Jak zachovat důstojnost člověka?

Nebuďte jako ostatní a jednejte jako lidé s velkým lidstvím, které dávají všemu to co potřebuje......

Kdy skončí kapitalismus? (pracovní název)

Byla doba rozkvětu a byla doba úpadku. Doba úpadku nastává nyní. Jsou známky toho, že systém se stává tyranský do té míry, že jej lidé odmítnou. Co však bude poté? Nastane doba chaosu nebo bude lidstvo provedeno do dalšího zřízení novým způsobem? Odpovědi na tuhle otázku se dobereme tak, že pochopíme co se v kapitalismu stalo, proč padl. 

Jeho pád je tvořen tím, že člověk odmítl jednat podle hmoty a postupů, které zotročují lidstvo. Kdo jsou tito lidé, co jej odmítli? Jsou to vysoké duše, dalece převyšující běžného člověka, který ve své pýše se domnívá, že v tom co žije je nejlepší volba za několik století. 

Teď by to chtělo pohovořit o novém systému, který se objeví po velké válce.

Tento nový systém nabude na důležitosti tím, že lidé si uvědomí chyby, které minulý systém měl. Jeho zásadní chybou bylo to, že nedával všemu to co potřeboval, jako člověka, ale jednal tak, že preferoval skupiny či vybrané jedince na úkor celé společnosti. Tohle skončí a bude to změna na kterou čekáme již dlouho. Možná by mohl někdo namítnout, že hlavní silou je přeci kapitál? Je a není, bohužel politická ekonomie, vede si hůř než kapitál a dokazuje, že vlastnosti politiků je kazit vše čeho se dotknou.

Tímto bych debatu o tomto tématu ukončil slovy:

Lidé bděte, protože Váš čas přijde bude to čas skutečných lidí, kteří v době útlaku poznali kudy se má jít a jdou světem jako vítězové.

Toto provolání je ovšem o vítězích a poražení budou dlouho namítat proč k tomuhle vývoji došlo, protože vše mysleli přeci dobře.

 

Autor: Jiří Herblich | sobota 4.2.2023 10:44 | karma článku: 6,04 | přečteno: 123x