Útok na Stanislava Pence !

                Nebudu se šířit o známých skutečnostech, že Standa Penc byl v roce 1988 stíhán za rozšiřování letáků a v roce 1989 souzen s dalšími aktivisty, že si dovolil si uctít památku Jana Palacha. Nebudu blíže rozebírat jeho účast v republikové radě Občanského fóra, v mírovém klubu Johna Lennona, v hnutí HOST, či v Radě vlády pro lidská práva, atd.

              Co mu zůstalo.

              Rebel, buřič a nezmar. Nebál se a v době, kdy ještě nebylo jasné, že se režim skutečně změní organizovat činnost OF v Praze 4. Šel do toho naplno a s přehledem. Dokázal vysvětlovat cíle a řídit. Protestoval proti všem špatnostem, bez ohledu, zda mu to něco přinese, nebo zda to ublíží. Nenechal se zahnat do kouta a dělal vždy to, co považoval za správné.

               Vůbec se nezměnil.

               Nelíbili se mu vztahy v Straně Zelených, tak ji opustil. Nelíbil se mu zásah policistů na Czechteku, tak se podílel na organizování protestu v Praze. Nelíbil se mu postup Úřadu pro studium totalitních režimů a tak udělal to, co už měl ten úřad udělat dávno. Zveřejnil na internetu databázi Státní bezpečnosti. Kolem 770 tisíc evidovaných občanů a to už je pořádný balík. Zejména ti co opravdu spolupracovali s Státní bezpečnosti a STB, z toho měli šok a hledali způsob, jak Standu Pence umlčet a databázi odstranit z internetu.

               Zveřejněná databáze

               ukazovala spolupracovníky i osoby sledované, apod. Škoda, že Standa k tomu nedoplnil důchodové příjmy těchto osob. Pravděpodobně by se z toho skutečně dalo vyčíst, kdo byl skutečným spolupracovníkem STB a jak si dodnes tito občané mastí kapsy z vysokého důchodu. Oni ti soudruzi z Ministerstva vnitra, STB a jejich spolupracovníci, byli samozřejmě vysoce placeni i za komunistů. Dnes mají platy ještě několikanásobně vyšší a ještě mimo vysokého odchodného, pobírají doživotní rentu mnohem vyšší, než za komunistů. Není divu, že odcházejí včas.

              Nevěděli,

              jak Standu Pence pořádně skřípnout, aby byl hodný a přestal rýpat do, „zaběhlých věcí“. Štafetu převzal Úřad na ochranu osobních údajů v čele s šéfem, Igorem Němcem. Ve veřejnosti jsem zaslechl názor plný argumentů, že ten úřad je naprosto zbytečný, protože každý rezort si může ohlídat svoje záležitosti, které považuje za potřebné utajovat a že k tomu není potřeba žádný zvláštní úřad. Lidé říkají, že Igor Němec dostal ten úřad a funkci, jako zkušený dinosaur ODS, tedy další funkci, která se přiděluje v rámci sítí politických oligarchů. Říká se, že ten úřad slouží pouze dinosaurům, aby bránil zveřejňování informací o nich a jejich kauzách. Pomluvy může řešit soud a ochranu osobních údajů zákon. Na to není potřeba Úřad na ochranu osobních údajů. Pokud je ten úřad je zbytečný, tak by se jeho zrušením, ušetřilo dost peněz.

              Vyšetřování.

              Úřad obvinil Standu Pence z porušení zákona na ochranu osobních údajů a začal šetření v rámci správního řízení. Hrozí mu pokuta v miliónech korun. Opakovaně absolvoval výslech na Úřadu pro ochranu soukromých údajů. Nelze se divit tomu, že je Standa Penc pořádně naštvaný a považuje jednání Úřadu pro ochranu soukromých údajů za šikanu, zastrašování a buzeraci. Z jeho slov vyplývá, že se přitom cítí obdobně, jako za komunistů. Mimo jiné odhalil skutečnost že ze spisu mizí doklady. Po vzoru bývalých soudruhů z Ministerstva vnitra, si Úřad pro ochranu veřejných údajů vyžádal na Státním zastupitelství doklady o trestní minulosti Stanislava Pence. Možná chce v rámci tohoto obvinění tvrdit, že je Standa Penc nenapravitelný recividista!

              Standa Penc již upozornil,

              na podstatnou skutečnost. Zákon na ochranu osobních údajů uvádí, že archiválie vzniklé z činnosti StB nespadají pod ochranu osobních dat a to znamená, že mohou být zveřejněny. Řízení je proto nezákonné. Mimo to uvedl, že se pravděpodobně jedná spíše o zastrašování občanů, které se zabývají zkoumání minulosti.

              Standa udělal chybu.

              Nekradl, neprivatizoval. Nešel do politiky, aby se obohatil, ale protože chtěl lepší budoucnost a nejen pro sebe! Kritizuje nešvary, ničení přírody a raději odešel na venkov. Přesto zůstal mezi svými přáteli. Pokud máte zájem, tak se podívejte na jeho internetové stránky www.kozy.cz . Možná by nebylo od věci, kdyby ty kozy přivedl ukázat na Václavské náměstí. Při změně zákonů, by ty kozy mohly kandidovat i do poslanecké sněmovny! Jen nevím, za jakou politickou stranu. Kývaly by stranickým bosům za kus žvance stejně, jako někteří poslanci!

                                             Pražské děti by z toho měly určitě radost!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 5.11.2010 19:12 | karma článku: 24,94 | přečteno: 1383x