Když se kácí les, padají letadla…

Již dlouhou dobu, několik měsíců, má ona směšná figurka, pan Vyvadil, naprostou pravdu. Jako asi jediný vůbec je schopen komplexně analyzovat a shrnout do srozumitelného výsledku celou prokletou ukrajinskou situaci.  

Na Ukrajině asi nikdy nebylo moc do zpěvu, nikdy tam nebyla žádná prosperita. Pochybuji o tom a myslím si, že oprávněně. Na druhou stranu ale má tato zem nemalý, ba dokonce obrovský, potenciál a význam.

Důvod, proč nás jugoslávské vraždění nechávalo celkem klidnými a proč je okolo Ukrajiny tolik hluku, je její poloha. Ostatně nejen v případě Ukrajiny, ale u všech realitních věcí platí tři základní kritéria.

Jsou to: 1. poloha, 2. poloha a za třetí také poloha. Ta prostě rozhoduje, o nějakou zapadlou vísku nemá nikdo zájem, zatímco o centrum velkého města se každý pere a metr čtvereční tam stojí pomalu stejně jako malolitrážní automobil.

A poloha Ukrajiny je tak lákavá, že svedla stratégy USA a jim podřízené plánovače NATO a EU ke smělému kroku: Násilnému převratu zvanému Majdan.

A tento převrat by asi byl úspěšným, kdyby celá země nebyla již od svého vzniku rozdělená na Východ a Západ a to nejen národnostně, ale i sociálně a kulturně.

Ve stručnosti řečeno zde nejde jen o konflikt mezi Ukrajinci a Rusy, ale hlavně o konflikt mezi rádoby moderním, homosexualistickým Západem a tradicionalistickým, křesťanským Východem.

Samozřejmě, rozdělení země by v tomto okamžiku situaci odblokovalo a následně řešilo. Nicméně, toto řešení je pro tandem USA EU zcela nepřijatelné, protože by znamenalo dvojitou porážku.

USA-EU by si na hrb uvázaly chudý Západ Ukrajiny, aniž by za to dostaly patřičnou náhradu – strategicky a ekonomicky výhodný Východ.

A je jasné, že po oněch obrovských investicích, které jsme již do oné „revoluce“ vložili, nikdo z naší party na to nepřistoupí.

A proto si myslím, že ona pesimistická předpověď pana Vyvadila je bohužel docela přesná:

„Jedinou šancí, a to každý rozumný ví, je rozdělení Ukrajiny. To je jediná záruka klidu a míru. Tak jako nakonec musela být rozdělena Jugoslávie, tak musí být rozdělena Ukrajina. A dokud Porošenko, Obama  a celý přihlouplý Západ tuto prostou myšlenku nepochopí, krev poteče, tisíce lidí budou umírat a letadla budou sestřelována.“

Jsem nepraktikující katolík, první svatbu jsme měli v kostele a tu třetí mi Papež nepovolil. Asi proto, že jsem ho o dispens vůbec nepožádal. Protože jsme děti tehdy, ku slávě Boží, měly.

Ale,, kdybych věděl, že to pomůže, modlil bych se za ty vražděné chudáky každý den.

A dodatek k tomu sestřelu: Pokud opravdu cukrář Porošenko před pár dny oznámil, že separatisté mají systém BUK a Ukrajina následně okamžitě nezavřela ten letecký koridor, pak bohužel, padají ti mrtví na jejich hlavu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pátek 18.7.2014 18:00 | karma článku: 24,14 | přečteno: 1065x