Zimola chce vrátit cestování z Českého Krumlova do socialismu

Zimola chce potichu znemožnit cestujícím z Českých Budějovic do Českého Krumlova jezdit žlutými autobusy.

Tak to tu máme zase. Hejtman Jiří Zimola (ČSSD) má spoustu kamarádů z různých dopravních firem (ICOM, GW…), kterým potřebuje sypat dotace. Jenže lidi těmito dobytčáky, které jsou často dražší než nedotovaná konkurence, kupodivu nechtějí jezdit. Zimola tedy reaguje přesně v duchu 70. let, prostě nedotovanou podporu zakáže, aby mohl ještě více nasypat svým kamarádům. Lidé tak budou jezdit z Českých Budějovic do Českého Krumlova déle, v horších autobusech, méně častěji a samozřejmě dráž.

            Přijde vám to jako nesmysl? Přesně toto nyní ale hejtman Zimola potichu chystá. Od prosince již nebude možné cestovat žlutými autobusy Radima Jančury mezi těmito jihočeskými městy. Proč nenechat výběr na cestujících, s jakou firmou pojedou? No, protože s těmi, které Zimola podporuje, nikdo moc nechce jezdit, že. Takže Jančuru zakážeme a lidi naženeme hezky do autobusů firem, které jdou Zimolovi na ruku.

            A představte si, že si pan Jančura dovolil tolik, že se proti našemu všemohoucímu hejmanovi Zimlovi ozval. Ten ho nyní za to žaluje. Kde to žijeme? V zimolánech.

            Jiřímu Zimolovi nikdy nešlo o lidi, o lepší dopravu či rozkvět kraje. Dokázal to mnohokrát. Schůzka v Lánech, kdy ukázal, že je lhář. 60 miliónů korun z krajského rozpočtu utratil za propagaci sebe sama, pardon samozřejmě s panoramatem Rio Lipno v zádech. Místo aby byl rád za každý autobus, který jede bez dotací, kraj tedy na něj nedá ani korunu, tak zakazuje, odnímá licence, podává trestní oznámení. No, každý se musí nějak živit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Heller | středa 5.10.2016 6:00 | karma článku: 28,31 | přečteno: 811x