Jsou Velikonoce, Velký pátek. Buďme alespoň jednou seriózní...

V diskuzi k mému včerejšímu článku kdosi napsal,  že když člověku teče do bot, obrací se k Bohu. Ano, to lidé dělají. A dokonce i tací, o kterých bychom to nikdy nepředpokládali. Tak třeba Gustáv Husák zemřel zaopatřen knězem.

To je ovšem věcí individuálního přístupu a ne každý exitus má takový průběh, aby bylo vůbec možné kněze k posledními zaopatření k umírajícímu povolat.

Není lepšího data, než jsou Velikonoce, největší církevní svátek a také nejlépe vhodný k tomu, aby byl národ burcován k obraně křesťanských hodnot.

Jistě se mě zeptáte, co to ty křesťanské hodnoty jsou. A já jako laik nebudu umět dát komplexní odpověď. Ale mnohé věci napadnou i laika. Hospody, vinárničky, slivovička, zabíjačka, jitrničky, ovar a další. Na to vše pod Islámem zapomeňte.

A také své ženy řádně zahalte a v případě nevěry kamenujte. A dceru, kdyby si chtěla vzít bezvěrce, musíte rituálně zavraždit. Jen tak bude zachována vaše víra v Alláha. Že přeháním? Jistě. Ale ono to již začíná.

Někde zrušili vánoční stromeček, ve Velké Británii museli přejmenovat velikonoční vajíčka na "veselá vajíčka" atd. Islám je totiž naprosto nesnášenlivý. Nedokáže soužít s jiným náboženstvím a pokud to náhodou dělá, tak jen do doby, než dostatečně posílí.

A co my s tím? Nevím, myslím, že bychom měli trvat na svém, nepřipustit vznik žádných větších muslimských skupin a hlavně, chovat se mezi sebou rozumně a slušně.

To se snadno řekne, ale hůř udělá. Rozrůzněnost zdejších názorů a rozdělení na dvě zásadní skupiny a spoustu podskupin. A diskutovat stylem "Ty jsi Jidáš" nebo "On je retard" je opravdu pod úroveň.

Veselá příhoda z natáčení se mi stala včera, když někdo u hrubě tendenčního, manipulativního a zce vymyšleného článku Romana Mácy...

Jak se přes noc z milovaného "Doníčka" stal "zrádce, válečný štváč a kačer Donald"?

...přičinil jakousi poznámku o "redardech rusofilního typu" nebo nějakou podobnou krávovinu a já mu v diskuzi napsal, "A co retardérka v ČB?". A šup, moje zcela nevinná poznámka byla pryč. Admini asi nevědí, co to retardérka je.

Ne není to samička od retardovaného jedince, je to:

Překonávání jezů (část 1)

Zdravím vás mořští vlci, dnes si budeme povídat o něčem, co je pro každého vodáka největší zábavou,a to jsou jezy.Pro začátek byste měli rozlišovat dvě základní propusti u jezů, takzvanou šlajsnu a retardéru. Šlajsnaje vorová propust, kterou zdoláváme jezy, betonovými nebo kamennými zdmi vymezený prostor v jezu,kudy se dá zpravidla projet, pokud tedy není zrovna zahrazen. Tato propust je poměrně široká a na jejímkonci nás překvapí nádherný vracák (zpětný proud), který si mnohdy umí pořádně pohrát s lodí. Zdi se nazývají též "kozy".Oproti tomu retardéra je úzká a podlouhlá propust, na jejímž konci nás čeká oprotišlajsně velmi slabý vracák. Mnoho vodáků o retardéře prohlašuje, že jejich výstavba je konec vodácké romantiky v Čechách.http://thetriptofancy.cz/Download/5.%20Prekonavani%20jezu1.pdf

Jak vidíte, i to, co je často pokládáno za nevhodné a sprosté, bývá často neškodné a milé. Neškodným a milým ale nejsou neustálé pomluvy a útoky řinoucí se především ze strany "Pravdy a lásky", "Havlistů", či "Pražské kavárny".Jsou to snůšky polopravd, výmyslů a urážek, které často musím mazat. Pro tentokrát jsem si ale uložil bobříka nemazání a budu pouze komentovat.Pokud se ale někdo domnívá, že budu něčeho litovat, kát se, omlouvat nebo něco podobného, tak ano. Jakmile ten jeden milión komunistů a další milióny přikecávačů to učiní, udělám totéž.A na závěr, náhled na čerstvou diskuzi posledních 24 hodin:

Autor: Jiří Hermánek | pátek 14.4.2017 9:30 | karma článku: 23,44 | přečteno: 806x