Krvavý pes Lukašenko zachraňuje Ukrajinu

Důchodci se baví různě. Některý včas umře, jiný se válí doma u televize, venčí pejska, krmí racky na Vltavě a nebo svůj "zasloužený odpočinek" tráví na univerzitě třetího věku. Někteří exoti ale chodí i nadále do práce...

Což má své nepopiratelné výhody  samozřejmě i zřejmé nevýhody. K těm nevýhodám patří především to, že důchodce, který se vrátí domů z práce má menší chuť na manželské, neřkuli nemanželské radovánky.

Krátký odpočinek to však napraví a tak se důchodce může radovat z nabytých vícepeněz a použít je třeba na dovolenou, na pivo nebo na benzin. A občas není od věci koupit něco hezkého manželce, i když to má neúplnou adresu.

Tak třeba Donna Karan New York neudala své přesné bydliště, přesto ale u nás velmi populární. Není zas až tak podstatné, jako co důchodce pracuje, ovšem pár blbečků zde má i uprostřed roku pravidelné vánoce z toho, že brigádničím v recepci.

Není divu, oni ti mudrci by se asi domluvili snad tak jedině se svojí kozou v chlívku, když by k ní v holinkách zvaných kozomrsky zezadu přistupovali, aby ji intimním šepotem přemluvili k vyšší dojivosti

Taková práce v recepci má, kromě finančního ohodnocení, tu velkou výhodu, že člověk promrská jazyky, které zná a přiučí se i ty, které nezná. Italština je jazyk zpěvný, Italům se dá dobře rozumět a už mám v italštině nacvičeno i počítání do miliónu.

Zato maďarština je pro mnoho zdejších a i pro mě tvrdým oříškem a moc jsem se toho zatím, kromě výrazů "světlé pivo", "děkuji" "dobré ráno" a podobně nenaučil. Do sta tedy nenapočítám ani náhodou.

Svébytná je ruština, jazyk tomu našemu tak podobný a přitom tak cizí. Ve škole jsme ji skoro všichni nenáviděli a podle toho to tak vypadá. Takž domluva třeba s Bělorusy se krapánek složitější, ale samozřejmě se také zvládne.

Včera přijel na mašině pár Bělorusů (oni se tomu výrazu velmi brání, mašina je u nich samozřejmě auto) a když jsme vyřídili formality a začali hovořit neformálně, tak jim česky povídám:

"Poslyšte, ten Váš prezident, Lukašenko, tak ten byl dřív skoro zločinec a teď mu, kvůli Ukrajině, lezou všichni do pozadí". Oni tomu výrazu "zločinec" ihned porozuměli a začali na mě sice přátelsky, ale přece jen, prskat.

Jakýpak zločinec, vyrozuměl jsem z jejich řeči. Zachránce to je. Zachránil nás před válkou a chaosem. A pak mi to všechno najednou došlo.

Tak proto byl Lukašenko před pár lety u nás za zločince. Bělorusko je samozřejmě sousedem Ruské federace a proto se náramně hodilo jako nástupiště proti Putinovi.

No, a když to s Běloruskem nevyšlo, tak se ten převrat provedl prostě na Ukrajině a Lukašenko, který pomáhá sjednávat příměří, je najednou málem svatý. Nestálá, velmi nestálá, je přízeň (a nepřízeň) amerických a našich politiků.

Lísají se pouze k tomu, kdo je bezvýhradně poslouchá a když je to opravdu velký kalibr, tak mu v kongresu vystřihnou bustu. Jen by neměli tak šetřit na umělci a měli by to zadat někomu, kdo umí víc než jen masky k filmu Planeta opic.

Autor: Jiří Hermánek | středa 9.9.2015 6:54 | karma článku: 33,74 | přečteno: 1092x