Ukrajinou, je úplně jedno. Negativní emoce vzbudil Putin až anexí Krymu a strkáním všetečného ruského rypáku do východní Ukrajiny. Asi tak.

3 0
možnosti

Dobře sestříháno. :-)

1 0
možnosti
Foto

Absolutní nesmysl.

Podle mě je geneze naprosto jiná. Rusku za Putina narostlo sebevědomí, narostl hřebínek. Zhatilo plány USA s Sýrií v roce 2011 a bylo třeba ho potrestat.

A Ukrajina byla tou nejlepší volbou. Měkký podbřišek na hranicích Ruska a přitom také příhodná základna na Krymu, která by se hodila. Když k ničemu jinému, tak k tomu, aby odtamtud Rusové vypadli.

Ale vyšlo to jinak. "Putin has outfoxed Obama" tedy Obamu přechytračil a proto teď všichni rvou, jako by je na nože brali.

http://www.politicalforum.com/current-events/350437-putin-has-outfoxed-obama.html

0 5
možnosti

To je ovšem jen váš (scestný) názor. :-)

7 0
možnosti
Foto

A kolik má za sebou prosím nul?

0 3
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.