Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nová společnost, nebo jen vize nové společnosti? 5

Nehledejte a buďte připraveni na dobu, která se pomalu blíží tím, že pochopíte vše již dnes........  

Nynější anglické chuďinské zákonodárství začíná zákonem z 43. roku Alžbětiny vlády. ... (str.30)Celé to zavání chudinskou tématikou. Proto málo odbočím. Co je příčinou chudinské bídy? Je to povaha lidí, co nedokáže se prosadit na poli lidském. Jsou to jen střípky, přesto jsou to důležité věci. Tyto věci lidé neznají a nechtějí poznat, jen některým se dostane vysvětlení co mají dělat, aby se vymanili z bídy. Tito lidé byli skutečně bohatý a to ne tím, že nebyli chudými, těmi byli stále, ale fyzické bohatství dokázali udržet a rozmnožovat.Na tomto příkladu vidíte, že bída se dělí do roviny duchovní a fyzické. Co je duchovní bída? Duchovní bída vzniká z neznalosti Božích zákonů. Sice máme církev, která by měla lidem vysvětlovat, co jsou to Božské zákony a jejich platnost, bohužel takto se církev nechová. Smyslem církve je udržovat pořádek a poslušnost mezi věřícími a ne je něčemu učit. Od toho jsou tu jiní, říkali sami sobě.Přednesu Vám tyto základní Božské zákony, které tvoří bídu duchovní:

  • Nedokáži udržet moc nad sebou samým
  • Nechci dávat všemu co si zaslouží
  • Nemohu, nechci být součástí stvoření, chci si užívat

Těmito zákony je tvořena bída duchovní. Co říci k bídě fyzické? Bída fyzická je jiného druhu, než bída duchovní. Duchovní bída pramení z nás, kdežto ta fyzická pramení ze systému, který vládne.Myslím, že jsem vše řekl, co mělo být řečeno.Jak by měl vypadat sociální stát, čili uspořádání společnosti. (str.34,35) Volně navržené témaTakové téma je otázkou života nebo smrti. Co si můžeme představit pod pojmem sociální stát? Sociální stát dává práci všem a to tím, že zákony neznevýhodňují jednu skupinu nad druhou, čili rovnostářský přístup ke všem. Tohle je základ sociálního státu.Tento sociální stát má však také povinnosti. Jednou z povinností je udržovat vztahy mezi lidmi na takové úrovni, že nebude rozdílu mezi boháčem a chudákem. Nejde o množství majetku, ale o holé živobytí, které by měl mít každý zajištěn, pokud pracuje.Jak tohohle stavu dosáhnout? Jsou dvě cesty a ani jedna nemá dobrý výsledek. Na konci pak uvedu třetí cestu a tou by jsme měli společně jít. Sice ta cesta není prošlapaná, ale lidé nakonec pochopí i tuhle cestu.

  • První cesta – první cesta je cestou vynuceného spravování lidského systému vládou. Tato varianta padla spolu se socialistickým blokem.
  • Druhá varianta je čistě kapitalistická, kdy se má každý postarat sám o sebe tím, že bude pracovat co může. Taková disproporce však není vždy, proto se udělali výjimky a ty tvoří do dnes sociální systém kapitalistického systému. Jak půjde čas uvidí lidé, že tento systém, již není funkční. Proč již není funkční? Je to proto, že si hlavní hybatelé světa nepřejí pokračovat v tomto systému na naproti tomu chtějí přijít s jiným systémem.
Dozajista jste slyšeli o základním příjmu, který by nebyl vázán na práci, ale jen na pouhé bytí, dané osoby. Tento systém je však zvrácený a každý uvědomělý člověk musí vidět, že tudy cesta nevede. Později uvedu proč.
  • Třetí varianta je ta, která by mohla nastat. Celý systém by byl tvořen vědomou společností, kdy lidé by nekonali podle nízkých pudů, ale dokázali by si uvědomit své chyby, které by napravovali. Že nemožné? Zdánlivě. Dal by se popsat systém, který by se dal navrhnout tak, že jednotlivý člověk by již od školy byl seznámen s duchovní problematikou člověka. Tahle problematika by nebyla vědou, ale moudrostí člověka. Tedy některých, kteří pochopili hodně, jejich moudrost se zrcadlí v systému člověka, jako hladina. Tento systém by dovoloval lidem poznat sama sebe. Jak říkám, začít se musí už ve škole a vzbudit pozornost dětí tím, že se jim nabídneme poznání tohoto světa pomocí duchovních pravd, které jsou pravdami univerzálními. Tady by rozum zajásal, dočkal jsem se. Bohužel tyto pravdy nejsou o rozumu, ale o moudrosti, kteří někteří jedinci dosahují v takové míře, že mohou ovlivňovat pozitivně druhé. Tito jedince máme mezi sebou, jen jim dán slovo. Toto jejich slovo by bylo ustálené, ne tím, že by jednali ve shodě, ale jednali by podle toho jak chápou pravdu. Pravda by se tak stala pro lidi jako něco, jako alfa a omega života. Kdy člověk ctící pravdu by si řekl, proč nemohu víc, když mohu a byl by jím, tedy pravdou.
Tohle vše jsem měl na jazyku, právě tohle jsem chtěl říci.Děkuji za pozornost.A nakonec není pravda, fakticky není pravda, že německá buržoazie nechápe všeobecný význam slezského povstání. V mnoha městech se mistři pokoušejí sdružovat se s tovaryši. Všechny liberální německé noviny, orgány liberální buržoazie, překypují články o organizaci práce, reformě společnosti, kritikou monopolů a konkurence atd. A příčinou toho všeho je dělnické hnutí. Trevírské, cášské, kolínské, weselské, mannheimské, vratislavské a dokonce i berlínské noviny přinášejí často docela rozumné sociální články, ze kterých by se „Prus“ mohl o lecčem poučit. Dokonce i v dopisech z Německa se ustavičně ozývá podiv nad tím, jak nepatrný odpor klade buržoazie sociálním tendencím a idejím. (str.36)Téma sociálna prosakovalo tehdejší společností. Lidé si mysleli, že celá bída vyplývá z toho, že kapitalismus je v divoké fázi a že si zaslouží diktát sociálna. Proto poválečné uspořádání kapitalismu bylo dáno na základ sociálna. Jak to dopadlo vidíme nyní. Evropa se propadla v zákonech, vyhláškách a nařízeních tak nízko, že skomírá veškerá výroba. Dnes udělat něco většího si již dnes nikdo nedovolí a každý kouká jak využít příležitosti to udělat tak, aby tento projekt mohl realizovat mimo Evropu. Jako Evropa jsme ve stádiu úpadku. I kdyby nepřišla Evropská unie a ta musela přijít, trajektorie Evropy byla daná, postupný úpadek. A nyní si probereme proč k tomuto úpadku došlo.Na samý úvod uvedu jedno slovo, která bude později vysvětleno. Tím slovem je : Vláda.Toto slovo bude na zamyšlení a pokaždé, když položím otázku, měli by jste mít toto slovo na paměti.Byla jednání o ústavě? Znělo vzduchem, o jaké ústavě chcete jednat, přeci náš stát je demokratický  a žádnou ústavu nepotřebuje, znělo vzduchem. Ale potřebuje, dobrá navrhneme ústavu, která nebude proti ničemu a nebude ani taková, že by bojovala za pravdu a spravedlnost systému. Zkrátka uděláme ústavu takovou, že každý si bude myslet, že máme dílo, které nám dá zákony a ve skutečnosti se budou rodit paskvily podle přání pánů, protože tato ústava nestanovuje téměř nic z důležitých otázek života.Jaké to otázky měli být položeny?
  • první otázka, znamená revoluci, kdo jsem, když jsem jako člověk
  • druhá otázka, proč musíme pracovat na druhé, když jsme svobodné bytosti?
  • Třetí otázka, kdo si pomyslel, že budeme ve výhodě, když ne my, kdo tedy pak?
Těmito otázkami se musíme zabývat a to zcela vážně a postupně je tu probereme.První otázka zní, když se koná revoluce, kdo tedy jsem? V tomto okamžiku jsem tím, co tvoří páteř této revoluce a budou doby, kdy o vše opět přijdu, protože tohle je zákon světa nabýt a pozbýt. Jedině, že by systém byl spravovaný nezávisle na lidech. Takový systém umožní vládu a jednání tak, že lidé nebudou otročit na druhé lidi. Jak toho dosáhnout?
  • Jednání první: Možná jste slyšeli, že chtějí celosvětovou vládu pod hlavičkou OSN a WHO, kdo by si pomyslel, že takové myšlenky se objeví na světě. Co říci k těmto myšlenkám? Myšlenka je jako vítr, neustále obíhá v kruhu, aby vykonala co má vykonat. Po pravdě vám povím, že pokud k takové vládě dojde, bude se jednat o tyranství. Jak tedy dál?
  • Jednání má druhé dějství: „Nebuď tím co jsi, ale najdi v sobě to lepší, tím čím nejsi“. Tato otázka buduje z člověka skutečného člověka. Kdy to vím je povýšeno na Vím s velkým V. Jaký je rozdíl? To Vím, znamená, že jsem našel na své cestě Boha, který je Bohem všech. A to vím s malém v, znamená, že vím jako každý. Jak tedy dál? Lidé musí naučit se chápat slovo Vím jako svoji podstatu. Je to tak niterné a přitom tak osobité, že nikomu nechci dávat rady, kdy každý musí najít to své Vím a to tak, že uvěří jemu co jej poslal a stejně tak sobě.
Druhá otázka? Proč musím pracovat na druhé, když jsme svobodné bytosti?Na tuhle otázku se dá odpovědět takto:Jednej tak, aby míra svobody byla zachována po celou dobu konání práce. Práce je založena na poznání sama sebe a proto konej práci s nejlepším svědomím, jak konáš. Právě tímto, se vytváří svoboda, to ne tím co vykonám, ale jak konám, jestli vědomě jako člověk, který dokáže přijmout vše, nebo jako nesvobodná osoba, která hledá a neví kudy se dát. Mezi těmito postoji je obrovský rozdíl. Kdy jedna strana jde svobodně a druhá se vždy o něco snaží. Tedy nesvobodně. Snaha totiž není cíl, ale je to jen víra co tvoří člověka, snaha je nízkým produktem člověka a tvoří jen nízké věci, tedy onu nesvobodu.Třetí otázka? kdo si pomyslel, že budeme ve výhodě, když ne my, kdo tedy pak? Tato otázka je formulována nešťastně. Správně mělo být, jsem a nejsem, přesto jsem, co bude pak? Ale zpět. Nedá mi si položit otázku, kdo je víc, já nebo svět? Svět má hodnotu, jakou mu dal Bůh a já mám hodnotu stejnou? Ano stejnou, protože stejné, tvoří vše. Proto tato otázka na počátku popisuje jednotu a postoj k ní. Tato jednota byla mnohokrát probrána, přesto doplním:Není dobré považovat za jednotu postoje člověka, kdy postoj člověka není jednotou, ale hloupostí, která nechápe jednotu. Člověk totiž není o postojích, ale o víře, která se emancipuje tak, že dá člověku to co je potřeba. Víra tedy musí žít a život je tak vírou. Proto jsem jednotou, a proto jednota je naším kořenem, stejně jako my jsme jednotou.

Autor: Jiří Herblich | pondělí 25.9.2023 11:15 | karma článku: 3,67 | přečteno: 106x
  • Další články autora

Jiří Herblich

Slovo jako ticho nebylo nikdy blíže vám

Kdo najde v tichu Božství, ten najde vše jako jedno v tom, co tvoří. Protože ticho je základ všeho stvoření, kdy v tichu se rodí vše.

2.5.2024 v 6:05 | Karma: 0 | Přečteno: 23x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

U zrodu myšlenky stál ten, kdo hovoří jako ten, kdo jde

Jedině těmito slovy pochopíte, o co jde této filosofii, jde o poznání těla i duše. Kdy duše je jako tělo a tělo jako duše. Jen se nebát jim dát to co potřebují

29.4.2024 v 5:43 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Sjednej si pojištění proti úpadku, protože slova jsou jak vítr, co shodí vše

Nehledejte moudrost tam, kde není, ale žijte životem svým takovým, že život je jako jeden, jen tímto pochopíte vše.

26.4.2024 v 6:04 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Poznání je ošemetná věc, stačí málo a člověk ztratí vše

Nehledejte v těchto slovech jen poznání, ale i výraz duše tak velké, jak velký je tento svět. Proto si tyto slova vryjte do své duše tím, že je pochopíte.

24.4.2024 v 7:37 | Karma: 0 | Přečteno: 50x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Na počátku každé filosofie stojí zákony světa a ty zní takto

Hledáte-li zákony světa naleznete zákon jednoty všeho. Tato jednota je tvořena vším, co obsahujete. Proto si přejte poznat sám sebe jako jednotu, protože tohle je úhelný kámen světa.

22.4.2024 v 6:22 | Karma: 4,84 | Přečteno: 164x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vláda odvolala velvyslance v Rusku Pivoňku, řekl ministr Lipavský

5. května 2024  12:59,  aktualizováno  13:08

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v neděli v diskusním pořadu...

Malostranský zápisník: Když nevíš, kudy kam, majzni soka Putinem!

5. května 2024

Premium Jak odvrátit pozornost od kočkopsího tandemu Vondra-Niedermayer? Kdo zase znásilnil českého...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:56

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

VIDEA TÝDNE: Nehoda ve Vysočanech, nahá umělkyně i útok mečem v Londýně

5. května 2024  12:55

V pražských Vysočanech sjel řidič Porsche ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Žena utrpěla vážná...

  • Počet článků 312
  • Celková karma 3,61
  • Průměrná čtenost 108x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik