Jo, zlatej socialismus. A zejména zájmena

Mám metodu s STB. Vždycky nahraji nějaký film a pak si ho mohu, dle libosti, ovšem pouze jeden menstruační cyklus, pouštět. Teď mi zrovna běží ta Vesnička a přihlouplý bratr, který chce osouložit učitelku říká "Zejména zájmena".

Ono natočit dobrou veselohru není žádná sranda. Každý filmař ví (teď je zrovna ta scéna s doktorem a hostinským - zajeď do Pelhřimova do krematria, ale vstaneš, tak si nestěžuj). Dobře to ten Svěrák napsal, neměl se ale míchat do politiky.

Prostě a jednoduše, už asi po páté, nicméně stále jinak mudruji nad tím, proč ty naše současné filmy stojí za hovno.

Nemluvím o Kameňácích, ti to mají už v popisu práce. Ale, třeba, co s tím Tygrem? Pomiňme fakt, že Bartoška , který utekl hrobníkovi z lopaty...

...dělá politickou agitku, ale co proboha s tím scénářem? Tak, manžel je unaven z poručníkování manželky a i z toho, jak jeho Janžurová tchyně poručníkovala jeho tchána, tak to je docela dobrý nápad.

A myšlenka, že nebožtíka tchyni vyfoukne a nechá ho, dle jeho posledního přání, spálit v krematoriu (teď jsou zrovna u 7. schodu) je výborná. Je to tzv. gag a to si cením. Ale, jak to vezme směr blázinec, tak to s logikou jde s kopce.

Odolá, jako trestuhodný blbec, vnadné fotografce, i když s sebou, samozřejmě má oněch 11 pomocníčků. Nevíte jakých? Postačí postavit se před zrcadlo, vyplazit jazyk (hodně nebožtíků, málo kameníků), vztyčit ruce a roztáhnout prsty. A hned je vidíte. těch 11 "helfrů".

Ale pak to jde s tím dějem opravdu z kopce (nevím, co je správně, jestli s kopce nebo z kopce) a dokoukat ten film do konce bylo prostě utrpení. On nakonec bivakuje pod Slapskou přehradou a má ordinaci na hausbótu.

Prostě, jedna nesmyslná kravina za druhou a na ten film, ne že se nebude nikdo dívat za dvacet nebo třicet let. Nebude se nikdo dívat ani za rok. Natočí se to, zkasírují (bývali Čechové statní jonáci), pokud přijdou lidi, zkasíruje se zisk a dál černým lesem okolo rozeklaných skal.

Tak teď ten přiblblý bratr balí tu úču (už jsme ve Vesničce), ale mám pocit, že mu ji přeřízne pan Svěrák, který hraje malíře a zrovna dostává školení. že má jít dva kroky za ženou....."Tak pojďte se mnou".

A správně to je "musí jít muž krok za ženou nebo může jít vedle?". "Může jít i vedle, pokud ji stačí". Tak a já ten film jdu dokoukat, protože mám to velmi hnusné podezření, že to, co se natočí dnes, stojí většinou za hovno.

A neargumentujte prosím s těmi Pelíšky. I slepé kuře najde občas zrno.

P.S. Teď jsou zrovna s tureckým Čepkem u rybníka a ještě nezestárlá diva hraje manželka i milenku. To ale není žádný posměch, zestárneme přede každý a jen dement pak píše "dědo".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pátek 28.4.2017 17:00 | karma článku: 23,52 | přečteno: 962x