Roman Janoušek - zase to odnesou slušní policisté!

               Přitom se chovali k panu Janouškovi velmi slušně. Vůbec ho nezmlátili, nechovali se hrubě, ani nepřiměřeně nepoužili donucovací prostředky, ale zajistili jeho výslech za účasti jeho advokáta, lékařské vyšetření a akceptovali jeho závazek, že se bude zdržovat na dohodnutém místě s tím, že se zavázal, se souhlasem svého advokáta, že bude spolupracovat s policií na vyšetřování svého trestného činu.

                Pokud jeho advokát

                souhlasil s výslechem za stavu kdy měl  pan Janoušek trochu více upito, tak vše proběhlo v rámci pravidel. Advokát pana Janouška pravděpodobně upito neměl a asi dobře věděl, že stav alkoholu u pana Janouška, jako bývalého číšníka, je setrvale vysoký, tedy zcela normální a proti výslechu nevznesl námitky.

                Pan Janoušek se přiznal

                ke spáchaným trestným činům a následně si na výzvu policie převzal oznámení o obvinění ze spáchání trestných činů. Má smůlu, zachoval se, jak neurvalé hovado a o výši jeho trestu rozhodne nezávislý soud. Následně se pan Janoušek omluvil zraněné paní a nabídl odškodnění za způsobenou újmu na zdraví přesto, že ho to nezbaví obvinění ze spáchání trestných činů a soudního postihu.

                Policie zadržela pachatele,

                a zajistila jeho výslech za účasti advokáta. Obvinila pana Janouška ze spáchání trestných činů a zahájila trestní řízení. Pokud by to takovým fofrem šlo i v jiných případech a u jiných spáchaných trestných činů, tak by si policie spíše zasloužila pochvalu.

                Jistě chápu některé novináře a občany,

                že by se jim líbilo nasazení želízek, nějaká ta rána pendrekem, odebrání mobilu, aby si nemohl zavolat ani svého advokáta, či oznámit rodině své zadržení, či zavření do vyšetřovací šatlavy, ale k tomu nevidím podstatný důvod, pokud se zadržený nebrání spolupráci s policií při vyšetřování a spolupracuje se svým advokátem. Že se jedná o protěžovaného papaláše navázaného na ODS v tom nic nemění a těžko se změní skutečnost, že spáchal několik trestných činů. Ostatně obvinění se může v průběhu vyšetřování ještě rozšířit.

               Mnohem zajímavější bude

               šetření podílu pana Janouška na událostech, které vycházejí na povrch ze zveřejněných odposlechu MF Dnes. Tady je možnost ovlivňování a zametání skutků pod koberec mnohem vyšší. Odposlechy zahrnují nejen činnost pana Janouška, ale i prominentních politiků a úředníků. To je hodně výbušná kauza a státní zastupitelství nám předvede co z toho s policií dokáže vyšetřit a jaká obvinění padnou, nebo, jak se to zase zamete do ztracena.

               O tom, že v rámci

               předpisů mohlo proběhnout zadržení pana Janouška trochu jinak nepochybuji, ale nevidím podstatný důvod pro takové divadlo s omluvou policejního presidenta, či navrženou rezignaci šéfa pražské policie a zejména nevidím důvod k jakémukoliv postihu obyčejných policistů, kteří konali svoji práci,

                                                  pachatele zadrželi a obvinili.

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 27.3.2012 13:25 | karma článku: 14,73 | přečteno: 1191x