Bylo na čase ozřejmit původ člověka, který je Božím synem stejně jako jeho syn

Nebýt jednotlivce, který se pere za Vás všechny, nikdy by se tato slova nedostala na svět...............

Je na nás lidech naučit se vidět světlo všude (pracovní název)

Bylo období, kdy lidé tápali. Toto období se nazývá předkřesťanské. Další obdobím bylo po něm. Obdobím, které předcházelo bylo období půtek a šarvátek o Boží moudrost, kdy lidé si neuvědomovali co je to moudrost Boží. Moudrost Boží vyniká tím, že se dokáže přizpůsobit všemu, stejně jako člověk, přesto člověk tuto Božskou moudrost nevidí a nechápe. Co je příčinou? Příčina tkví v tom, že lidé jsou nastavený tak, že pro světlo nevidí plamen, který není plamenem, ale světlem, které vychází z nás.

Toto pojednání je budiž dílem Boha a dílem anděla, který popisuje věci tak, jak je vidí člověk.

Nedalo abych se nezeptal. Co je to člověk? Člověk není ten za koho se vydává, ale je to světlo, které vychází z úst Boha. Toto světlo je světlem tak pronikavým, že lidé pro něj nevidí nic jiného než sami sebe. Jsou tak v pasti, kdy světlo života jim uniká přímo před očima.

Poněkud břitká slova, nemyslíš? zeptal se člověk. Jsou to slova našeho pána, odpověděl anděl. Kdo bude jako ten kdo jej poslal, ten bude z úst jeho přijímat Božství, zněla odpověď.

Na samý závěr tohoto pojednání zmíním jednu perličku. Člověk ač si tu neuvědomuje, přímo vstupuje do Božství a dokáže s Bohem komunikovat. Tato komunikace není formou rozhovoru, ale posláním, které člověk vykonává.

Autor: Jiří Herblich | sobota 11.2.2023 7:45 | karma článku: 5,14 | přečteno: 152x