Ocenění za naši přizpůsobivost, nebo hloupost!!!

               Vlastně ocenění obdržel ministr financí Kalousek. Nebylo to za přizpůsobivost a jeho hloupost, ale naopak za jeho vychytralost!

              To ocenění obdržel Kalousek

              od mezinárodního časopisu Emerging Markets, tedy od bankéřů a finančníků vydávajících tento mezinárodní časopis. Cenu pro nejlepšího ministra financí roku z oblasti rozvíjejících se evropských ekonomik získal už podruhé. Kalousek cenu převzal při příležitosti zasedání ministrů financí a guvernérů centrálních bank členských států Světové banky a Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu.

              Nelze se tomu divit,

              ani při pohledu na smutný růst našeho státního dluhu. Drzost ministra financí, který zásadně snížil zdanění vysokých platů bankovních, finančních, správních i vládních kruhů zavedením rovné daně a stropů na odvody do sociálního i zdravotního systému tak, že došlo přímo k jejich degresivnímu zdanění je opravdu velmi obtížné v rámci světa pohledat. To by si nedovolili politici v žádné vyspělé zemi, protože tam by z vládní funkce rychle vyletěli, ale ta představa degresivní rovné daně je pro bankéře, finančníky, vysoké správní a volené funkcionáře na celém světě, přímo okouzlujícím snem.

              Je to zároveň ocenění

              za to, že jsme se stále nevyhrabali ze sametu a dosud jsme nepochopili, že kapitalismus je především rvačka o peníze a majetek. U většiny lidí, pouze o práci a slušný život. Těm co vládnou nejde totiž o žádnou lásku, ani o Havlovu pravdu, ale o prachy! To, jak si tady hraje ministr financí a tato vláda s lidmi, by v normální zemi vyvolalo tvrdé demonstrace, stávky a vláda by se musela rychle odporoučet z vládních postů. To by si žádní poctiví a slušní lidé nemohli nechat líbit.

              Vždyť se nic neděje,

              je nám všem ještě dobře a netrpíme hladem. Jsme přizpůsobiví a ten náš čile narůstající dluh stejně nesplácíme. Vládní mediální propaganda nás masíruje mnohem účinněji, než za komunistů. Máme prý málo chudých lidí. Vůbec jim nevadí, že nás zadlužují a přitom si na tom dluhu mastí především svoje kapsy. Kalousek si už připravuje další ocenění na příští rok. Zruší daň z dividend akcií a bankéři i finančníci budou radostí jásat. Jejich příjmy z dividend akcií budou ještě vyšší. Soukromí akcionáři ČEZ mu budou tleskat. Když k tomu přidáme jeho záporné stanovisko k zdanění bank a finančních transakcí, tak ocenění nejlepšího ministra financi příští rok Kalouska zcela jistě nemine i přesto, že nás postupně zařadí mezi státy s tou nejvyšší DPH. Nakonec ho za to ocenění zase pochválí i Hašek z ČSSD.

               Horší to bude,

               až to všechno praskne, obdobně, jako v Řecku. Pak už se možná z toho sametu konečně vyhrabeme, ale to už bude příliš pozdě a politici se nám budou smát a budou říkat, že za to si můžeme sami, protože jsme, jako hlupáci, ty dluhy projedli. Zkrátka kapitalistická parlamentní demokracie má svá pravidla. To platí pro zaměstnance i podnikatele. Odneseme to všichni společně. Pak se teprve začneme bát o svoje rodiny a o své potomky. Možná se budeme divit v jaké špíně žijeme. O naše vládní i parlamentní politiky a další státní, či veřejné hodnostáře, se bát nebudeme muset.

                       Se svou vysokou morálkou a poctivostí jsou ve své většině už za vodou!

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 18.10.2011 11:16 | karma článku: 21,81 | přečteno: 1106x