President ČR Miloš Zeman získal další sympatie

                   Nejdřív se president polepšil. Při besedě k 25 výročí 17. listopadu s Václavem Klausem se zarazil a nedořekl vulgární slovo „Hlup.k“, ale řekl pravopisně „Id.ot“. Zkrátka měla to být veselá oslava, nikoliv umíráček. Ono to zapalování pohřebních svíček na Národní třídě, spíše připomíná policejní fůnus nějakého mrtvého Šmída. Proti kytkám nic nemám, ale místo svíček, by bylo mnohem lepší zatleskat, či přispět mincí, protože se ta demonstrace studentům povedla a přinesla nám svobodu.   

                Červená karta pro presidenta,

                byla další veselá vložka. Myslel jsem si, že se jedná pouze o různé lidičky, svolané přes facebook, kterým se nelíbil jadrný pravopisný český slovník presidenta, ale po tom, co se jejich jádro přesunulo na Albertov a mimo hesla „Miloše do koše,“ začali hromadně skandovat „Ukrajina,“ bylo jasné, že se jedná o Schwarzenbergovu mládež, která byla dříve dotována penězi na prohlubování demokratické diskuze ve společnosti. Zda jsou tito chlapci placeni pomocí dotací z našich peněz ještě dnes, nevím. Je vidět, že neúspěšnému kandidátovi na presidenta ČR Schwarzenbergovi slouží i po volbách. Škoda, že nepřišel přímo Schwarzenberg s čírem, mohla být legrace ještě větší. Vypadalo to, že si popletli vzpomínkový akt presidentů, na Albertově s poutí. Použití vajíček mělo pouze částečný úspěch. Strefili presidenta Německa. Holt od vajíčkových útoků na veřejná setkání příznivců ČSSD se ještě nenaučili házet. President Zeman by ve své české slušnosti jistě řekl, že jsou to „pěkní pit.mci, “ale vzhledem k tomu, že se to špatně překládá, a ti pit.mci tam už udělali Česku pěknou ostudu, tak se asi raději k tomu nechtěl znovu vyjadřovat.

                  Aby bylo ještě veseleji,

                  tak k zásadním kritikům presidenta ČR Miloše Zemana, se samozřejmě připojil další neúspěšný kandidát na presidenta Jiří Dienstbier, jako volič Schwarzenberga a kandidát na prvního místopředsedu ČSSD. Možná navrhne do vrcholných orgánů ČSSD, aby s ním kandidoval i Schwarzenberg. Ono, od té doby, co předseda ČSSD Sobotka říká téměř vždy něco jiného, než president ČR Miloš Zeman, by se snad nikdo nedivil. Ostatně ČSSD má ke skutečné socialistické levici hodně daleko a představa Dientsbiera v návrhu zákona o Obecném referendu má od demokracie, tedy vlády lidu, ještě mnohem dál. Až bude zase ve vládě ODS a TOP 09, tak bude Dienstbier fňukat, že mu je to jeho Obecné referendum k ničemu. A, až bude Sobotka presidentem vzhledem ke své mimořádné výřečnosti, tak zas bude fňukat, že se obral o své pravomoci. Nevím, jakým slušným pravopisným slovem, by je s chutí poctil současný president, který má už přes 70 let a to už člověk nemá chuť si brát moc ohledů a Dientsbierovi slušně vysvětlovat, že je …....

                  Ve večerní diskuzi s presidenty na Pravnické fakultě UK

                   která se nesla v důstojném duchu, byly zodpovězeny všechny dotazy studentů přítomnými presidenty, včetně dotazu na vojenskou pomoc Ukrajině i trochu trapného dotazu týkajícího se skupiny Pussy Riot. Důležité bylo i upozornění presidenta ČR Miloše Zemana, že je chybou našeho tisku, že nezveřejnil jeho jednání v Číně týkajícího se lidských práv a proto o tomto jednání nejsou studenti informováni. K vojenské pomoci Ukrajině se nejobšírněji vyjádřil Německý president Joachim Gauck. Upozornil, že žádní dobrovolníci, kteří by chtěli jít bojovat na Ukrajinu se nehlásí a mimořádně vysokou finanční pomoc Ukrajině budeme muset platit všichni, ale bude se o ní diskutovat, až Ukrajina předloží plán své konsolidace. Trapné je, že ani u nás, žádný z chlapců hrdině provolávajících heslo „Ukrajina,“ na Albertově, se jako dobrovolník do války na Ukrajině nepřihlásil.

                  Nejen pro studenty,

                  ale i pro současné novodobé, natvrdlé, či zatvrdé antikomunisty jsou podstatné myšlenky, které řekl president ČR Miloš Zeman na konci svého vystoupení:

      „Vzdejme čest těm, kdo bojovali proti komunismu v době, kdy odvaha nebyla levná

                  a nevažte si těch, kdo jsou stateční v době, kdy odvaha, levná je!“

Rovněž myšlenku převzatou od Adama Michnika, která se týká téměř téhož:

                                         „Nebyl jsem s vámi v minulosti zbabělý

                                    a proto s vámi dnes, nepotřebuji být statečný!“

 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 18.11.2014 7:33 | karma článku: 28,07 | přečteno: 899x