Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

IN DUBIO PRO .. KARLA.

Volba prezidenta mi dala odpovědnost soudce, vážit a rozhodovat v kauze několika lidí  o míře provinění a prognoze  jejich vývoje .V Novinkách.cz  se dovídám, že Polívka fandí  jednomu a známý kuchař  fandí jinému kandidátovi. Milá MEDIA,  nejedná se o zimní sportovní  disciplinu , a  ve hře není kopací balon, ale naše země nebo dokonce zeměkoule, za kterou máme nepatrnou,  ale neodpustitelnou část odpovědnosti.

Je to tak vážná volba,že    by  neměla padnout  podle   povrchních  klišé a  mediálních her   o   divácké sympatie. K novému prezidentu  dodejme, že prezident podle ústavy politiku nedělá ,ale  s rozvahou ji hlídá.  Musí vrátit hradu stabilitu a zemi   porozumění  pro jednotu  v mnohosti  lidských existencí. Formálně bude mít  Česko tentokrát takového prezidenta, jakého si zaslouží .  11.1. je tedy hodina úředně spočítané pravdy  která zvítězí , bud nad  populizmem nebo nad  zdravým rozumem.

A jestli má Česko  dnes prezidenta jakého si zaslouží ? Klaus  10 let  odváděl  z kazatelny vysokého úřadu   pozornost od   své zodpovědnosti za stav republiky, převracením hodnot a všeho-zpochybnováním, ideologickými manévry od neoliberalizmu k antikristovi, od antievropanství a popírání  ekologie a klimatické změny k  démonizování  protivníků. Místo hradu bude ze zámku  na Hanspaulce  s podporou  rusko-českého oligarcha  dál aktivním  navigátorem  východního směřování  české politiky.

Pane  ZEMANE: Dle svědectví  jste  uzavřel  opoziční smlouvu a je důvodné podezření ,že si budete s Klausem tak  jako tehdy, zase dobře rozumět. Není snad na čase, aby se za Prognostickým ústavem zabouchly jednou provždy dveře? Jako prognostik  byste musel  vědět dávno předem o slepé uličce do které jste tuhle zemi spolu  zavedli .  S  Vaším  populizmem, se Šloufem ,  Becherovkou  a  s unavenou bafunářskou lidovostí  značky Sportpropag. Nejsem Váš fanda a tečka. Zemane   Vás  NE.

Pane FIŠER: jako vysoký státní uředník jste zvyklý se řífit  pokyny. Za úřednické vlády byly problemy někdepod kobercem a ministrem  vnitra byl Langer a na státním zástupitelství Rampula. Pane Fišer,nepotřebujeme místo-držícího ale prezidenta.

 PaneSOBOTKA: Vaše heslo “ V naší zemi podle našich pravidel“  vidím jako obhajobu těch neštastných pravidel, která evidentně fungují velmi špatně. Chcete tedy zachování  Statu Quo. Děkuji pěkně,ale  takhle ne.

 Pro paní  B  nemám slov, abych neurazil.  Sexappeal a ambice jsou politický Semtex. Z teplého místa v Evropském parlamentu  budete   dále zkoušet rozbít Evropu zevnitř.

Paní  ROITOVÁ  mám obdiv k Vám pro Vaše názory a obhajobu naší Evropy. Rotrhali by Vás na kusy. Nemáte šanci. Dejte hlas  tomu kdo má Vaši dúvěru.

 Pane DIENSTBIER, jste politický outsider jako my všichni. Chápu, že volební listek pro komunisty  chápete, hodně jednoduše, jen jako protest  proti  sebe-se-klonující , uzavřené  politické  a hospodářské kastě, která si tu dělá co chce. Snad tedy příště z jiné pozice.

Pane FRANC. Bez ohledu na Vaše skutečné osobní  kvality by Francúv Avatar  bylo vítězství  recese , českého popartu  a  textu Bohemian Rhapsody.: Is it a real world or is it a Fantasy...nothing really matters..  today. Svět se bude zcela od věci domnívat,že jsme někde o krok napřed, ukázat světu  cestu do postcivilizačního stadia.Zajímalo by mne jen čím by nápaditý prezident nahradil vanu s vyhlídkou na Prahu , kterou si Klaus (asi k pilátskému   mytí neviditelných   rukou  trhu)  nechal postavit v bývalé Havlově hradní pracovně?

 OKAMURA, bude dál skvěle obchodovat japonským zbožím.

A  co KAREL SCHWARZENBERG?  Nejsem žádný fanda  tohoto  pána.  Ale  bude umět pracovat na hradě, kde už dělal Havlovi kancléře. Nemá problem něco někomu dokazovat nebo se podbízet a rozumí světu  a to ne od včerejška.

Není  vázán na politické přátele a seskupení , ani  na   TOP 09. Konečně jeho kandidáty  Tůmu a Moldana Topka elegantně  vystrnadila. Karel  byl i kandidátem strany zelených, na  kterou  bysme se měli umět lépe  a objektivně podívat. Karel si nekoleduje o  sympatie, ale    stojí za empatii.. za porozuměním  s lidmi.

SCHWARZENBERG bude silnou   institucí  s kterou se nedá mávat. Nebude stát v cestě nápravě věcí v této zemi a nemá ani stín  pochyb o tom, že Čechy patřily  a patří   do  Evropy.

Dám  Karlovi můj hlas.

Autor: Jiří Gebert | středa 2.1.2013 18:35 | karma článku: 11,57 | přečteno: 715x
  • Další články autora

Jiří Gebert

Holota jede

Pohyb civilizace dopředu a ven, zastavil Twitter, který ze 140 znaků udělal horní hranicí pro chápání světa. Není zřejmě síly, trpělivosti, prostoru a zájmu o věcnou diskuzi.

18.1.2018 v 11:50 | Karma: 7,30 | Přečteno: 396x | Politika

Jiří Gebert

Kolaps pražské plánovací revoluce

Manažerské rozhodnutí Rady hl. města Prahy, které vedlo nakonec k resignaci celého vedení „ Institutu plánování a rozvoje“ Prahy, vyvolalo mediální smršť nesouhlasu.

15.10.2016 v 14:00 | Karma: 14,50 | Přečteno: 484x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiří Gebert

Zákaz haremů v Čechách

Pevná hráz Islamisaci Česka. Tohle teda nedopustíme! Nevite snad co se stane v islamisovaném Česku? Český sultán , vezíři, ajatolahové,šejkové atd, každý bude zařizovat kýčovitý harem, pro minimálně těch 40 nejhezčích holek.

12.11.2015 v 11:43 | Karma: 16,51 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Jiří Gebert

Hustě na Smíchově

Když jedete tramvají po terase smíchovské Radlické ulice a vidíte svrchu a na brownfield bývalého seřaďovacího nádraží, napadne vás: Odtud jednou uvidím nové krásné, moderní město. Chyba lávky. Město neuvidíte. Návrh zástavby podle vítězné architektonické soutěže vám do výhledu postaví osmi a více podlažní nepřerušovanou fasádu, která podle fikce architektů vytvoří nový městský bulvár. O tom, jak vypadá skutečný bulvár a živé město, se dá těžko diskutovat s „Institutem Plánování a Rozvoje Prahy“ – IPR, který v konceptu Metropolitního plánu postavil jako nejvyšší veřejný zájem „Architekturu“ a koncept zahušťování města. A tenhle koktejl je i nový recept na novou Prahu, poskládanou z vysoutěžených prefabrikátů celých čtvrtí v duchu architektonicko-developerských představ této instituce.

23.2.2015 v 16:14 | Karma: 12,13 | Přečteno: 413x | Diskuse| Ostatní

Jiří Gebert

Nic proti Pražským stavebním předpisům.

Nic proti Pražským stavebním předpisům. Jsou bohužel součástí megasalátu Metropolitního plánu s esoterickou příchutí aplykace pytagorejského tetrakysu na nešťastnou Prahu. Od úředního tvůrce arch.Kouckého, jehož předražené mosty se vysmívají logice zemské gravitace a jeho plány města obyčejným lidem.

25.1.2015 v 17:39 | Karma: 8,57 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 605x
Outsider který chce do všeho vrtat

Seznam rubrik