Česká televize pořádá bezplatné kurzy proruských aktivistů...

Ale není to zcela bezplatné. Koncesionářské poplatky a elektrický proud přece jen něco stojí. To, že to Rusko má u našich propagandistů "nahnuté" bylo vidět již s kauzou Pussy Riot.

Taková absolutní banalita. Pár exhibicionistek zakrákorá v nejsvatějším chrámu pravoslavného Ruska nějakou ptákovinu a jsou dle ruských zákonů přiměřeně potrestány a hned je oheň na střeše.

Jistěže, podle našich zákonů by byla potrestána jinak, ale jinak by byla potrestána i ona americká učitelka sexu, kterou s oblibou navštěvovali její žáci a dělali si spolu dobře.

Jediná závada byla v tom, že to byli její nezletilí žáci, jinak vše OK. Bylo to dobrovolné.

Takže, myslím, že 21 let za sex, který je ihned po jídle a u mnohých dokonce před jídlem základní životní potřebou a zneuctěním chrámu a pošpiněním pocitů věřících je docela velký rozdíl.

V zásadě se tedy mezi USA, Západní Evropou a Ruskem vleče on okřídlená věta, kterou zpaměti neumím citovat "Všichni se příšerně ožrali a blili, jen pan starosta v koutku způsobně zvracel".

A tato věta nechce říci nic jiného, než to, že když dva dělají totéž, není to nikdy totéž.

Náš Velký Bratr a přítel, USA, ten cokoli kdy udělá, je správně. Ti obzvláštní přitakávači si od něj vyslouží bustu, tam je to ale s těmi feferonkami obzvláště riskantní.

Ti méně aktivní pak do prodloužených zad lezou volněji, nicméně dostatečně důrazně na to, aby vše, byť to bylo celé hejno exkrementů, pochválili.

A samozřejmě naopak, vše, co udělá Rusko, je třeba dostatečně poplivat a pohanět, i kdyby to byly dodávky potravin do hladomorem postižené Afriky.

A tak je tedy třeba posuzovat i dění v následujících odstavcích, které jsou pro vznik rusofllně-kremlobotně-putinofilně naladěných agentů rozhodující.

To, že krajina je, lidově řečeno, v prdeli se mezi zasvěcenými vědělo asi velmi dlouhou dobu. Já osobně nemám na to, abych ty příčiny prozkoumal a zveřejnil a vyslovím proto pouhou domněnku, která ale je obecně známá.

Na Ukrajině se zmocnila moci ve státě skupina lepších či horších oligarchů, o čemž vlastně nemůže být naprosto žádných pochyb, když jeden z oligarchů je dnes přímo prezidentem.

A tito oligarchové si prostě uzurpovali moc a já neříkám, že bývalý prezident Janukovyč také nebyl jedním z nich.

A pomalu se blížím k onomu vyvrcholení, bohužel pro mnoho lidí málo příjemnému. Majdanu. Ti ubožáci, ať už stáli na kterékoli straně a ať už je zastřelil kdokoli, položili své životy na "váhu převratu".

Bez jejich smrti by totiž "nová vláda" na Ukrajině nevznikla.

A Česká televize to dění opravdu pokrývala skvěle. Jen, "tak trochu" zapomněla na objektivitu a dopustila se, tedy její lidé, výkřiků typu: "My chceme, aby Ukrajina byla naše".

A logicky z toho samozřejmě plyne, že tam, kde je pomoc propagandistická, je i pomoc faktická.

Takže nesvéprávné vzdechy typu: "Pane Hermánku, dejte link, kde uvidíme, že USA podporovaly Majdan".

No, to mě přímo uráží. Kdyby opravdu byly tyto informace volně k dispozici, tak jsou veškeré tajné služby na hovno, tak mohou dělat vše otevřeně.

Jako sláma z bot z toho všeho kouká snaha oslabit Rusko a jeho prezidenta obzvláště. Již jsme to napsal a napíši to zase. Definitivní ztráta Krymu by pro Putina znamenala politickou katastrofu, ze které by se nemusel vzpamatovat.

A US NAVY flag na námořní základně v Sevastopolu by znamenal pro Rusko nesmírné ponížení a pocit hořkosti a porážky.

A proto, ale nejenom proto, tolik rychlokvašených proruských aktivistů jásá nad povedenou operací převodu Krymu zpět do ruské správy.

Boží mlýny prostě melou pomalu a vzbudím asi velkou nelibost, když řeknu, že USA zvoraly po druhé světové válce skoro každou vojenskou akci, do které se pustily.

S výjimkou, snad korejské války, ale tam mi chybí data a pak taky operace Pouštní bouře.

Ta ukrajinská akce sice není přímo vojenská, ale charakter zcela masivní vojenské operace má, i když se zástupnými bojovníky. Ale cíl a smysl má naprosto jasný.

Oslabit Rusko. A ten, kdo to nevidí, je s prominutím idiot.

A my, co to vidíme a jsme od ČT vycvičeni jako "proruští aktivisté" prostě jen nahlas říkáme, jak to vidíme, jak to cítíme a co si o celé věci myslíme. Nic víc.

 

 

 

Autor: Jiří Hermánek | úterý 28.7.2015 20:42 | karma článku: 33,67 | přečteno: 924x