Blbý humor !

              Je před dalšími volbami, kdy se vládní strany bojí o hlasy voličů. Co přijde po volbách ? Nic dobrého nečekejte. I optimista zdegraduje na pesimistu!

             Začalo to humorem.

             V roce 2017 dosáhneme vyrovnaný rozpočet slibuje vláda, která vůbec neví, zda ještě bude existovat. Pěkně blbý humor, či vládní srandička !

             Chybí peníze,

             Tak očešeme všechny, policajty, hasiče, doktory, vojáky, úředníky a samozřejmě i studenty školným. Ti všichni budou doplácet na vysoko příjmové vrstvy, kterým se zachová rovná daň a stropy na odvod do sociálního i zdravotního systému, vedoucí až k české blbosti a Evropské specialitě - degresivní dani pro bohaté! Ptáte se na autora, tedy mistr Kalousek. Sorry, ministr Kalousek!

            Nezaručíme dodržování ústavních a lidských práv

            říkají soudci, pokud se nám sáhne na peníze! Snížení platů zastaveno rozhodnutím Ústavního soudu ČR. Rozhodnutí, které vyjímá soudce ze současného snížení platů, navazující na předchozí rozhodnutí, kterým se soudci rozhodli zbourat současnou důchodovou solidaritu a zvýšit si tak svoje důchody na úkor všech ostatních. Jistě zajímavá usnesení, hodící se spíše do odborových centrál. Opravdu nemohou mít čas na dodržování ústavních a lidských práv. Hájí totiž, především svoje vlastní zájmy!

            Hra na boj s korupcí pokračuje.

            Taky pěkný vtip. Vytáhneme několik desítek kauz z toho nepřeberného špinavého batohu, který nám tak pěkně narostl za posledních 20 let a tím to bude končit. Hlavně se zase vyhneme majetkovým přiznáním, které by mohly odhalit špinavé a nezdaněné peníze, či majetky nabité od revoluce, které by se daly dodatečně zdanit. Brr, to by bylo peněz! Možná by stačily na zplacení všech dluhů! Ale pozor, to nejde. Mohlo by se mohlo dotknout i některých státních a veřejných expertů !

            Samozřejmě si ponecháme

            naše akciové společnosti u kterých nelze specifikovat majitele. Když tak to omezíme pouze, pokud se to bude týkat veřejných zakázek. Nedivte se, co když některý z těchto majitelů, sedí ve vládě, nebo na ministerstvu, či jinde ve státním molochu. Ostatně většina majitelů těchto firem pochází z tohoto prostředí. Jistě velmi prospěšné rozhodnutí pro pokračování bordelu a další korupce v našem podnikatelském prostředí, kde ani nevíte s kým obchodujete a u koho si objednáváte služby. Velmi výhodné pro korupci, ve které může státní, či veřejný představitel, tajit svoje skutečné příjmy, či obchodovat sám, se sebou! Ještě si tyto informace pojistili zřízením Úřadu pro ochranu soukromých údajů.

            Kolik těchto akciových firem

           bez jasných majitelů máme ve fotovoltaickém byznysu, že ministru Kocourkovi, trvá více než rok, vymyslit opatření, které by ochránilo občany a firmy před očekávaným nesmyslným růstem cen elektřiny, není specifikováno. Skutečné majitele rovněž nelze určit. Že by mezi nimi byl i ministr Kocourek?  Pomalé operativní schopnosti ministra, bývalého experta v dozorčí radě ČEZ, jsou jistě překvapující!         V dozorčí radě ČEZ ho nahradil Janota. Ostatně obvyklá výměna postů mezi členy stejné party. Ten nás zapomněl informovat, jak upravil platy manažérů a členů dozorčích rad státních podniků. Jistě velmi zásadně, když tam teď sedí! 

            Zatím jen ministr

            Vít Bárta ukázal, jak si má vést správný ministr a dovolil si tvrdě vstoupit i do rozjetých státních zakázek, včetně přípravy zásadní reformy na Ministerstvu dopravy. Zkrátka řídí a není řízen osazenstvem ministerstva. Zatím nejlepší ministr dopravy. Ale nevěřte, že mu to vydrží. Brzo ho řádně usměrní vládní kolegové, nebo osazenstvo ministerstva. Ještě neví, komu šlápl na prsty. Ostatně ten bordel na železnici nese překvapivé výsledky. Výdělečná nákladní doprava se oddělila od prodělečné osobní dopravy. Teď jsou prodělečné obě. Při těch platech řídícího osazenstva a neúčelných, či nesmyslných investicích, se opravdu není čemu divit! Platy, provize, odměny, to je požitek a to samozřejmě, nejen v dopravě!

            Mezigenerační solidarita,

            tak se dle ministra Kalouska nově specifikuje očekávaná důchodová reforma, na kterou budou zvýšením DPH doplácet všichni občané. Ta reforma ve skutečnosti neřeší mezigenerační solidaritu, ale je zaměřena především na zvýšení důchodů pro vysoko příjmové vrstvy společnosti a naopak bude snižovat důchody středním a nižším vrstvám. Připlácet tedy těm vysoko příjmovým chudákům, bude samozřejmě zase většina občanů a to ještě v důchodu. K tomu se ještě napakují důchodové fondy. Optimistické představy pro naši mladou generaci!

                    Klídek mládeži, čekají vás samé radosti, státní dluhy zcela jistě porostou dál !

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 13.9.2010 12:23 | karma článku: 17,75 | přečteno: 1406x