Poznatek víry, jsem ve víře, nebo víra je ve mně?

Kdo pochopí víru najde základ pro další činnost, proto se nebojte víry, je to skutečný základ všeho.

Spojení nespojitelného, spolupráce a empatie (pracovní název)
Dalo by se říci, co chybí dnešnímu člověku? Co mu chybí je jedna složka, která není z tohoto světa. Ta složka zní: Víra. Víra je poznatek člověka, která nabude na důležitosti a to tehdy až bude lidem úzko. Proč až tehdy? Protože Víra člověka není vírou, ale poznatkem víry. 

Teď by měl zaznít rozdíl mezi nimi. Co je však poznatek víry a co  je vírou? Poznatek víry je tvořen tím, že uvěřím, ale víra je tvořena tím, že věřím. Mezi těmito tábory je diametrální rozdíl. Jedni budují a druzí ničí. Jaký je mezi nimi rozdíl? Žádný, oba stojí na stejné straně a to straně života, přesto je mezi nimi rozdíl. Jak jistě chápete tento rozdíl je niterný a postojem ke všemu se projevuje buď destrukcí nebo tvořivou činností.

Co je tedy víra? Víra je poznatek i vírou a to v to, čemu věřím. To že uvěřím, buduji svět, to že věřím jsem světem. Tohle by mohlo stačit na rozebrání příkladu víry a budu se těšit na vaši Víru jako poznatek, i víru skutečnou jako víru všeho, která již není vírou dočasnou, ale trvalou.

Děkuji za pozornost a myslím, že Víra byla probrána jak jen dokáži nejlépe.

Autor: Jiří Herblich | pátek 26.5.2023 13:25 | karma článku: 0 | přečteno: 33x