Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbavit se Velké Británie, co nejdříve?

Výsledek referenda ve Velké Británii ukázal nárůst negativního vztahu občanů k EU, zejména ke snaze o stále hlubší politickou integraci v rámci Evropské unie po přijetí Evropské ústavy ve formě Lisabonské smlouvy.   

Z druhé strany,

odchod Velké Británie z EU je pro Německo vítaným krokem, který při politické slabosti Francie, otevírá Německu volnou cestu k naprostému ovládnutí celé Evropské unie. Otevírá se možnost vzniku Evropského super státu, ve kterém bude rozhodující a vůdčí roli hrát Německo. O tom, že již dnes hraje Německo v EU rozhodující roli není pochyb, ale bez Velké Británie to bude mnohem výraznější. Velká Británie se svými výjimkami a výhradami pouze překážela v Německem ovládané Evropě.

Nelze si nepovšimnout,

že následně po schválení Brexitu referendem občanů ve Velké Británii, aktivovalo Německo poradu ministrů zahraničí zdravého jádra šesti zakládajících členských států EU v Berlíně (Německo, Francie, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko) které projednávalo Německo - Francouzský návrh řešící budoucnost EU a pokračování projektu stále užšího spojení Evropských národů. Centralizace směřuje zcela jistě k povinnému přijetí EURO, k přerozdělení uprchlíků do všech členských států EU, k jednotné zahraniční politice řízené z Bruselu, k jednotné daňové politice, podřízenosti k Evropské centrální bance ECB i k potlačení kritiky EU v jednotlivých státech EU a můžeme pouze doufat, že i po vystoupení Velké Británie, zůstane Anglický jazyk nadále oficiální jazykem EU. O tom, že EU je již dnes fragmentována do různých skupin států, dle jejich zájmů, není pochyb.

Těžko přehlédnout skutečnost,

že Velká Británie dosud nepodala formální rozhodnutí vlády Velké Británie o vystoupení z EU dle článku 50 Lisabonské smlouvy. Přesto splašení lídři EU již svolávají summity, či jednání předsedů vlád bez účasti Velké Británie a zcela nesmyslně odmítají jakékoliv jednání o budoucích vztazích mezi EU a Velkou Británii. Právě toto stanovisko EU může podstatně oddálit termín formálního rozhodnutí vlády Velké Británie o vystoupení z EU a ponechání EU v jí kritizované nejistotě, než se najde budoucí přijatelné řešení pro obě strany. Volání Donalda Tuska po urychleném vystoupení Velké Británie z EU se tak míjí s realitou.

Nelze než uvítat

drzé prohlášení presidenta ČR Miloše Zemana, který právě v této době podpořil možnost vyhlášení referenda občanů o vystoupení ČR z EU. To nelze brát jinak, než jako tlak na rozhodování o budoucnosti EU a ujištění EU, že i Česká republika je nespokojena s dosavadním rozhodováním v rámci EU. Premiér Bohuslav Sobotka a někteří další politici referendum k této otázce zamítli, jako správní demokraté s tím, že je nebezpečné a s tím, že rozhodovat mají politici. Lze předpokládat, že jim občané ve volbách připomenou, co je základem demokracie. Mohli to pochopit na příkladu postupu demokratické Velké Británie. Pokud ovšem premiér Sobotka spolu s V 4 prosadí změnu Lisabonské smlouvy tak, aby přehlasování států při jednání Evropské rady nebylo možné a aby rozhodující roli v rámci EU měla Evropská rada s představiteli všech států EU, zaslouží si výrazné uznání. Zajištění vnější hranice států EU s pomocí NATO by mělo být samozřejmostí, jinak členství Evropských států v NATO ztrácí podstatnou část svého účelu.

Můžeme pouze doufat,

že kohezní politika v rámci EU dostane nový impuls, který bude postupně, ale trvale vyrovnávat životní úroveň a hospodářské podmínky v jednotlivých státech EU a že pro zaostávající země budou upraveny podmínky pro jejich vlastní podporu hospodářské výkonnosti, aby se zabránilo zbytečné vnitřní ekonomické migraci, že konečně změníme směr neustálého růstu zadlužení České republiky s tím, že rovněž odvrátíme dlouhodobý trend stárnutí a vymírání našeho národa tak, aby naši potomci se nemuseli povinně učit Německý jazyk, jako za starých časů a

že Český jazyk zůstane i v budoucnosti oficiálním jazykem v rámci EU.

 

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 4.7.2016 7:17 | karma článku: 20,44 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

“Nová totalita!”, zaznělo opakovaně z Poslanecké sněmovny

Pokud to zazní z centra našeho parlamentu se zákonodárnou mocí, tak to už nelze brát na lehkou váhu, zejména pokud to vysloví předseda nejsilnější opoziční politické strany ANO.

1.11.2023 v 8:06 | Karma: 15,88 | Přečteno: 563x | Politika

Jiří Čumpelík

Dohoda mezi ČR a USA o spolupráci v oblasti obrany

Dohoda, či smlouva je zcela jasná. Proto je trochu divné, že někteří poslanci se vyjadřují, jako by nevěděli o co jde i když je dohoda veřejně dostupná na mocr.army.cz.

25.5.2023 v 8:11 | Karma: 21,31 | Přečteno: 573x | Politika

Jiří Čumpelík

Může za to zase lišák Andrej Babiš a ochránce občanů Tomio Okamura

Celá Fialova vláda spolku SPOLU i s celou svou armádou neodborných politických poradců nepředpokládala, ani neočekávala, že bude dle zákona nutné provést mimořádnou valorizaci důchodů tak, že průměrný důchod dosáhne kolem 20 000,-

4.3.2023 v 7:36 | Karma: 32,93 | Přečteno: 778x | Politika

Jiří Čumpelík

Cenzura zůstane cenzurou bez ohledu na to kdo, jak a v čím zájmu ji chce uplatňovat

Jedná se o potlačování svobody slova a svobody názorů a s tím máme po předcházející komunistické diktatuře značné zkušenosti. O tom, že je to v rozporu s hodnotami demokracie není pochyb.

11.2.2023 v 6:33 | Karma: 35,28 | Přečteno: 777x | Politika

Jiří Čumpelík

Nelže nám taky trochu Generál?

Pravda a láska končí, do Česka se vrátí řád a klid. Fešná Generálská uniforma, k tomu vyznamenání za odvahu, krátká a jasná mluva, zahladí i část nepříjemné minulosti.

19.1.2023 v 0:54 | Karma: 37,23 | Přečteno: 1518x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"