Česká televize: V Soči Putinovi ten trpaslík určitě vyroste…

Tedy, on tam samozřejmě žádný trpaslík není a tak nemůže ani vyrůst. Ale ze zpravodajství České televize vyplynulo, že kdyby tam byl, tak zcela určitě vyroste. Jaká to zhůvěřilost, pořádat zemní olympijské hry v přímořském letovisku? A to redaktorům ČT nikdo neřekl, že mistrovství světa v ledním hokeji se pořádá v první dekádě měsíce května, kdy již v mnoha pořadatelských městech kvetou třešně?  

A ty náklady. Obrovské, megalomanské. Mě by zajímalo, kdyby, zcela hypoteticky, čirou náhodou, ono se to nestane, ale co kdyby, pořádala Česká republika Olympijské hry a stavěla kvůli tomu letiště ve Vodochodech s náklady 150 miliard Kč, jestli by tyto náklady ČT započetla celé do nákladů Olympiády?

I, s prominutím blbec, ví, že jsou náklady investiční a náklady provozní. Pokud se z olympijské vesničky stanou koleje pro studenty, byty nebo v případě Soči součásti nějakého hotelového komplexu, pak to byla investice smysluplná, která se možná vrátí.

Pokud se ale v olympijské vesničce prohánějí po Olympiádě vítr, potkani, a odpadky, pak ta investice byla zmarněná. A těch 150 miliard je přepočteno 7,5 miliardy $, o kterých ČT hovořila v souvislosti s jakousi silnicí, postavenou u příležitosti Olympiády v Soči.

Jistě, u nás bychom za ty penze dokázali vykouzlit třeba až 150 km dálnice, ale otázkou je, v jakém terénu by se ta silnice stavěla, jaké terénní překážky musela překonat. Když pojedete dálnicí z Innsbrucku na jih, do Itálie, tak vás ještě dnes, více než padesát let od stavby té dálnice, oberou o mýto.

A proč, moudří televizní frflalové? Protože prostě stavba silnice nebo dokonce dálnice je v horách mnohonásobně nákladnější než stavba dálnice třeba mezi Brnem a Bratislavou, kde, podle mého vlastního pozorování je „lauter rovina“ a mostů a tunelů skoro netřeba.

A včerejší 168, kterou jsme si včera natočil a shlédl dnes? Ovšem, to krákorání, které se tam ozývalo, kvůli odvolání jakési subalterní ředitelky odboru či čeho za to, že „nerozbíjela v partě auta“, tak si myslím, že označení „poslední personální krok Rusnokovy vlády“ si to odvolání té manažerky určitě nezaslouží. Spíš má dobré známé, aby se to odvysílalo.

Opravdu, i středně blbý delfín, kterého trefil do hlavy lodní šroub a on se od té doby nemůže pořádně vzpamatovat a furt ho bolí hlava, ví, že personální pravomoc má vždy ten vedoucí, který za onen útvar odpovídá.

Za vládu odpovídá premiér a jestliže strpí prezidentu Zemanovu jeho show s ministry, tak je to jeho problém. Ale skutečnou odpovědnost za výkon funkce všech ministrů má on a on je navrhuje ke jmenování a také k odvolání.

A u jednotlivých organizací, jako je třeba Ředitelství silnic a dálnic, má tu personální pravomoc jejich ředitel. Sám je v personální pravomoci příslušného ministra a on tuto pravomoc pak vykonává v organizaci, jejímž je ředitelem.

Elementary my dear Watson. To by skutečně pochopil i člověk s IQ tykve, ale nikoli Česká televize. Ruský prezident Putin a s ním vlastně celé Rusko, jeho hry v Soči, prezident Zeman a jím jmenovaná Rusnokova vláda, nejenže nejsou pravdoláskoví, ale také jsou televizním pravdoláskařům přímo trnem v oku.

A podle toho to manipulativní zpravodajství stále stejně vypadá. A oni mají ještě tu drzost si stěžovat. Tam by ta personální čistka sedla jako prdel na nočník, i kdyby ty zprávy pak museli číst studenti posledních ročníků.

P.S. Pussy Riot, Rusky s kuřetem, mají z proklínání Ruska v ČT výjimku.

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 27.1.2014 12:00 | karma článku: 27,63 | přečteno: 1103x