Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Rv Skočila na vás, viz. závěr.

0 0
možnosti
Foto

V podstatě nesouhlas. Vysvětlím. Autor uvádí , že více méně neexistuje ve světě averze mezi národy , které si v minulosti ublížily. Tak nějak - co jsme si , to jsme si.... Není tomu tak. Zkuste v Paříži zeptat se na něco anglicky : bud vám neodpoví vůbec, nebo na vás začne zkoušet francouzštinu. Od dob války růží ( minimálně) se tyto národy " nemusí ". To jsou prosím národy takříkajíc početně i významově rovnocenné.

Poláci x Rusi , Slováci x Maďaři ..... že by se nějak milovali ? Pochybuji. Vztah našeho národa k Rusům prošel několika fázemi. Po ruské revoluci sympatie levice , stát naopak uděloval občanství uprchlým "bílým" , v třicátých letech i levičáci vystřízlivěli ze sovětů , po 2.válce opět obdiv a dík za osvobození ...a opět nedůvěra až odpor v r. 68.

Proč bychom měli Rusko nějak milovat , adorovat ? Opravdu nevím. Kolos na hliněných nohou - to Rusko bylo a je.

Co dobrého a přínosného pro nás , potažmo pro Evropu Rusko přineslo ? Osvobození od Hitlera - dobrá , ale nepřeceňujme. Zkrátka a dobře - do Berlína se přes Prahu či Varšavu zkrátka muselo.

0 0
možnosti
Foto

Státy nemají přátelé, státy mají zájmy. Takže by své vztahy neměly zatěžovat zbytečnými emocemi. A jakýkoliv pokus o destabilizaci Ruska se nám může těžce vymstít.

0 0
možnosti
Foto

Pro všechny kdo tu naříkají, že článek pana Tomka zmizel z hlavní stránky ( nebyl smazán, jen přesunut), chci poskytnout informaci, kterou by věděli, kdyby chápali pravidla tohoto blogu. V kodexu blogera jsou dva body. Je zakázáno psát o blogu a jeho fungování. Je to sice pitomost, nicméně je to v pravidlech a stanovách a každý kandidát na blogera tyto stanovy musí odsouhlasit, než začne psát. Druhým bodem je, že páteř blogu nesmí tvořit články jiné než napsané autorem. Pan Tomek jako podstatnou část svého blogu zkopíroval článek někoho jiného. Pod blogem pana Tomka jsem aktivně diskutoval a nehodlám v tom pokračovat zde. Pan Tomek a jeho příznivci nepochopí, že zbavit se bolševismu a budování komunismu neznamená nahradit to tímtéž zlem.

1 0
možnosti
ZH

Zase jste splácal všechno dohromady. Dneska je už úplně jedno kdo ho volil, že je to ale jen hokynář nemůžete popřít. Takovej chaos a bordel ve Washingtonu asi ještě nebyl. 8-o

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že spíš naopak.

0 0
možnosti
MS

Nějak vám ušlo, že v určitém období (zhruba v období prezidentování Jelcina) ty negativní emoce vůči Rusku z naší strany dost opadly. Vybudil je znovu až Putin svojí agresívní politikou vůči Ukrajině. Dal nám tak znovu pocítit, že Rusku se nedá věřit ani dobrý den. :-/

9 0
možnosti
Foto

O nové studené válce se hovořilo hodně dlouho už před Ukrajinou? A ukrajinský problém jde shrnout do jedné otázky: Proběhlo snad na územích připojených k Ukrajině od r. 1917 někdy nějaké referendum, které by toto připojení legitimizovalo?

0 3
možnosti
PT

P20e64t70r 21T70o98m48e89k

15. 2. 2017 10:41

Můžete být Heřmánku spokojený. Už mně to smázli. Je to vaše práce ? Vy s nimi přece kamarádíte.

2 0
možnosti
Foto

O čem to mluvíte? Já jsem si nejdřív přečetl, že Vás smázli a pak jsem to komentoval.

Chtěl jsem totiž pokračovat v načaté diskuzi s panem Šiškou a Váš článek jsem nenašel a ani Vás v seznamu blogerů.

A tak jsem šel do pošty, kam se mi posílají všechny reakce na mé diskuzní příspěvky a teprve tam jste byl. Takže by bylo vhodné mi poděkovat.

0 2
možnosti
PT

P74e80t87r 40T66o74m50e72k

15. 2. 2017 10:19

Vy pane Heřmánku jako vždy pochopíte jenom to, co se vám hodí. Příklad. Potřebujete mě opravit, že zatímco já se zabývám dobou po 68. roce, to nejhorší se dělo po roce 48. Nikde jsem nic takového nenapsal. Pro mě okupace rusáky začala už v roce 48,.....ale víte co, s vámi to nemá cenu se bavit. Mimochodem. Už jste konečně navštívil to milované Rusko ? Asi ne. Bojíte se tam, nebo proč ne ?

4 0
možnosti
Foto

Ale nepíšete to. A já miluji Paříž. S žádnou "Moskvičí" jsem nikdy nic neměl.

V Rusku je zima, že?

0 2
možnosti
PS

Jenže Rusko se změnili směrem do historie. Navázalo na to špatné . Navíc po tolika letech komunistického vychvalování sovětského svazu by se to zajidalo i ne jednomu svazákovi. Rusové nás okupovali, zničili svobodný rozvoj naší republiky po válce a buďme upřímní, kdyby mohli , tak je tu máme zas i s tou jejich pátou kolonou KSČM .

7 0
možnosti
Foto

Naše propaganda nám říká, že dnešní Rusko navazuje na to špatné vytrháváním věcí z kontextu. Není to pravda, protože stavějí pomníky Děnikinovi a Kolčakovi a pořádají výstavy věnované Alexandru Dubčekovi.

A ten svobodný rozvoj po válce jsme si naprosto dobrovolně zničili sami za třeba naprosto dobrovolného aktivního přispění Pavla Kohouta. Byli to naší svazáci, co nám ten rozvoj zničili.

0 7
možnosti
JF

Překvapuje někoho tahle pitomost od člověka, který s takovou láskou adoruje období zadrátovaného "reálného socialismu" a o ruských gulazích píše s velikým pochopením?Rv

11 0
možnosti
Foto

Já myslím, že nepřekvapuje. Že se to dalo čekat.

0 1
možnosti