Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Katastrofický scénář 2018: Zeman zvolen. Volejte kmotra Mrázka...

Samozřejmě, že jeho, i když je po smrti. To on kdysi o Zemanovi prohlásil, že na něj nemá páku, protože tomu o peníze nejde. Stačí mu chleba se špekem a cibulí. V nutném případě může špek nahradit namazané sádlo. To také není zlé.

Jak jsem již napsal, prezident to trochu přehnal. V zápalu boje a ve snaze soupeře zesměšnit, klesl možná až příliš hluboko pod hradní protokol. Na druhou stranu, ale, protože Sobotka žádnou demisi nenesl, tak to vlastně žádná oficiální věc nebyla.

Ale, zblbnout ministerského předsedu tak, že chvíli netuší, která bije, tak tomu by jistě neodolal mnohý prezident, který by s ním měl nevyřízené účty. Ale stejně, jak s lákadly typu cizích ženských "pasy" je třeba i s tímto nakládat opatrně

Události ve světě běží takovým tempem, že si toho asi jen málokdo všiml. A pokud si všiml, tak už to je stejně zapomenuto, protože nejsme žádnou velmocí typu USA, Rusko, Francie, či UK. I když Černínský palác by tomu nasvědčoval.

Upřímně řečeno, tak velký a honosný palác pro Ministerstvo zahraničí tak malého a nevýznamného státu, který stejně 99% své zahraničněpolitické agendy předal do Bruselu. Nevím, nevím.

Ale zpět k Miloš Zemanovi. Ten velmi uspěl v parlamentních volbách 1996 a dostal tak ČSSD "do Strakovky". A uspěl proto, protože hrál na oblíbené, populární struny českého národa, které on tak velmi rád sám rozeznívá.

Ovar - pivo - slivovička a pro vinaře se jistě občas velmi pochvalně zmíní o jejich vínu. Tím, zcela přirozeně vleze většině národa do p*dele a zbytek se vzteká, co to ta většina zase zvolila za příšerné individuum.

To ženy často předstírají vybíravost a pak utečou s dobře vybaveným instalatérem.

Jistě, Zeman není typem uhlazeného prezidenta, jako byl Klaus. Kdysi jsem řekl, že kdyby Hollywood potřeboval pro jeden epizodní záběr amerického prezidenta, tak by klidně mohl vzít Klause a to bez jakýchkoli úprav. Jen přepudrovat.

Klaus má bohužel na triku dvě vystoupení, kterými se stal trochu méně populárním. Protokolární pero, které, jak sám název již napovídá přísluší podepisujícímu prezidentovi a pak amnestii H-Systému, kterou mu doktorka Marvanová celkem neoprávněně otloukla o hlavu.

Nicméně zpět, k Miloši Zemanovi. Menšině národa se oškliví, zatímco většina národa ho má ráda nebo je ji alespoň "šumafuk". A teď jde o to, jak v relativně krátkém čase přesvědčit tu většinu, aby se stala menšinou a naopak.

Moc peněz nemám, ale takových 10.000,- Kč bych na Zemana asi vsadil. Ne jako Horáček, ten prý demonstrativně vsadil 100.000,- Kč na Hillary (pro něj drobné) a s klidem je prohrál. Já bych to s klidem neprohrál, já bych to vyhrál.

Ovšem, titulek článku se ptá: "A co pak?" Já bych řekl, že soudruzi kavárníci by měli sáhnout do svých kešení, dát dohromady alespoň deset Mega a najít toho, kdo kmotru Mrázkovi zkrátil život. Bylo to asi podstatně těžší, než kdysi v Dallasu.

Protože, představa, že to Zeman skutečně vyhraje a pojede druhé a kolo a ta místní squadra fňuken tady zase štkát a výt, jako kdyby jim zahynulo nejmilovanější dítě. To je opravdu lepší najmout střelce a pak chodit s plakáty "Je suis Zeman"

Ostatně, když jsme u toho lkaní a štkaní, zdáte ten vtip? Je ještě z "totality". Teď už veřejnoprávním cirkusem asi neprošel.

Děj vtipu se odehrává v Londýně: Paní Jones, paní Jones, Vaši krásnou čtyřletou blonďatou dcerušku přejel parní válec.........Prosímvás, já jsem teď ve vaně, tak mi ji strčte pod dveře.

A tím se loučím. Přeji našemu prezidentovi pevné zdraví a ať je prosím ve vymýšlení svých ptákovin trochu usedlejší a ne jako je britský princ Philip:

Prostořeký princ Philip odchází. Připomeňte si 20 slavných výroků manžela britské královny

-        „Jste žena, že ano?“ – v roce 1984 v Keni poté, co přijal dárek od místní ženy-        „Pokud to má čtyři nohy a není to židle, pokud to má dvě křídla a letí to, ale není to letadlo, a pokud to plave a není to ponorka, Kantoňané to budou jíst.“-        „Když tu zůstanete ještě déle, budete mít šikmé oči.“ – varování určené britským studentům, které pronesl při státní návštěvě v Pekingu v roce 1986-        „Ó, to ne. Ještě bych mohl chytit nějakou strašlivou nemoc.“ – roku 1992, když ho v Austrálii požádali, jestli by pohladil koalu-        „Ještě tu nemůžete být tak dlouho. Nemáte pupek.“ – směrem k Britům v Budapešti, rok 1993-        „Když se hráč kriketu rozhodne, půjde do školy a tam pálkou umlátí spoustu lidí, což může velice snadno, zakážete pálky?“ – během diskuse o zákazu zbraní v roce 1996 po útoku ve škole Dunblane-        „Dokázal jste to, nesnědli vás.“ – v roce 1998 ke studentovi, který se vrátil z Papuy-Nové Guiney-        „Jsi příliš tlustý na astronauta.“ – směrem k 13letému klukovi, který se mu v roce 2001 svěřil se svým profesním snem-        „Přál bych si, aby ten mikrofon vypnul.“ – po vystoupení Eltona Johna v roce 2001-        „Děti chodí do školy, protože je jejich rodiče nechtějí mít doma.“ – poté, co Malala Yousafzaiová v roce 2013 přežila atentát Talibanu v souvislosti s její kampaní za práva dívek chodit bez obav do školy-        „Ptáte se mě na to, kdy královna zemře?“ – odpověď na dotaz, kdy se trůnu ujme Alžbětin následník princ Charles-        „A z které exotické části světa pocházíte vy, příteli?“ – otázka během jednoho večírku směrem k lordu Taylorovi z Warwicku, nejvýše postavenému politikovi Konzervativní strany tmavé pleti, odpověď byla: „Z Birminghamu.“-        „Vypadáte jako sebevražedný atentátník.“ – k policistce, která měla nasazenou neprůstřelnou vestu-        „Tu snad musel připevňovat Ind.“ – zděšení nad viklající se pojistkovou skříní v jedné anglické dílně-        „Házíte po sobě pořád ještě oštěpy?“ – dotaz na jednoho australského domorodce-        „Aha, takže tady je feministický kroužek.“ – při večírku v Buckinghamském paláci směrem k poslankyním Labouristické stran-       „Jste žena, že ano?“ – v roce 1984 v Keni poté, co přijal dárek od místní ženy-        „Pokud to má čtyři nohy a není to židle, pokud to má dvě křídla a letí to, ale není to letadlo, a pokud to plave a není to ponorka, Kantoňané to budou jíst.“-        „Když tu zůstanete ještě déle, budete mít šikmé oči.“ – varování určené britským studentům, které pronesl při státní návštěvě v Pekingu v roce 1986-        „Ó, to ne. Ještě bych mohl chytit nějakou strašlivou nemoc.“ – roku 1992, když ho v Austrálii požádali, jestli by pohladil koaluhttps://www.info.cz/magazin/prostoreky-princ-philip-odchazi-pripomente-si-20-slavnych-vyroku-manzela-britske-kralovny-8931.html

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 8.5.2017 12:05 | karma článku: 26,95 | přečteno: 1049x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 436x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 298x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  16:28

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Pětiletá holčička se ztratila při výletě na Šumavě, ušla dva kilometry

6. května 2024  15:50

Po pětileté holčičce pátrali v neděli dopoledne policisté, horská služba i vrtulník. Dívka se...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.