Mizerná vnitřní, hospodářská a zahraniční politika!

             Tato vláda nic nového nepřináší. Starý styl pokračuje dalším utahování opasků občanům. Pokračující snaha řešit rozpočtové schodky a setrvalý nárůst státního dluhu na úkor nižších a středních příjmových vrstev občanů, prostřednictvím nesmyslných reforem a zákonů, nemá budoucnost a to zejména s ohledem na jejich jednostranné prosazování, bez uzavření společenského konsenzu s opozicí i s odbornou veřejností. Jde o zcela nesmyslné jednostranné prosazování reforem, které bude další opoziční vláda tak, jak ohlásila, zase bourat a měnit. Mnoho občanů si dosud neuvědomuje, že na tento styl vlády a politiky doplácíme všichni. Tady nejde o levici, či pravici. To není politika, ale nezodpovědná lumpárna vůči našim občanům. Na té lumpárně se podílejí i vládní poslanci!

             Charakteristikou této vlády

             je další navyšování příjmů nejvyšších příjmových vrstev a to odbouráním daní z dividend akcií a navyšování jejich důchodových příjmů realizovanou důchodovou reformou na úkor ostatních příjmových vrstev společnosti, včetně zatížením občanů zvýšenou DPH. Pokračující snahou po zahlazení původu jejich majetkových a finančních příjmů dalším odmítáním majetkových přiznání, včetně prokázání původu majetku a přijetím nového občanského zákona, který řeší dokladové zahlazení účasti společníků, kteří ukončí činnost v obchodních korporací. Ke skutečnému zrušení anonymních akcií v plné šíři nedojde a ještě bude provedeno tak, aby jejich pohyby nemohly být daňově zkontrolovány, aby nemohlo být zkontrolováno, zda z vyplacených dividend byly odvedeny daně a veškerá korupce i obchody s nimi budou zameteny, bez jakéhokoliv jejich dodatečného zdanění. K tomu nám ještě ministerstvo financí dluží informaci o opatřeních, které provedlo s informací, kterou obdrželo před značnou dobou a která se týkala nezdaněných zahraničních kont našich občanů. Že by se čekalo na promlčení? Nebo tato vláda, včetně slavných VV, má zájem krýt lumpárny?

              Evropská unie

              nezná žádné kamarádství v oblasti výroby, obchodu a služeb, ale naopak v rámci EU dochází k zásadní ochraně a prosazování národních zájmů a to zejména ve prospěch nejsilnějších států EU. Svobodný obchodní prostor se stává rájem pro nadnárodní obchodní společnosti a jejich supermarkety s akcionáři z ekonomicky silných států EU, kteří se snaží prosazovat prodej výrobků zejména přicházejících přes státy jejich akcionářů, či z místních podniků zprivatizovanými jejich akcionáři, či majiteli ze zemí akcionářů a ještě si dovolí nám sem vozit méně hodnotné značkové šmejdy. Jejich supermarkety se rozšiřují do všech států unie a jejich hlavním zájmem je další rozšiřování unie a zvýšení zisků z velkovýroben, kterým místní výroba nemůže konkurovat. Silné státy nemají žádný zájem na hospodářském posilování slabších států, neboť tento stav vyhovuje právě jejich státním a hospodářským zájmům, protože zisky ze všech států EU plynou zejména do silných členských států EU. K udržení hospodářských rozdílů slouží i různé kvóty pro přistupující země a nerovná podpora zemědělství ve státech EU. Tato situace vede k hospodářskému útlumu ve slabších zemích EU a jejich zadlužování. Prosazení hospodářsky slabších států v rámci unie zůstává obtížné. Cestou je obchod s třetími státy mimo unii přesto, že tady mají silné státy EU opět mnohem silnější pozici.

             Tady je prostor

             pro schopnou hospodářskou politiku i pro úspěšnou zahraniční politiku tak, jak ji také dělají silné státy EU. Nejsilnějším hospodářsky úspěšným partnerem silných států EU jsou Čína, USA, a Rusko. Francie uzavřela s Čínou kontrakty v hodnotě cca 14 mld. EURO a hodlá s Čínou navýšit obchod na cca 80 mld. EURO ročně. Británie uzavřela s Čínou kontrakty za cca 1,3 mld. GBP s cílem dosáhnout vzájemný obchod ve výši 1,5 mld GBP ročně, či Německo při návštěvě premiéra Číny uzavřelo kontrakty s Čínou přes cca 10 mld. EURO s předpokladem výhledu vzájemného obchodu ve výši cca 200 mld. EURO ročně a to nemluvím o dalších státech EU, které navštívil president Číny Chu Ťin Thao, či premiér Wen Ťia-paa.

             Můžete se ptát

             co dělá naše vláda a její zahraniční politika? Jak úspěšně podporujeme obnovu našeho průmyslu? Jaké obchodní vztahy máme s Čínou, která je členem WTO i nejvýznamnějším členem IMF – Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu, či jaké obchodní vztahy máme s Ruskem, atd? Můžete se ptát co dělá naše vláda a náš ministr zahraničí pro získání kontraktů pro naše podniky a jak hluboce vládu zajímá náš deficitní zahraniční obchod s Čínou ve výši cca 260 mld. Kč, s Ruskem ve výši cca 60 mld. Kč, s Japonskem ve výši cca 50 mld. Kč, či s Jížní Koreou ve výši cca 30 mld. Kč? Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg si raději hraje na realitního makléře a chce prodávat naše historické paláce. Jeden Německu, druhý Polsku. Co kdyby jim raději našel v Praze pozemky, aby si tam mohly vystavět svoje zastupitelství a nechal naše české paláce na pokoji! Ve svém stařeckém věku už asi nechápe, že ty paláce nejsou jeho, ani této vlády, ale že patří Českému národu a tak to má zůstat! Možná má příliš práce s organizací oslavy 20 let odchodu Sovětských vojsk a růžovým tankem na Vltavě, či s náročnou oslavou pojmenování ulice Ronalda Regana. Možná organizuje vyvěšování vlajek Tibetu. Možná by nám mohl říci, jak se Česko podílí na obchodní kanceláři EU v Pekingu. Vypadá to tak, jako by náš nejvyšší zástupce v Číně byl reportér veřejnoprávní televize, který vyhledává v Číně všechny možné potíže, či negativa, včetně tzv. disidentů a pravidelně nám poskytuje negativní informace o Číně. Nelze než konstatovat, že z toho má Česko opravdu velký hospodářský prospěch a myslím, že to s Ruskem není o moc lepší! Ještě, že se v Číně snaží prorazit alespoň Czech Trade svými kancelářemi, či samostatné firmy, ale naše zahraniční politika vůči Číně, Rusku, či USA je nepřijatelná a neschopná. Místo hospodářských úspěchů této vlády, bude tato vláda raději utahovat opasky našim občanům a ještě si dovolí mluvit

                                                 o své úspěšné vládní politice !?!

 

Pozn.

Další protest zdravotníků a odborářů proti této vládní politice se koná

ve 12.05 hodin, 12.července 2011, na Palackého náměstí v Praze!

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 3.7.2011 17:12 | karma článku: 28,07 | přečteno: 1614x