Píšťalka pro Parubka v každém městě ?

                 Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchanti, protože dokázat za 20 let zruinovat ekonomiku země a ještě ji dostat do dluhů, je buď blbost, nebo zlodějna. Za to by se prý měli stydět všichni, co se na tom podíleli ! Měli by prý honem zdrhnout domů, neukazovat se a raději se zahrabat do těch svých financí, co si nakradli. Zkrátka lidi, jsou tak trochu, „od huby“, zejména ti nezaměstnaní, kterých kvapem přibývá ! ------- Rozhodl jsem tento petit ponechat v úvodu mých článků, týkajících se politiky do sněmovních voleb, aby si všichni voliči ve volbách uvědomili, že není jiná cesta ke změně politiky, než vystavit parlamentním stranám ve volbách jednoznačně stop!  Volme všichni neparlamentní strany ! Tímto způsobem je tam dostaneme! Za čtyři roky, politické strany a politiky, kteří se neosvědčí, znovu nezvolíme ! -------- Vyčistíme tím politickou scénu. Dosáhneme změny politiky i přes překážky, které současná politická garnitura, klade neparlamentním stranám. Volte pravicové, či levicové neparlamentní strany ! Důležitá bude skutečnost nevolit současné parlamentní strany ! Tím současné neschopné politiky vyhodíme z jejich pohodlných křesel ! Jinak se změny politiky, nikdy nedočkáme !

              O tom, že trochu baclatý Paroubek, není zrovna ideálem mládeže,

              nelze pochybovat. O tom, že Tvrdík přečkal nevládní angažmá na zlatém postu v ČSA a podílel se na jejich úpadku, není neznámé. O tom, že pan Urban, oddechoval v Toskánsku mezi partou spřízněnců ČEZ, nelze také pochybovat. Ale, že by naše mládež byla tak slepá a neviděla úplně stejné, či obdobné vztahy a zvyklosti v ostatních vládních stranách, včetně  ODS, o tom už lze opravdu pochybovat!

              O tom, že propojená polistopadová politická oligarchie,

              která se pere o politické posty i moc a z druhé strany si mezi sebe rozděluje lukrativně placená místečka, nebo si dohazuje zajímavé kšefty, nelze pochybovat. Opravdu si ta mládež myslí, že za bídný stav v naší společnosti může jen ČSSD ? Nenastal už čas, aby vypískala všechny, včetně ODS, kteří se na současném stavu naší společnosti podíleli ? Není už čas, aby si mládež především přečetla volební programy jednotlivých politických stran a začala podporovat strany, které nejlépe upřednostňují společné zájmy mladé generace? 

              Ten čas bohužel, asi nenastal !

              Naše mládež od listopadové změny v roce 1989 spí a je v totálním politickém útlumu. Naše mládež si nechala rozkrást všechen svůj majetek. Naše mládež se nechala rozmělnit, mezi příznivce různých politických stran, nebo zůstává v nečinnosti. Naše mládež se nechává manipulovat a není schopna vytvořit společnou nezávislou politickou sílu, která bude prosazovat společné zájmy všech vrstev mládeže a usměrňovat politický vývoj ve společnosti.

            Komunistická totalita se dostala do sporu

            s Československým svazem mládeže (ČSM) v průběhu roku 1968, kdy mládež stála na straně bourání komunistické totality a ve svých tiskovinách,“Mladý svět“ a „Student“, tvrdě prosazovala změny ve stávajícím komunistického režimu směrem k demokratickému socialismu.   

             Následně po okupaci Československa v roce 1968,

až v roce 1970, vzniká Socialistický svaz mládeže (SSM) s milostivou podporou KSČ, která cítila možnost, mít mládež pod svým vlivem a kontrolou. Většina bývalých organizací ČSM, přešla pod hlavičku SSM i když se jejich obsazení příliš nezměnilo. Přes oficiální podporu KSČ, a povinná komunistická školení, převládaly ve většině místní organizací SSM ke KSČ, rezervované a kritické názory a v roce 1989 se mládež postavila znovu proti KSČ. Přesto po roce 1989 dochází k politické kritice představitelů SSM a k rozpadu SSM.

            Je nejvyšší čas, aby se česká mládež probudila

            a začala vytvářet zcela nové nezávislé hnutí české mládeže. Překážky, na které naše mládež naráží v současné společnosti, jsou mnohem ostřejší a obtížnější, než v minulosti.   Mládež, by měla prosazovat právní a morální obnovu společnosti a svoje společné zájmy !

             Má mládež opravdu zájem platit zdravotní ošetření

              a respektovat rozdílný přístup lékařů k léčení pacientů podle toho, že někdo platí víc ? Opravdu má mládež zájem platit školné na státních školách ? Opravdu má mládež zájem na destrukci důchodového systému tak, že pokud si nebude platit do soukromých důchodových fondů, bude ve stáří dostávat žebračenku, místo důchodu ? Kdo na to má, ten již dnes může plně využívat soukromých služeb, ve všech těchto oblastech! Ale většina mládeže na to nemá a mít nebude !

             Opravdu mají vaše rodiče tolik peněz, aby vám všechno platili?

             Opravdu máte takové příjmy, aby jste si pořídili svůj byt za několik miliónů.? Opravdu vám dává tato společnost, potřebnou možnost k vašemu uplatnění a obživě budoucí rodiny ? Opravdu si myslíte, že seženete slušně placené zaměstnání ? Opravdu si myslíte, že neskončíte jako nezaměstnaní ? Opravdu si myslíte, že současná úroveň rekvalifikace vám umožní podnikat ? Opravdu se necháte nadále okrádat politickou oligarchií ? Opravdu si myslíte, že to sami zvládnete ?

             Nenechte se manipulovat, dejte se dohromady,

             zakládejte nezávislé kluby mládeže, kdykoliv a kdekoliv, od 12 – do 35 let. Na školách, v učňovském školství, v obcích, na sídlištích, všude. Bojujte proti školské, obecní, státní byrokracii a proti všem nešvarům ve společnosti. Vzájemně si pomáhejte a založte České nezávislé hnutí mládeže, který bude hájit společné zájmy všech mladých občanů České republiky. Ukažte politikům svoji společnou sílu. Požadujte navrácení vašeho rozkradeného majetku ! Nenechte se manipulovat žádnou politicky zaměřenou skupinou, či politickou stranou! Bojujte za společné potřeby mládeže, ve prospěch celé společnosti !

                       Zapískejte si, ale všem parlamentním stranám a stranám bývalých politiků,  

                                                                           stejně!

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 11.3.2010 14:10 | karma článku: 15,53 | přečteno: 1229x