Být Mírem, byl bych láskou

Jednej jako člověk, který miluje vše, jen tak vybudujeme mír, který překoná vše. Kdo pochopí, ten bude láskou jako všichni lidé, kteří jdou s Bohem.

Malá úvaha o míru (pracovní název)

Pochopení je dáno tím jak chápeme mír. Mír je pointa příběhu, kde válka není, ale je stabilita a mír, dalo by se říci. Tato stabilita je tvořena tím, že lidé chtějí žít v míru. Kdo by přeci nechtěl? Přesto se najdou lidé nectítcí mír jako nejvyššího dobro, ale chtící budovat vše válkou. Tito lidé jsou šklebem země a budují ne válku, ale poznání, že mír je dalo vznešenější  a láskyplnější, než jakákoliv válka, i když musím připustit, že láska se dá prožít i válce. Tato láska je však jiná. Její jinakost spočívá na tom základě, že lidé nejsou schopni se plně odevzdat do lásky, ale neustále váží. Láska není o vážení a mír, který z lásky vychází je mírou všeho, je to poznatek natolik hluboký, že člověk žasne co obsahuje.

Budovat mír jde jedině tak, že budeme žít v lásce. 

Tohle je podmínka míru. Nic jiného netvoří mír, je to zase jen láska, která je láskou nás všech. Proto bych popřál lidem hodně lásky a pochopení jak budovat mír, protože bez lásky by válka nabyla takových obrysů, že lidé by nemuseli jako lidstvo přežít.

Autor: Jiří Herblich | pátek 10.2.2023 9:05 | karma článku: 0 | přečteno: 51x