Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nestrašte s komunisty, kteří nemají ani 10 % a raději „makejte!“

Hospodářství této země nerozkradli komunisti před rokem 1989, ale vysocí komunističtí funkcionáři po roce 1989 s pomocí, nebo tolerancí různých sametových revolucionářů, demokratů, tunelářů i obroditelů, či disidentů.

Lidé, ale už nejsou zvědaví na to,

aby v poslanecké sněmovně se poslanci hrabali v komunistické minulosti a dělali ze sebe novodobé antikomunistické hrdiny. Těch novodobých antikomunistů už máme přebytek. Lidé chtějí od poslanecké sněmovny řešení současných problémů a své budoucnosti. Budoucnost se už nebude ptát, co udělali komunisti, ale co jste udělali vy, dnešní politici, poslanci a demokraté, za své vlády.

Po téměř 30 letech se máme převážně lépe,

než před rokem 1989, ale to není žádný zázrak. Náš dluh vyrostl a poroste pravděpodobně dál. Od úrovně Německa, máme stále větší odstup. O pracovní době 28 hod týdně, o jejich minimální mzdě, či o výši jejich důchodů, se může naprosté většině našich lidí pouze zdát. Že by ti Němci žili v nějaké jiné EU?

Lidé mají dnes úplně jiné starosti,

než hrabání v minulosti. Potřebují pracovat, či podnikat, aby uživili sebe i své rodiny a mohli se bez problémů postarat o své děti. Potřebují byty, potřebují dobře fungující dopravu, bezpečnost, školství, zdravotnictví, sociální i ostatní služby, včetně ochotných služeb státní i veřejné správy.

Nestojí o politické tanečky v poslanecké sněmovně,

ale potřebují, aby poslanecká sněmovna přijímala zákony, které zcela zásadně sníží náklady i počty státní a veřejné byrokracie, které odstraní současnou otřesnou situaci ve školství, ze kterého nám leze nadbytečné množství pro hospodářství a průmysl zcela nepoužitelných humanitních a jiných vzdělanců, které zajistí neziskovou síť zdravotnictví směřovaného do mimořádně kvalitně vybavených nemocničních center, které zajistí státem řízenou sociální péči a zásadně omezí státní, či veřejné financování rozbujelých neziskovech a veřejně prospěšných společností, včetně odstranění dalších firem přilepených na státní i veřejné instituce a které rovněž zajistí státní financování výstavby bytů pro mladé i ubytoven pro chudé, včetně řešení dalších akutních problémů společnosti.

Pak teprve zjistíme,

že máme pracovníků ve skutečnosti přebytek a jen z důvodu nesmyslných zákonů jsou všude jinde, než kde by byli potřeba. Nepotřebujeme ve státní a veřejné správě zbytečné úřady a lidi, ani zaměstnávat lidi, kteří ve skutečnosti bokem pracují pro své, či jiné firmy a zároveň je platí státní, či veřejné instituce, ani nepotřebujeme ve státní a veřejné správě různé kumulace funkcí, či zcela neodůvodnitelné platy vyšší, než v bankovním sektoru. Někdo tu platovou přiměřenost musí dát konečně dohromady zejména ve státní i veřejné správě, která především dohlíží na dodržování zákonů, což je v podstatné části práce pro středoškoláky. Dnes je samozřejmě lepší sedět ve státní, či veřejné správě, než podnikat, či pracovat ve firmách, které mohou přinášet všem prospěšné příjmy do státního rozpočtu.

To co potřebujeme,

je zásadní podpora začínajících i stávajících malých a středních podnikatelů ve spolupráci s učňovským, středním i odborným vysokým školstvím a vědeckými centry. Šikovné použití státních dotací pro firmy v oblasti technické výroby, v oblasti IT i v dalších moderních oborech vytvářejících zisky tak, aby mohly zvyšovat rozsah výroby, vývoz a rozšiřovaly podíl českých podniků v našem hospodářství, které zůstává po roce 1989 převážně v majetku zahraničních vlastníků.

Je logické ,

že lidé budou volit takového politika, který ukáže, že něco umí a který slíbí, že bude makat a požene tuto zem dopředu, aby se zvedala životní úroveň, snižoval dluh a že bude zároveň bránit hospodářským podvodům i Muslimské migraci. Máme kapitalistickou demokracii a spoustu problémů k řešení. Nás ve skutečnosti neohrožují komunisti, ale neschopní politici, kteří pouze politikaří. Možná se to nepovede, ale chovejme se, jako demokraté a podpořme toho

Andreje Babiše, kterého si demokraticky zvolila většina voličů, aby ukázal, že umí „makat!“

 

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 4.3.2018 8:16 | karma článku: 47,63 | přečteno: 11590x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

Mladá maminka na CNN Prima News s malým dítětem na ruce a malou holčičkou vedle ní, s potlačovanou a bolestivou lítostí vypovídá, že manžel odjel bojovat na Ukrajinu a byl zabit.

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50 | Přečteno: 670x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin může očekávat bod zlomu na Ukrajině s možnými závažnými důsledky

Přichází čas, který jsem ve svém článku z 22.2., z vojenského hlediska označil, jako nejvhodnější ke vstupu armád NATO do konfliktu na Ukrajině.

22.3.2022 v 12:32 | Karma: 12,86 | Přečteno: 800x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin stále ještě nepochopil, že Rusko tu svou misi již prohrává.

Není válka, jako válka. Pomalý přesun invazních jednotek, dobití měst, získání elektráren, či ostatní infrastruktury, nezaručují vítězství.

7.3.2022 v 12:36 | Karma: 40,18 | Přečteno: 4942x | Politika

Jiří Čumpelík

Úplně zbytečná válka Ruska proti Ukrajině pokračuje po celém území Ukrajiny

Otevřená válka je vždy výsledkem hloupých názorů politiků a neschopnosti diplomacie, najít přijatelné řešení, které by uspokojilo oprávněné zájmy jednotlivých stran.

25.2.2022 v 12:52 | Karma: 18,02 | Přečteno: 449x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin se nezastavil a horká fáze konfliktu může začít

Minské dohody nedodržela Ukrajina tím, že neuzavřela dohodu o autonomii pro vzbouřenecké republiky. Putin to nyní využil rovněž k porušení Minských dohod uznáním nezávislosti Doněcké a Luhanské lidové republiky.

22.2.2022 v 10:59 | Karma: 28,73 | Přečteno: 711x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Při přestřelce s hledaným mužem v USA zemřeli čtyři policisté

30. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  9:44

Životy čtyř policistů si vyžádala přestřelka s hledaným mužem, která se odehrála v pondělí v...

USA začaly u Gazy se stavbou mola, Pentagon bude stát přes sedm miliard

30. dubna 2024  9:42

Americká armáda zveřejnila fotografie, které ukazují výstavbu provizorního mola pro námořní...

Univerzita začala s podmínečným vylučováním studentů, kteří neukončili protesty

30. dubna 2024  8:35

Kolumbijská univerzita v New York City začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do...

Vedení TOP 09 jedná o ministrovi. Dorazil Tuleja, pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  8:04

Vedení TOP 09 rozhoduje o kandidátovi na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Helenu...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"