Naštvaný Nečas a Věci Veřejné!

               Už je to podruhé. Poprvé to bylo za Topolánka, kdy dokumentačně-analytická sekce ODS pod vedením Ička neuhlídala, přes různý nátlak, dostatečný počet hlasů poslanců pro Topolánkovu vládu a Topolánkova vláda padla uprostřed předsednictví EU. Ostuda.

               Zase se to opakuje.

               Dokumentačně analytická sekce ODS zase selhala. Dlouhodobě připravovaný tah nebyl úspěšný. Nepomohla ani spolupráce Langra s Tluchořem, ani s Kristýnkou. Nečas, který stejně, jako v případu Michálka zase o ničem jistě nevěděl, to musí dát dohromady. Jenže už zašel s odvoláním ministrů, příliš daleko!

               Štěnička Kristýnka,

               absolventka Liberálně konzervativní akademie ODS, CEVRO (Langer, Topolánek) měla, jako předsedkyně klubu poslanců Věcí Veřejných, ve spolupráci se Škarkou, bývalým členem ODS, odvést nejméně 10 členů z poslaneckého klubu Věcí Veřejných a získat je pro samostatnou podporu vlády, nebo pro vstup do poslaneckého klubu ODS. Hra pana Humla, či vliv agentů BIS z odboru vnitřní bezpečnosti, není vyjasněna.

               Koordinace

               se zveřejněnou tiskovou informací je velmi pravděpodobná s tím, že o vydání předmětné informace v IDnes, týkající se firmy ABL a Bárty, byl premiér jistě předem informován. To pravděpodobně urychlilo celý připravovaný tah ODS. Udání ohledně finančních půjček byly podány, jak od Škarky, tak i od Kristýnky. Ale Kristýnka i Škarka selhává. Nedaří se jim postavit klub poslanců Věcí Veřejných proti Johnovi, ani Bártovi. Naopak je odvolána a vyloučena. Nečas, Tluchoř a další to chtějí zachránit a veřejně neúspěšně vyzývají ostatní členy klubu Věcí Veřejných, aby se distancovali od firmy ABL a Bárty. Nepomáhá ani založení nového klubu Věcí Veřejných panem Humlem.

               Chudáček Bárta,

               nedávno zcela naivně a poctivě otevřel své karty a veřejně informoval o svých ročních příjmech v desítkách miliónů korun a jejich poctivém zdanění. Přitom si neuvědomuje, že na ministerstvu dopravy svým nekompromisním postupem proti korupci, v zakázkách zahrnujících oblast dopravních staveb si dovolil šlápnout na palce u nohou kmotrům, kteří se pohybují v řádech ročních příjmů mnohonásobně přesahující sto milióny korun ročně. Proti nim je úplný chudáček.

                Nepochopil,

                že tito pánové mají mnohem propracovanější vztahy s rozhodující politickou sférou. Neví, že se dotknul kmotrů a tím velmi urychlil tlak na svoje odstranění z vlády a ministerstva dopravy. Nemá cenu cokoliv vysvětlovat. Těm kmotrům, stačí zvednout telefon. Pokud si uvědomí, že neevidované akcie těchto firem drží možná Kalousek, Nečas, či třeba Tluchoř, může mluvit o své hlouposti, že nechal poslance Věci Veřejných  hlasovat proti zákonu o zrušení listinných akcií na majitele navrženém ČSSD tak, jak si přála ODS. Lézt do zadku ODS se nevyplácí! Teď Bárta ani neví, kdo je na tom tlaku finančně zainteresován!

                Radek John

                je zase zaslepený ministerskou funkcí na vnitru a žije mimo společenskou realitu. Nechápe, že navrhované reformy této vlády, jsou naprostou většinou občanů přijímány negativně a pokud se budou Věci Veřejné na jejich přijetí bez potřebného konsenzu s opozicí podílet, či je prosazovat, tak Věci Veřejné skončí hluboko pod hranicí volitelnosti. Mizerná služba pro občany i pro vlastní stranu Věci Veřejné. Dosud nepochopil, že odchod Věcí Veřejných z vlády, by Věcem Veřejným přinesl pouze volební body navíc. A ty bude brzy potřebovat!

                 Vypadá to,

                 že president Klaus, to zase dobře přečetl. Čert ví odkud má informace. Určitě je nedostává od Nečase. Buď to Nečas dá urychleně do pořádku, nebo bude vhodné, aby osobně předal  presidentu rovnou svoji demisi. Po tom co dosud ukázala tato vláda, by to bylo nejlepší řešení a myslím, že by ji pan president přijal mnohem rychleji! Bylo by to rychlejší, úspornější a jistě prospěšnější pro celou společnost!

                                               Přineste na Hrad svoji demisi, pane Nečas!

Autor: Jiří Čumpelík | středa 13.4.2011 8:20 | karma článku: 30,88 | přečteno: 1602x