S-karty - Průšvih na úrovni státu!

              Neodpovědnost, zaslepenost, neschopnost, nadutost, vychytralost, to je charakteristika spjatá s touto vládou rozpočtové odpovědnosti. Lidé sledují vládní divadlo na nejhorší možné úrovni.

              Protlačování reformních zákonů,

              včetně předloženého návrhu církevních restitucí, bez ohledu na stanovisko opozice a především proti většinovému nesouhlasu ve společnosti je nepřijatelné. Připomíná to monarchistické řízení státu ve stylu „Máme vládu a moc, proto si budeme dělat co chceme“! Šaškárna, která je na hony vzdálena skutečné demokracii.

              Horší je realita,

              že si tato vláda osobuje právo omezovat pravomoci a rozhodování všech budoucích vlád tím, že uzavírá smlouvy jménem státu tak, aby je budoucí vlády nemohly měnit ani v případě změny hospodářské, či společenské situace. Tady jde o porušování demokratických pravidel a úmyslné překračování časového horizontu rozhodování této vlády. Zda budoucí vlády nechají rozhodnutí této vlády bez povšimnutí a nebudou chtít znát odpovědnost jednotlivých aktérů za případné škody způsobené státu a občanům touto vládou, teprve uvidíme.

              Vrcholem vychytralosti

              a zříkání se odpovědnosti ministrů a premiéra vlády, je uzavírání smluv za stát, přes náměstky ministrů (v příkladu Šišky), či nastrkování nezávislých pověřených zástupců vlády (v příkladu Dalíka) při jednání se soukromou firmou. Punc tomu navíc dali naši státní zástupci, kteří místo odpovědných ministrů, či členů vlády za stát a jednotlivá ministerstva, stíhají nastrčené figury (Šišku a Dalíka). To není legrace, ale naprostá neschopnost přihlásit se k odpovědnosti od těch, kteří rozhodují, nebo si spíše hrají na ministry a vládu.

              Když pomineme nesmysl

              se zaváděním druhého důchodového pilíře, který se vyplatí nadprůměrně příjmovým občanům, kteří jsou schopni si svoje příjmy zhodnotit zcela jiným a výhodnějším způsobem, je v současnosti největší vládní ostudou uzavření smlouvy s Českou spořitelnou, týkající se tzv. S-karet.

              S-karty by měly nést

              už navěky portréty Drábka, Kalouska, Nečase a na druhé straně madam Peake v negliže, aby si je lidé dobře pamatovali a radost z negližé měli i puberťáci. Tito vládní činitelé vymysleli a schválili pitomost, proti které se mimo občanů staví i ombudsman. Smlouva uzavřená s Českou spořitelnou ukazuje mistrné výkony těchto politiků v neprospěch státu a jeho občanů. Nepomůže ani výmluva premiéra Nečase, že mu smlouvu nikdo nepředložil. Mohl si ji vyžádat před podpisem od ministra Drábka, který ji zase v duševním rozpoložení nezodpovědnosti, nechal raději podepsat za stát svým náměstkem. S-kartou chtěli dle smlouvy dokonce vyplácet i všechny důchody.

              Premiér Nečas udělal s TOP 09 mistrný tah,

              a předal Drábkovo Ministerstvo práce a sociálních věcí do rukou nové ministryně paní Müllerové, která svým jménem připomíná dobu dobráka Josefa Švejka a které se při nástupu do funkce nelíbilo uspořádání kanceláře ministra a hodlá ji vylepšit patřičnou květinovou výzdobou. Jistě sympatický a historicky očekávaný přístup paní Müllerové, ale kolem S-karet u ní přetrvával zmatek. Napřed budou povinné, pak nebudou povinné, pak nebudou pro důchodce a pak budou i pro důchodce, ale nepovinné pro všechny, mimo dávek v nouzi. K tomu jí souhlasně, přes už platnou a podepsanou smlouvu s Českou Spořitelnou, s jasným závazkem státu na 12 let, střídavě sekundoval premiér Nečas. Vypadá to, že jim to s tou S-kartou není jasné dodnes.

              Kolik nás ústupky

              ze strany České Spořitelny na náhradě ztraceného zisku ze smlouvy budou stát, se zatím nikdo z vlády nepochlubil. Jenom důchodci, kterým chodí důchod poštovní poukázkou se dozvěděli, že bez S-karty si za trest zaplatí poštovné 24 Kč/měsíčně, tedy 288,- Kč/ročně. Oprávněný důchodce tedy nedostane úplný důchod, protože si musí zaplatit poštovné, nebo si musí převzít S-kartu. To prý samozřejmě není žádný nátlak na důchodce. Absurdita v podání této vlády a nepotvrzená zpráva pro dlužníky. Z povinné částky si dle příkladu vlády bude moci dlužník odečítat poštovné.

                                   Naši mladí spoluobčané se mohou těšit na důchod.

                        Dostanou S-kartu s obrázky politiků, ale asi na ní bude chybět čip!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 7.12.2012 8:20 | karma článku: 27,89 | přečteno: 1247x