Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

President ČR Miloš Zeman získal další sympatie

                   Nejdřív se president polepšil. Při besedě k 25 výročí 17. listopadu s Václavem Klausem se zarazil a nedořekl vulgární slovo „Hlup.k“, ale řekl pravopisně „Id.ot“. Zkrátka měla to být veselá oslava, nikoliv umíráček. Ono to zapalování pohřebních svíček na Národní třídě, spíše připomíná policejní fůnus nějakého mrtvého Šmída. Proti kytkám nic nemám, ale místo svíček, by bylo mnohem lepší zatleskat, či přispět mincí, protože se ta demonstrace studentům povedla a přinesla nám svobodu.   

                Červená karta pro presidenta,

                byla další veselá vložka. Myslel jsem si, že se jedná pouze o různé lidičky, svolané přes facebook, kterým se nelíbil jadrný pravopisný český slovník presidenta, ale po tom, co se jejich jádro přesunulo na Albertov a mimo hesla „Miloše do koše,“ začali hromadně skandovat „Ukrajina,“ bylo jasné, že se jedná o Schwarzenbergovu mládež, která byla dříve dotována penězi na prohlubování demokratické diskuze ve společnosti. Zda jsou tito chlapci placeni pomocí dotací z našich peněz ještě dnes, nevím. Je vidět, že neúspěšnému kandidátovi na presidenta ČR Schwarzenbergovi slouží i po volbách. Škoda, že nepřišel přímo Schwarzenberg s čírem, mohla být legrace ještě větší. Vypadalo to, že si popletli vzpomínkový akt presidentů, na Albertově s poutí. Použití vajíček mělo pouze částečný úspěch. Strefili presidenta Německa. Holt od vajíčkových útoků na veřejná setkání příznivců ČSSD se ještě nenaučili házet. President Zeman by ve své české slušnosti jistě řekl, že jsou to „pěkní pit.mci, “ale vzhledem k tomu, že se to špatně překládá, a ti pit.mci tam už udělali Česku pěknou ostudu, tak se asi raději k tomu nechtěl znovu vyjadřovat.

                  Aby bylo ještě veseleji,

                  tak k zásadním kritikům presidenta ČR Miloše Zemana, se samozřejmě připojil další neúspěšný kandidát na presidenta Jiří Dienstbier, jako volič Schwarzenberga a kandidát na prvního místopředsedu ČSSD. Možná navrhne do vrcholných orgánů ČSSD, aby s ním kandidoval i Schwarzenberg. Ono, od té doby, co předseda ČSSD Sobotka říká téměř vždy něco jiného, než president ČR Miloš Zeman, by se snad nikdo nedivil. Ostatně ČSSD má ke skutečné socialistické levici hodně daleko a představa Dientsbiera v návrhu zákona o Obecném referendu má od demokracie, tedy vlády lidu, ještě mnohem dál. Až bude zase ve vládě ODS a TOP 09, tak bude Dienstbier fňukat, že mu je to jeho Obecné referendum k ničemu. A, až bude Sobotka presidentem vzhledem ke své mimořádné výřečnosti, tak zas bude fňukat, že se obral o své pravomoci. Nevím, jakým slušným pravopisným slovem, by je s chutí poctil současný president, který má už přes 70 let a to už člověk nemá chuť si brát moc ohledů a Dientsbierovi slušně vysvětlovat, že je …....

                  Ve večerní diskuzi s presidenty na Pravnické fakultě UK

                   která se nesla v důstojném duchu, byly zodpovězeny všechny dotazy studentů přítomnými presidenty, včetně dotazu na vojenskou pomoc Ukrajině i trochu trapného dotazu týkajícího se skupiny Pussy Riot. Důležité bylo i upozornění presidenta ČR Miloše Zemana, že je chybou našeho tisku, že nezveřejnil jeho jednání v Číně týkajícího se lidských práv a proto o tomto jednání nejsou studenti informováni. K vojenské pomoci Ukrajině se nejobšírněji vyjádřil Německý president Joachim Gauck. Upozornil, že žádní dobrovolníci, kteří by chtěli jít bojovat na Ukrajinu se nehlásí a mimořádně vysokou finanční pomoc Ukrajině budeme muset platit všichni, ale bude se o ní diskutovat, až Ukrajina předloží plán své konsolidace. Trapné je, že ani u nás, žádný z chlapců hrdině provolávajících heslo „Ukrajina,“ na Albertově, se jako dobrovolník do války na Ukrajině nepřihlásil.

                  Nejen pro studenty,

                  ale i pro současné novodobé, natvrdlé, či zatvrdé antikomunisty jsou podstatné myšlenky, které řekl president ČR Miloš Zeman na konci svého vystoupení:

      „Vzdejme čest těm, kdo bojovali proti komunismu v době, kdy odvaha nebyla levná

                  a nevažte si těch, kdo jsou stateční v době, kdy odvaha, levná je!“

Rovněž myšlenku převzatou od Adama Michnika, která se týká téměř téhož:

                                         „Nebyl jsem s vámi v minulosti zbabělý

                                    a proto s vámi dnes, nepotřebuji být statečný!“

 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 18.11.2014 7:33 | karma článku: 28,07 | přečteno: 899x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Kdo tu válku ve středu spustí? Zelenskyj, nebo Putin? Či některý nedočkavý generál?

Zveřejněný středeční termín pravděpodobně unikl z předpovědí tajných služeb USA. Své schopnosti už ukázaly před válkou v Iráku i před řízeným opuštěním Afghánistánu.

15.2.2022 v 12:28 | Karma: 29,44 | Přečteno: 787x | Politika

Jiří Čumpelík

V Poslanecké sněmovně ČR, nebo ve školce pro 200 zaostalých dětiček?

Úplnou náhodou jsem zavítal po jedné hodině v noci 6.2., na záznam ČT z poslanecké sněmovny, kde se právě schvaloval program pro jednání poslanecké sněmovny PČR 2.2.2022.

6.2.2022 v 10:04 | Karma: 30,62 | Přečteno: 700x | Politika

Jiří Čumpelík

Paralýza sněmovny potvrzuje, že zablokování účasti SPD ve vedení sněmovny bylo hloupé

Nadšení z vítězství pětikoalice ve volbách přispělo k protidemokratickému rozhodnutí pětikoalice, která odmítla 20 poslancům SPD, jejich zastoupení ve vedení sněmovny ve funkci jednoho místopředsedy.

28.1.2022 v 10:51 | Karma: 36,83 | Přečteno: 924x | Politika

Jiří Čumpelík

Vláda nechápe, že zdražování nepostihlo jen chudáky, ale také podnikatele i ostatní občany

Doplácí na to všichni. Netýká se to pouze cen energií a zemního plynu, ale návazně i ostatních komodit, včetně potravin. Mnoho lidí se raději omezí, než by šli žebral na sociálku, či úřad práce. Jiným nic jiného nezbyde.

16.1.2022 v 11:41 | Karma: 26,61 | Přečteno: 545x | Politika

Jiří Čumpelík

Ruského medvěda není dobré dráždit a měli by to pochopit i zástupci v NATO a elity USA

Nad požadavky Ruska na zajištění jeho bezpečnosti jednali Američani přímo s Ruskem, následně Rada NATO s Ruskem, dále Organizace pro spolupráci v Evropě s Ruskem.

15.1.2022 v 11:14 | Karma: 36,04 | Přečteno: 919x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"