Šetření korupce ve Státním Fondu životn. prostředí vyvolává otázky!

             Policejní president místo, aby šel informoval ministra vnitra Radka Johna VV, pospíchal úplně jinam! Nějaká divná subordinace na vnitra, řekl by pan Josef Švejk.

             Policejní president to trochu popletl

             a běžel rovnou za předsedou vlády Petrem Nečasem a to hned po jeho příletu z Bruselu. Nešel ho vyslechnout za to, že pan Nečas opomenul oznámit informaci o podezření z korupce, na kterou byl upozorněn státním úředníkem již v říjnu, ale informoval pana Nečase o situaci ve vyšetřování. Jistě obdržel pokyny přímo od předsedy vlády a ty nemůže nějaký ministr vnitra Radek John VV zpochybňovat. Že by řízení vyšetřování tohoto podezření z korupce převzal dokonce premiér vlády?

            President policie jistě věděl,

            že ministr vnitra Radek John VV v Poslanecké sněmovně ČR chlubivě řekl, že teď policie předvede, jak umí šetřit korupční podezření. Očekával jsem důkazní zajištění kanceláří, odebrání výpočetní i spojovací techniky, zadržení osob, které se jakkoliv dostali k informaci o podezření z korupce do doby podání vysvětlení a zjištění důvodů, proč neoznámili podezření z korupce. To se týká i sekretariátu Předsedy vlády ČR a vedoucího kanceláře Úřadu vlády ČR. Jistě by do vyšetřování spadaly firmy, které měly transakci zprostředkovat a realizovat, nevyjímaje ani kontaktu na Pražský magistrát, či na bývalého ministra vnitra pana Langra. Samozřejmě vyžádání záznamů telefonických rozhovorů a prověření předchozích veřejných zakázek, zda nejde o opakovaný korupční případ.

           Vypadá to trochu jinak.

           Pan Libor Michálek možná procitne a přizná, že se mýlil s tím, že jeho zvukové záznamy se týkaly zcela něčeho jiného. Konečně pochopí, kdo ho nominoval na šéfa Státního fondu životního prostředí a půjde se, jako nezaměstnaný a věřící katolík, vyzpovídat do některého pražského kostela.

                                                                      Lhát se nemá!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 17.12.2010 22:30 | karma článku: 21,18 | přečteno: 1371x