Kdo pochopí moudrost, pochopí i Boha

Jednání má další dějství, kolik jich ještě bude? Záleží na lidech co hledají, tito lidé jsou aktéry změny

Život jako moudrost a moudrost jako život, jak se to rýmuje (pracovní název)
Kdo pochopí tyto slova? Jsou lidé různí. Jedni hledají, druzí soudí a třetí se vezou. Mezi nimi je však spousta lidí co nepatří ani do jedné skupiny. Tato skupina není skupinou, ale lidstvím v člověku, kteří tito lidé objeví. Objeví jej tak, že se stanou moudrými.

Moudrost projevená se tak stane jím a nebude rozdílu mezi lidmi a Bohem, který svou moudrost vylévá na svět plnými hrstmi. Tyto hrsti jsou skutečnými a jsou jak bych řekl životem.

Tento život se nedá popsat, protože lidé nejsou s to jej pochopit, ale najdou se lidí jak si myslím, že již tuší. Tušení má mnoho podob a najdou se mezi nimi tací, kteří dokonce Ví. Tito lidé již nehledají, ale svůj život žijí. 

Život tak prožitý je životem ne jejich, ale toho kdo je poslal. Tato slova jsou jak z jiného světa, přesto jsou pravdivá. Tito lidé nehledají, protože našli co hledali a to svou moudrost v jeho. Tato moudrost projevená se tak stane moudrostí společnou.

Co říci závěrem. Jsou lidé různí, přesto se nedivím stvořiteli co vkládá do ruk lidí moudrosti lásky a pokory, protože jsou lidé, kteří již Ví a dokáží dát to co našli. Tito lidé budou novou krví země, která potřebuje novou krev pro svůj život ve věčnosti. Jak to myslím? Myslím to tak, že zemí jsme my, a země je naším tělem stejně jako je naším.

Děkuji za pozornost a přeji Vám hodně zdaru v životě.

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 1.6.2023 13:59 | karma článku: 0 | přečteno: 56x