Naděje vkládaná do Slovanů je nadějí nás všech, to pravil nejvyšší

Nedej se zahanbit tím, že věříš věcem, kde jiní nevěří. Tohle poznání tě povyšuje a ne ponižuje. Buď jako ten kdo byl a není.

Co znamená být Slovanem? Když jednou už jsme, měli bychom být tím kým jsme (pracovní název)

Co znamená být Slovanem? Je to poznatek těla či ducha, že jsme Slované? Tyto otázky se dají odpovědět lehce. Jsme to my, kteří přinesli kulturu do Evropy, ne boje a války, ale mír a porozumění v tvořivé činnosti, která se skrývá v nás. Bohužel ji nevyužíváme a necháme na sobě štípat dříví, přesto jako národ Slovanský dokážeme mnohé pokud se spojíme ne jako národy, ale jako Slované. Být Slovan, by tak mělo být významným mezníkem v životě člověka. 

Co je příčinou úpadku takového myšlení? Úpadkem je to dané tím, že člověk si řekne, co mám dělat s tím co mám, měl bych si toho vážit, ale nevážím, co tedy dělat?  A od toho vzniklo ono švejkování, čímž jsme se proslavili po celém světě. Přitom by stačilo tak málo a byli bychom lidmi co dokáží vše. Měli bychom dát na to jací jsme a jaké poznatky vyplývají z toho co děláme. Pokud se nad tím zamyslíme, určitě ve své práci poznáme, že děláme věci jinak než na západ od nás. Je to jak bych řekl geneticky dané, které dává tušit kdo jsme. Tohle tušení by mělo přejít do těla všem lidem o své výlučnosti jak národa Slovanského a být těmi kdo svou holubičí povahu dokáží využit v životě. 

Nejde říci, je mi to jedno kdo jsem, nemělo by vadit člověku, zmínit své výlučné postavení i dalším lidem, kteří by měli pochopit to kdo jsou.

A jaké atributy naše povaha nese? Jsou to atributy míru, pokory a míry všeho, která je mírou takovou, že dokážeme na rozdíl od západních sousedů dát plnými hrstmi. 
Kde jiní tápají, my Víme. Víme to vše tím, že jsme jako náš otec, který dokázal rozvinout své poznatky na tento národ. Nejsme národem, ale jsme lidmi, kteří jdou životem jako pohádkou, která se skrývá v detailu života.

Tohle jsem chtěl říci, tohle jsem chtěl napsat.

Nebude doba pokroku, dokud si nepřiznáme to jací jsme a  čím disponujeme. Tohle by mělo otevřít lidem oči. Že být Slovanem, je pocta a úděl, dělat věci tak, jak si přeje sám Stvořitel.

Autor: Jiří Herblich | pátek 10.3.2023 16:14 | karma článku: 9,22 | přečteno: 206x