Změň politiku, proč manifestujete?

            Dopadlo to tak, jak Pražané volili. Možná volili špatně, ale rozdali karty. Jistě k tomu přispěla manipulace s volebními obvody, ale už jste někdy zažili, že by ODS nevyužila získané moci k manipulaci?  Dopadlo to, jak s vládou. Pochybuji, že voliči Věcí Veřejných volili ODS, či TOP 09 a že chtěli, aby Věci Veřejné vlezli do vlády. Zkrátka voliči rozdali karty a politici si rozdělili koryta. Ostatně pražská ODS a ČSSD, to je stále stejná parta.

            O co jde v Praze?

            V podstatě o nic podstatného. Nová radniční elita si dá pouze větší pozor, aby nedělala průšvihy, které popudí veřejnost. Staří kapři se budou pohybovat ve svých rybníčcích a budou spokojeně čerpat své příjmy a odměny. Objeví se noví kapři a dohromady jich bude ještě víc. Že jsou platy a odměny zcela mimo přijatelnou hodnotu jejich práce, to je zcela vedlejší. Ostatně v celé státní správě tomu není jinak. To je ta největší díra do našeho rozpočtu, ve které se ještě veze zbytečná a přebujelá státní správa.

            Opencard to nezastaví.

            Už se do toho investovalo tolik, že to nelze zastavit. Pražákům nedají vybrat, zkrátka jim to nařídí. Že se na tom přiživuje bůh ví kdo, to je vedlejší. Nic nového. S vládou a poslanci je to stejné. Zkrátka se to nařídí a občané plaťte. Teď ještě k nesmyslné každoroční kontrole hasičáků, přibyla každoroční kontrola komínů, kominickým revizorem. Zkrátka, ani 65 let po válce neumíme vyrobit hasičák, který vydrží 10 let, či postavit komín a udržovat si ho bez ctěného kominického revizora. Těch nesmyslů je mnohem víc. Na většině nových hasičáků je tlakoměr a když se tlak nehne, tak je v pořádku. Pokud vám komín špatně táhne, tak si zavoláte kominíka. K čemu ještě potřebujete každoročně hasičského, či kominického revizora ? Zkrátka z lidí dělají pitomce, jen když na tom někdo vydělá. Zbyteční lidé, zbytečná práce, zbytečné peníze na to, co si je schopen občan zajistit sám, dle své potřeby.

            Nechtěli by jste raději

            protestovat proti vládě, která okrádá svými reformami střední vrstvy, zaměstnance, živnostníky a podnikatele a snaží se je donutit, aby platili nejen na nezaměstnané a chudé vrstvy, a z druhé strany na vysoko příjmové vrstvy, které často pobírají za svoji práci zcela neúměrné a nesmyslně vysoké platy zejména ve státní správě. Potvrzuje vám to již malá důchodová reforma! Chudí na tom budou stejně, střední vrstva hůř a vysoko příjmové vrstvy, zase neúměrně lépe. Prodělávat bude především střední vrstva zaměstnanců, živnostníků a podnikatelů, která živí tuhle společnost.V dalším pokračování reformy to bude ještě mnohem horší. Nevadí vám, že pokračuje Julínkova reforma a destrukce zdravotnictví? Nevadí vám zásadní díry ve slibovaných proti korupčních opatřeních? Nevadí vám, že prošetření privatizačních lumpáren, tunelů a zlodějen zůstane i po 20 letech nadále u ledu? Nevadí vám, že kolem vládních, ministerských a jiných bohatě placených státních pozic, se točí stále stejná parta bez ohledu na politické strany? Nevadí vám, že nás ta parta oligarchů, svým neustálým dotováním vysoko příjmových vrstev stále víc zadlužuje? Nepochopili jste, že Topolánkovův a Kalouskův směr pokračuje dál?

         To je pro život našich lidí mnohem podstatnější, než pouhé machinace na pražské radnici!

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 28.11.2010 16:04 | karma článku: 21,53 | přečteno: 1359x