Další humanitární bombarďák na Pražském hradě?

                   K neuvěření, když jsem před několika dny poslouchal projev presidenta ČR Miloše Zemana na konferenci Česko očima Evropy, Evropa očima Česka, k 10 výročí členství ČR v Evropské unii, kde se president vyjadřoval ke konfliktu na Ukrajině. Zdá se, že ten Pražský hrad je příliš vysoko nad městem i nad životem a to našim presidentům moc neprospívá.

                   Velmi to připomnělo  

                   některá stanoviska bývalého presidenta ČR Václava Havla v souvislosti s jeho podporou NATO při tzv. humanitárním bombardování Srbska. Tedy nic moc nového.

                   President ČR Miloš Zeman

                   označil embarga, či sankce vůči Rusku za zbytečné s tím, že je pro účinné velmi razantní a preventivní akce, protože je prevence vždy levnější, než hašení požáru. Dodal, že věří EU a NATO, že najdou odvahu k zastrašení Ruska. Možná mohl upřesnit, jaké razantní akce NATO má na mysli. Škoda, že ho přímo nenapadlo, že by bylo dobré vybombardovat Putinův honosný palác na černomořském pobřeží, nedaleko černomořského Soči, ale na místě presidenta bych raději vyhodil některé rádce.

                   S ohledem na schopnosti

                   presidenta ČR Miloše Zemana bych spíše předpokládal analyticko-politický rozbor okolností vzniku ukrajinské krize, která vůbec nemusela vzniknout. Je totiž naprosto zbytečná! Stačilo, aby politici EU přizvali k podpisu asociační smlouvy s EU především Rusko, kde je v podstatě totožný kapitalistický režim, jako na Ukrajině, ovládaný mocnými oligarchy a potom by Rusko nemělo žádný problém s asociační smlouvou i mezi EU a Ukrajinou. Hloupost hodná politiků EU, která Ukrajinu připravila o Krym.

                   Když jde o politiku,

                   tak jde o moc a o zájmy silného zbrojařského průmyslu, zejména v USA, což je podstatný zaměstnavatelský sektor. Je potřeba mít nepřítele a udržovat neustálé napětí. USA nechce bližší spojení Ruska s EU. Chyběl by silný nepřítel. Přesto je vojenská porážka Ruska v době jaderných zbraní a raket nesmyslem, který by postihl život lidí na celém světě i v USA.

                   Přirovnávání situace

                   k Ruské okupaci Československa v roce 1968 je nesmyslem, protože my jsme žádnou bratrskou pomoc nechtěli a stavěli jsme se s mimořádnou solidaritou všech občanů proti okupaci, ale tento vývoj vůbec nelze předpokládat ve východní části Ukrajiny. Je trapné, jak někteří z nás, urážlivě vystupují v souladu se současnou mediální propagandou proti Rusku a Ruským občanům Ukrajiny. Rusové jsou Slované stejně, jako naprostá většina Čechů a Moraváků. 

                   Pokračuje stupňování napětí.

                   Rusové mají na Ukrajině svoje vojenské kontakty a USA má na Ukrajině rovněž svoje vojenské experty ve formě soukromých bezpečnostních firem USA. Odnášejí to Ukrajinci, kteří mají stále hlouběji do své kapsy. Majdan se svými politickými představiteli nemůže nahradit demokracii a rozhodně ne, násilím. Zbývá jediné,

                            rozumná dohoda velmocí ve prospěch všech občanů Ukrajiny.

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 15.4.2014 8:45 | karma článku: 20,32 | přečteno: 672x