Ten výchovný pohlavek sedí pane prezidente Klausi

               Ten pohlavek dostal premiér Nečas vetováním zákona týkajícího se 2 důchodového pilíře zcela oprávněně. Naprostá většina společnosti nechce reformní zákony, které ve svých důsledcích poškozují nejen příjmy státního účtu, ale zároveň životní úroveň občanů, které tato vláda prosazuje v parlamentu přes své koaliční poslance, využívané, jako poslušné statisty, aby tyto zákony prosadili svojí většinou bez ohledu na skutečnost, že je zcela zřejmé, že tyto zákony nejsou přijímány ve společenském konsenzu a s koncem této vlády se tyto zákony s velkou pravděpodobností zcela změní, pokud se přímo nezruší. O tom, že úprava těchto zákonů, či jejich zrušení si vyžádá další finanční náklady je nepochybné a tyto náklady by se měly správně vymáhat na členech této vlády i na poslušných poslancích koalice.

                Premiér Nečas

                svým současným vystupováním již s velkou pravděpodobností nereprezentuje většinu členů ODS, kteří v době krize a stoupajícího dluhu státu, by zcela jistě nezaváděli 2 důchodový pilíř, ani církevní restituce, které Nečas, jako praktikující katolík spolu s katolíkem Kalouskem a spícím knížetem Schwarzenbergem prosazuje ve prospěch své římskokatolické církve bez ohledu, že ignorují platnost zákona o revisi pozemkové reformy z roku1947 a bez ohledu na odmítavé stanovisko většiny společnosti. ODS není klerikální lidová strana, či TOP 09 splácaná z přeběhlíků KDU-ČSL a přesto to vypadá tak, že premiér Nečas poskakuje, jak TOP 09 s Kalouskem a Schwarzenbergem pískají a nikoliv tak, jak si pravděpodobně přeje rozumná většina členů ODS. Svědčí o tom i ve vládě prosazený Schwarzenbergův odprodej národní kulturní památky Lobkovického paláce Německu bez ohledu, že se tím naráží na historické konsekvence. ODS se stává chudákem, kterému poroučí splácaná TOP 09 se svými starosty, které by už neměl nikdo volit.

               TOP 09  

               zcela nezakrytě zpochybňuje rozhodující úlohu politické strany ODS v pravicové koalici o čemž svědčí skutečnost, že Schwarzenberg z TOP 09 nazval skupinu poslanců z ODS, kteří odmítají hlasovat pro původní formu daňového balíčku za zrádce a vyděrače. Rovněž další vměšování Kalouska, či dokonce Gazdíka z TOP 09 do vnitřních záležitostí ODS svědčí o tom, že premiér Nečas ztrácí vedoucí a rozhodující úlohu ODS v koaliční vládě a jeho spojení výsledku hlasování ve sněmovně o daňovém balíčku s existenci koaliční vlády je z hlediska ODS nesmyslné a spíše naznačuje vedení ODS, potřebu změny v postu premiéra ODS, která by zároveň umožnila přepracování koaliční smlouvy. Přirovnání názorů presidenta Václava Klause s názory komunistů, či socialistů potvrzuje, že premiér Nečas již značně vybočuje z role premiéra.

               S rebelující skupinou poslanců ODS

               by mělo jednat především vedení ODS, protože jejich podněty lze z části akceptovat. Nelze, ale akceptovat požadavek na další privatizaci podílů ve státních firmách, či odprodej těchto firem, protože jednorázový příjem z privatizace, vyvolává následnou dlouhodobou ztrátu potřebných příjmů do státního rozpočtu, který nám již dnes chybí s ohledem na některé nesmyslné předchozí privatizace. Snaha některých poslanců o urychlené využití vládní pozice ODS k nahrání další privatizace státních podniků do rukou spřátelených investičních a podnikatelských skupin by měla být zásadně odmítnuta s tím, že mnohem potřebnější pro státní účet jsou dlouhodobé majetkové příjmy z těchto podniků.

               Zaslepená politika premiéra Nečase

               vyvolává zbytečný odpor ve společnosti a dlouhodobě poškozuje zájmy ODS, což již nyní před krajskými volbami snižuje volební preference kandidátů ODS. Je ostudné, když kandidáti ODS se musí distancovat od některých kroků vládní politiky ODS. Lidé dobře vědí, že pokud budou volit kandidáty ODS, či TOP09, tak zvolení krajští a senátní zástupci těchto stran budou muset především hájit politické zájmy současného vedení politických stran ODS a TOP09 a to bez ohledu na zájmy většiny občanů. Proto většina rozumných občanů, po zkušenostech se současnou koaliční vládou, bude raději volit kandidáty zcela jiných politických stran.

               Tvrzení premiéra Nečase ODS

               a především Kalouska, či Schwarzenberga z TOP 09, že bez dodržení původní koaliční smlouvy nemá koaliční vláda cenu je pro ODS obtížně přijatelné. Z hlediska zájmů politické strany ODS i přes osobní kvality premiéra Nečase, si lze představit pravicovou vládu v jiném složení a především s novou koaliční smlouvou, která bude vycházet ze současných ekonomických podmínek a možností. Strašit spojením TOP 09 s ČSSD je zcela nesmyslné a TOP 09 se starosty si musí uvědomit, že nikoliv splácaná TOP 09 z bývalých členů KDU - ČSL se starosty, ale ODS je rozhodující silou pravicové koalice. ODS by měla pochopit, že při pokračování současné vlády pod vedením premiéra Nečase, mohou budoucí sněmovní volby  

                                                 skončit pro ODS podstatným debaklem.

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 27.9.2012 8:19 | karma článku: 24,55 | přečteno: 1491x