Jen odstoupení vlády může zastavit protesty i stávky občanů !!!

              Po tom co dosud předvádí tato vláda, která ještě následně uráží občany v totalitním slovníku, v němž mluví o odborech, jako o nátlakových skupinách, stejně, jako bývalé totalitní vlády mluvily o nátlakových a nepřizpůsobivých skupinách, nelze pravděpodobně najít jiné demokratické východisko, které by vyřešilo tuto vládní a společenskou krizi.

              Vláda je obviňována

              a pravděpodobně právem, že zneužila soudní moc obdobně, jako ji zneužívaly vlády v době totality k předběžnému opatření zákazu protestů a vyhrožuje okleštěním práv odborů tak, jak to totalitní vlády činily zákonnými opatřeními proti nátlakovým skupinám a odpůrcům režimu. Předání soudního rozhodnutí představitelům odborů justiční stráží v sídle vlády, součinnost mezi vládou a justicí bohužel potvrzuje. Vyhrožování odborům žalobami na náhradu škod se nese ve stejném duchu, jako vyhrožování v době totality. Vláda tvrdě zakročí proti jakémukoliv narušování veřejného pořádku a proti nepřizpůsobilým nátlakovým skupinám, v zájmu ochrany naší demokracie!

              Nespokojenost ve společnosti

              roste přes přijatelnou mez. Vláda prosazuje svoje špatné, neprojednané reformy a zákony protlačováním přes poslaneckou sněmovnu, přestože naprostá většina občanů s nimi nesouhlasí a přes skutečnost, že na nepřijatelnost těchto reforem a zákonů již odbory vládu upozornily. Napětí roste a vláda svým chováním a svou arogancí toto napětí stupňuje do společensky nepřijatelných mezí. Obviňování odborů z vydírání je drzou urážkou občanů, kteří jsou v odborech. I president Klaus by si měl uvědomit, že na té dnešní situaci má i svoji zásluhu z doby privatizace!

              Řešení jednáním

              mezi vládou a odbory je vyloučeno. Ministr Kalousek stále opakuje, že vláda má mimořádný zájem nadále jednat s odbory, ale zároveň jasně vyhlašuje, že žádné systémové změny v reformách a zákonech nehodlá dělat a nepřipustí. Potom opravdu není o čem jednat a nelze se divit odborům, že za tak ultimativního postoje vlády, už dvakrát odešly z domluveného jednání s vládou. Za těchto podmínek nelze, než konstatovat, že vyhlášená stávka odbory je plně oprávněná!

              Občané nejsou zvědaví

              na demonstrace, stávky, ani blokády dopravních komunikací. Tyto mimořádné akce odborářů vyprovokovala svým postupem, chováním, přezíráním a urážením občanů současná vláda. Odbory nejdou proti občanům, naopak jdou s nimi. Odbory mají podporu občanů a nemají jinou možnost, jak prosadit požadavky občanů a pokud se občané zapojí do protestů proti této vládě, nemohou odbory ovlivnit nejen vznik živelných blokád, ani jiných akcí občanů. Ostatně je pravděpodobné zapojení občanských sdružení, občanských aktivit i studentů, které s touto vládou brzy čeká uzákonění školného, či zápisného na vysoké školy a zadlužování studentů.

              Vyhrožování odborářům a občanům,

              stupňuje protesty proti této vládě a je pravděpodobné, že protesty budou pokračovat do doby, než tato vláda odstoupí. Pokud tato vláda vyhlašuje, že je její povinností chránit nevinné občany a zároveň drze obviňuje odbory, že si berou občany, jako rukojmí, je jistě na zvážení, zda si naopak tato vláda nebere sama občany jako rukojmí, když nemá důvěru téměř 90% občanů, takže lze pochybovat, že většina občanů o ochranu této vlády vůbec stojí. Pokud chce tato vláda zabránit značným hospodářským škodám, či pokud chce ochránit občany před protesty a zabránit dalším protestům a stávkám, tak vhodné řešení je standardní demokratickou cestou,

                                                         odstoupením  této vlády!

 

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 13.6.2011 12:09 | karma článku: 25,88 | přečteno: 1044x