EET a pozapomenutý případ "piráta Laciny"

Nechci se pouštět do zbytečných a marných diskuzí, při kterých stejně k žádné dohodě nedojde a dojít nemůže a přesně v tom se také ty dva případy, "piráta Laciny" a "agenta Bureše" a nakonec i prezidenta Zemana naprosto shodují.

Shodují se v tom, že jednotlivým stranám nelze jejich "přesvědčení" vymluvit a také, a možná hlavně, v tom, že toto "přesvědčení je živeno mediálně, hlavně pak Internetem.

V Případu Lacina by tím, na symbolické lavici obžalovaných, měly být orgány činné v trestním řízení. Protože, kdyby bylo pravdou, že "jeden vůz úmyslně, při jízdě rychlostí okolo 130 km/h vytlačil druhý vůz obsazený dvěma osobami z dálnice"...

...pak to prostě není jiná kvalifikace, než pokus dvojnásobné vraždy, vůbec možná. Je zde jistě hejno kvalifikovaných právníků, kteří to objasní lépe, ale mně to tak prostě vychází. A vše ostatní je mediální humbuk a davová psychóza.

Já nevím, jestli je EET dobře nebo špatně. Jsou dvě zásadní otázky: proč? proč ne?. Národ je nastaven proti šmírování a s tím lze souhlasit. Na druhou stranu nás, díky pokroku v technice, může dnes šmírovat kdokoli, kdo má trochu peněz.

A některé "šmírovací aktivity" trpíme zcela mlčky a vůbec se jim nedivíme. Kdo má přístup k datům, ten o nás ví prakticky všechno. Nikdo se nediví tomu, že mobilní operátoři měří časy našich hovorů, to je přece docela přirozené.

Neudiví nás ani to, že s poměrně velkou přesností znají naši polohu. Každý, kdo má data, může sledovat náš pohyb a pokud to soud povolí, i naši komunikaci. To je běžné, to je normální. A najednou přišel "vycvičený agent Bureš" s nápadem.

Ta hysterie s "agenty" je další z davových psychóz, které zde rozpoutal minulý režim. Nejprve se honili američtí agenti, spisovatel Kundery by mohl vyprávět, a teď se zase honí, ale naprosto selektivně "komunističtí agenti".

A mnoho nadšených agitátorů plete toto i do výběru daní. Mobilní operátoři měří minuty a sekundy, aby zákazníka mohli řádně zkasírovat a nyní se Ministerstvo financí snaží "změřit tržby", aby je mohlo pořádně zdanit, aby se lidé daním nevyhýbali.

A "agent Bureš" prý vymyslel, jak "agentským způsobem" ovládnout trh a vytlačit, popřípadě pohltit konkurenci. Nevím kolik má Agrofert maloobchodních prodejen, tuším, že žádnou. A hotel nebo restauraci? To asi stěží.

Myslím a současně též doufám, že naši plánovači, projektanti, technici, softwaráři či hardwaráři, systémoví inženýři a další profese, nejsou tak blbé, aby si předem nespočítali, jakou průchodnost linek a jaký výkon serverů potřebují.

Prostě a jednoduše, naše blogerská a diskutérská komunita dostala další kost. Před pár lety to byl onen pověstný Lacina, u kterého vůbec nikdo neuvedl správnou právní kvalifikaci jeho domnělého a ani se nezabýval logickou a věcnou podstatou věci.

A přesně tak, jak s tím Lacinou, vymyslí naši chytří myslitelé Putina, Zemana, s Trumpem nejdřív nevědí a pak otočí, pak zase zmatený výkřik na Slavících, který se velmi vášnivě řeší a tak to jde kauzu od kauzy, blog od blogu, protože, jinak bychom se unudili k smrti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | sobota 3.12.2016 9:45 | karma článku: 27,11 | přečteno: 1176x