Naše soudnictví by se mělo učit od toho ruského...

Kristepane, Panenko Maria Czenstochowska, co sem to zase napsal? Zaspal jsem o nejméně 30 let a to je dlouho. Dnes jsou přece tím vzorem, Spojené státy americké a nikdy jinak. Když už tam tedy máme tu filmovou opičku v reále, že?

Takže, říkám otevřeně, že o ruském soudnictví toho zas až tak moc nemám, ale je mi jasné, že je ho třeba důkladně odsoudit a poplivat. Já si pamatuji jen ten soud s těmi Zemanovýni vvbouřenými kundičkami a pak taky ten s tou pilotkou, co snad (ne)bude ukrajinskou presidentkou.

Savčenko se jmenuje, že? Ale nejprve o těch "pussynkách". No, ty chytly takový přiměřený ruský flastr, nějaký rok v pracovním či převýchovném táboře. A komu by se tam chtělo kysnout, že? Tak je ostatně nutné myslet na každý trest odnětí svobody, nejen ten ruský.

Tak třeba si myslím, že takový ten ukrajinský nápor "Nadja je nevinná" se přesně podobal tomu náporu kdysi, se stejným nedostatkem relevantních důkazů, na odsouzení "piráta Laciny". A to jsou na to čeští "fanoušci" podstatně lépe než ti ukrajinští.

Ti čeští alespoň viděli video, jak Lacina, tu laňku bílou, nevinnou vyšoupává ze silnice. Neviděli už asi tu laňku, jak cukla volantem a poslala svůj vůz vstříc zkáze. To se samozřejmě na takovém videu poznat nedá.

To Ukrajinci neměli v případě Savčenko vůbec možnost vidět. Ti argumentovali tak, jak jim to podstrčila média nebo nějací agitátoři. Ale, pokud se člověk zamyslí hlavou, tak vidí, že Nadja je neřízená střela, ruští novináři na ukrajinském území ji srali a tak na ně tu střelbu navedla.

Čeští a nejen čeští laičtí komentátoři se nikdy litery zákona nedrží. Možná někdy trochu, ale spíš ne. Tak třeba "Střelec s kuší". Tak za to by mu v USA napálili jasnou vraždu a mohl by se dohadovat pouze o stupni nebo třídě té vraždy.

Je to pár let co cikáni spáchali na náměstí jednoho severočeského městečka jakýsi happening. A byl tam jeden, co v ruse cloumal takovou dlouho větev. A lid česká hned vykřikoval "pokus o vraždu", i když tak pitomě dlouho větví by vůbec nešlo udeřit.

Je toho ještě mnoho, ale prostor článku se krátí. Takže USA. Tam je u soudů, zcela nepochybně daleko větší prdel než v nějakém tom zaprděném Česku. Jsou dokonce servery, které ty nejkomičtější rozsudky vyhledávají a publikují.

Pomiňme případ, kdy učitelka dostala 18 let za sex s hochy 15+ a zasmějme se nad tímto případem. Jedna dáma zažalovala prodejnu s obuví, protože si u nich zlámala nohu. Pod nohami se jí totiž motal nějaký fracek. Což by nic nebylo, jenom kdyby to dítě nebylo její.

Velkým problémem pro zpolitizovaný soud byly jednak machinace obhajoby a jednak hrozba velkých černošských bouří v L.A. Simpsonovi obhájci brali $5,000.00 USD za hodinu a předváděli naprosto psí kusy.

Vnutili porotě myšlenku, že zasahující policista, který z ,místa činu té odporné vraždy dvou mladých lidí bral důkazní materiál, je rasista, protože kdysi měl nějaký nevýznamný konflikt s černochem. A porota tomu cirkusu pak nasadila korunu.

Úřady nechaly, samozřejmě, O.J. Simpsonovi napíchnout telefonní hovor a zachytily, jak jedna z porotkyň vola z Las Vegas, že potřebuje ještě $40,000.00 USD do hry. Takže osvobozující rozsudek měl být kvůli podplacené porotě zrušen. Ale znáte to...

Tak já nevím. Budeme se od někoho učit? Myslím, že tak akorát od Rakouska-Uherska.

 

 

Autor: Jiří Hermánek | sobota 10.9.2016 14:50 | karma článku: 30,96 | přečteno: 1245x