Humanitární kolaps musí řešit ti, kteří ho způsobili

                  Poděkovat za něj můžeme především politikům z NATO, kteří se rozhodli šířit Lidská práva, Svobodu a Demokracii na Středním východě a Africe v zájmu zbrojařské mafie, pomocí raket a bomb, či dodáváním zbraní vycvičeným povstaleckým skupinám a všeho schopným žoldnéřům, pro které je zabíjení jejich zaměstnáním a obživou. Sehnat jiné zaměstnání v Africe, je nyní pravděpodobně obtížné.

                   Vůbec je nezajímalo,

                   že v těch ostřelovaných a bombardovaných městech, či vesnicích na Středním východě a v Africe, žijí lidé, kterým přinášejí smrt, těžká zranění, zoufalství, ztrátu domovů a obživy. Místo Demokracie, přinesli lidské tragedie.

                   Lidské tragedie, zoufalství, zloba a nenávist,

                   zůstávají hluboko v paměti lidí a nelze je vymazat po dobu celého jejich života. Jsou roznětkou neočekávané odvety a terorismu, který přináší další oběti nevinných. Obavy z terorismu ve vyspělých zemích neustále rostou, právě úměrně s přílivem uprchlíků z válkou rozbitých zemí a úměrně počtu válečných konfliktů ve světě.

                   Humanitární kolaps

                   po válečných akcích na Středním východě a Africe není věcí EU, ale těch států NATO, které se na těchto válečných akcích NATO přímo podílely, včele se Sarkozyho Francií, která rozpoutala útoky na Libyi. Uvědomit by si to měl také Obama v USA a Cameron v Anglii, včetně politiků ostatních států, které se na válečných akcích na Středním východě a Africe podíleli.

                    Je věcí především Francie, USA a Anglie,

                    aby se postaraly o řešení humanitárního kolapsu, o omezení imigrace z těchto zemí a o nastolení mírových a ekonomických poměrů v těchto zemích tak, aby lidé mohli v těchto zemích žít v přijatelných podmínkách. Prohlášení Camerona, že Anglie nepřijme žádné uprchlíky z těchto zemí, či chování USA, které se ke svému podílu nehlásí, neřeší problém umírajících uprchlíků ve vlnách Středozemního moře.  Je především povinností těchto států zajistit dodávky humanitární pomoci, včetně poskytnutí bezpečnostní ochrany pro občany válkou rozvrácených zemí.

                     Rozhodně není povinností ostatních států EU,

                     aby následně řešily problémy způsobené státy, které se na válečných akcích na Středním východě a v Africe podílely, bez ohledu na další zájmy, které je k tomu vedly. Nikdo nemůže nutit všechny státy EU, aby financovaly ochranná opatření, či přijímaly uprchlíky. Dnes už se nejedná jen o uprchlíky ze Středního východu a Afriky,

                                                    ale i o nové uprchlíky z Ukrajiny.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 24.4.2015 12:36 | karma článku: 37,19 | přečteno: 1350x