Dehonestace Věcí Veřejných!

             Věci Veřejné se mohly stát úspěšnou standardní parlamentní stranou, ale oni chtěli víc. Ve své neskromnosti ke svým zkušenostem a znalostem, se stejně, jako Zelení, cpaly do vládní koalice a do vlády. Zaslepení a hluší skočily na vějičku nastavenou ODS a TOP 09. Nepochopily, že ODS a TOP 09 jde pouze o jejich počet hlasů ve sněmovně, nikoliv o jejich názory. Nepochopily, že voliči Věcí Veřejných od nich chtěli zcela jinou politiku, než prosazovala Topolánkova a dnes Nečasova pravice!

            Věcí Veřejným hrozí vyhození z vlády!

            Petr Nečas ODS to řekl jasně. Přizvukovali i zástupci TOP 09. To je úplně jiné kafe, než odstoupení z vlády. Ostuda v plné parádě! ODS jich už má dost. Buď budou poslouchat, nebo je vyhodí. Co si Věci Veřejné myslely, když lezly do koalice s ODS a TOP 09? V ODS po jejich neúspěšné likvidaci a rozdělení Věcí Veřejných s pomocí Kristýny Kočí, teď převažují tlaky na jejich vyhození z vlády. Přineslo by to zvýšení prestiže ODS i volební hlasy pro ODS od příznivců.

            Ostatně Petr Nečas ODS

            již zahájil předběžné rozhovory s Bohuslavem Sobotkou ČSSD. O tom, že se jedná o toleranci vlády Petra Nečase ODS za strany ČSSD, v případě vyhození Věcí Veřejných z vlády, není pochyb. Jde jen o to, do jaké míry by byl Petr Nečas ODS nucen osekat svoje pravicové reformy. S ohledem na postoj ČSSD k Věcem Veřejným, lze uvažovat i tom, že přístup ČSSD k reformám by byl tolerantnější.

            Věci Veřejné dosud nepochopily,

            že občanům nejde o žádné broušení hran reforem, ale že občané vůbec žádné pravicové reformy navržené touto vládou nechtějí. Nesouhlasí opozice, odbory, zaměstnavatelé, ani společnost. Prosazovat reformy vládní většinou ve sněmovně na jedno vládní období je totální nesmysl, zejména pokud je již zcela jasné, že následující vláda je bude zase měnit. Na takovou zhovadilou politiku už občané nemají chuť, ani trpělivost.   

            Občané už asi nebudou tolerovat

            obvyklé lumpárny, kdy vládní sféra uzavře dlouhodobé smluvní vztahy s bankami a pojišťovnami, jejichž rušení vyvolává zcela zbytečné a vysoké státní výdaje, při jejich následném rušení v případě změny vlády a změn reforem. Ten systém, který umožňuje vytváření téměř nezrušitelných dlouhodobých závazků státu, který předvádí někteří novodobí politici, smrdí hrubým poškozováním hospodářských zájmů státu i vážnou škodou na vrub občanů.

            Věci Veřejné

            si rovněž sami svým postupem kriticky zhoršily svoji pozici na politické scéně. Vstup do vlády a podpis koaliční smlouvy, způsobil zásadní pokles jejich preferencí. Demise ministra dopravy Víta Bárty, opuštění ministerstva vnitra Radkem Johnem i jeho následná rezignace z postu místopředsedy vlády pro boj s korupcí, jsou divadelní tanečky, které naprosto degradují politickou pozici Věcí Veřejných před občany. Věci Veřejné si musí uvědomit, že občané už nejsou zvědaví na jejich divadelní tanečky, kdy z jedné strany kritizují vládní návrhy a z druhé strany deklarují svůj souhlas a oddanost k vládě. Buď jednoznačně odstoupí z vlády i koaličních závazků a začnou konečně prosazovat ve sněmovně svůj program, nebo budou nadále dělat poslušného vládního pikolíka, jako posluhu ODS a TOP 09.

                                             Čím dřív si vyberou, tím lépe i pro Věci Veřejné!

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 28.5.2011 7:11 | karma článku: 18,83 | přečteno: 1345x